Inspiratia de la Ancuta. Buna tare!
Se mixeaza urda cu ouale, zaharul si zaharul vanilat.
Se adauga la final coaja rasa de lamaie si stafidele si se amesteca.
Se lasa deoparte sa se mai topeasca zaharul.
Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana devine spuma.
Se adauga zaharul si se mixeaza pana se intareste.
Se adauga galbenusurile.
Se adauga uleiul in fir subtire si se mixeaza in continuare.
Se amesteca faina cu praful de copt si cacaoa.
Se incorporeaza si faina cu laptele, alternand 2-3 linguri faina, putin lapte, iar faina, iar lapte, mixand in continuare.
Se toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se niveleaza. Eu am folosit o tava de 30x22 cm.
Se ia cu lingura din amestecul de urda si se pune din loc in loc in tava.
Se introduce in cuptorul preancalzit la 180 grade C pentru 35-40 minute.
Se face testul cu scobitoarea.
Se lasa sa se raceasca, se scoate din tava si se portioneaza.
Se poate presara cu zahar pudra.
Pofta Buna!
1
Ca sa iasa mai putin inalta si gramajoarele de urda mai rare se foloseste o tava mai mare (35x25 cm).