Ceafa de porc in foietaj

de Bucataras Medi in Mancaruri cu carne, 20 Apr 2010 | 8978 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -o bucata ceafa de porc
  • -400 g foietaj
  • -250 g kaizer
  • -2 cepe
  • -unt cat nuca
  • -2 oua
  • -1 pahar vin alb sec
  • -putin lapte
  • -1 legatura patrunjel
  • -boia dulce/iute(dupa preferinte)
  • -coriandru
  • -susan
  • -sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc in foietaj:

 Se condimenteaza carnea dupa gust cu sare, piper,coriandru,boia.

Se topeste intr-o cratita untul si se rumeneste bine carnea intorcand-o pe toate partile.Dupa ce s-a rumenit se scoate carnea iar in cratita in care aceasta a fost rumenita se inabuse ceapa taiata marunt si kaizerul taiat cubulete.Se adauga vinul si se mai lasa pana cand acesta se evapora.Se ia de pe foc ,se adauga verdeat taiata marunt ,un ou si se amesteca bine.Se lasa sa se raceasca.

Intr-un vas yena, se intinde foaia de aluat si peste ea se aseaza 1/2 din compozitia de mai sus.In mijloc se aseaza carnea iar peste ea cat mai uniform cealalta jumatate de compozitie.Se acopera carnea cu aluat astfel incat aceasta sa fie bine "imbracata" , avand totodata grija sa unim bine capetele.Din aluat se pastreaza un sfet care se foloseste pentru decor.Se intinde aluatul ramas si se fac sireturi subtiri cu ajutorul carora se infasoara carnea "imbracata " in aluat.Se bate un ou cu o lingura de lapte si se unge.Se presara susan.

Se da la cuptor, incalzit in prealabil ,pana ce aluatul se rumeneste.

Se lasa sa se raceasa si se taie felii potrivite.

Se serveste alaturi de diferite garnituri.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc in foietaj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

costy1969 1

11.07.2010, 18:57

O RETETA FOARTE BUNA, MERITA INCERCATA.FELICITARI.

Bucataras Medi 1

12.07.2010, 09:24

multumesc de vizita si aprecieri, Costy..........te mai astept cu drag...............

babi5 1

03.03.2013, 10:08

Multumesc sunt convinsa ca este delicioasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc cu legume in vasul roman