Ceafa de porc in foietaj

de Bucataras Medi in Mancaruri cu carne, 20 Apr 2010 | 8629 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -o bucata ceafa de porc
  • -400 g foietaj
  • -250 g kaizer
  • -2 cepe
  • -unt cat nuca
  • -2 oua
  • -1 pahar vin alb sec
  • -putin lapte
  • -1 legatura patrunjel
  • -boia dulce/iute(dupa preferinte)
  • -coriandru
  • -susan
  • -sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc in foietaj:

 Se condimenteaza carnea dupa gust cu sare, piper,coriandru,boia.

Se topeste intr-o cratita untul si se rumeneste bine carnea intorcand-o pe toate partile.Dupa ce s-a rumenit se scoate carnea iar in cratita in care aceasta a fost rumenita se inabuse ceapa taiata marunt si kaizerul taiat cubulete.Se adauga vinul si se mai lasa pana cand acesta se evapora.Se ia de pe foc ,se adauga verdeat taiata marunt ,un ou si se amesteca bine.Se lasa sa se raceasca.

Intr-un vas yena, se intinde foaia de aluat si peste ea se aseaza 1/2 din compozitia de mai sus.In mijloc se aseaza carnea iar peste ea cat mai uniform cealalta jumatate de compozitie.Se acopera carnea cu aluat astfel incat aceasta sa fie bine "imbracata" , avand totodata grija sa unim bine capetele.Din aluat se pastreaza un sfet care se foloseste pentru decor.Se intinde aluatul ramas si se fac sireturi subtiri cu ajutorul carora se infasoara carnea "imbracata " in aluat.Se bate un ou cu o lingura de lapte si se unge.Se presara susan.

Se da la cuptor, incalzit in prealabil ,pana ce aluatul se rumeneste.

Se lasa sa se raceasa si se taie felii potrivite.

Se serveste alaturi de diferite garnituri.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc in foietaj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

costy1969 1

11.07.2010, 18:57

O RETETA FOARTE BUNA, MERITA INCERCATA.FELICITARI.

Bucataras Medi 1

12.07.2010, 09:24

multumesc de vizita si aprecieri, Costy..........te mai astept cu drag...............

babi5 1

03.03.2013, 10:08

Multumesc sunt convinsa ca este delicioasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Frigarui de porc la cuptor.