Tort mascota

de MotanLaOale in Dulciuri, 2 Dec 2014 | 9916 vizualizari

 

Am vrut sa fac un tort deosebit, fiind fan mascota, si am dat gres. Am vrut sa fac o carcasa de ciocolata, pe un castron mai mare, pe care sa o umplu cu crema, sa o sigilez cu ciocolata si sa fie pe platou ca o mascota uriasa. Totul a mers bine pana la desprinderea de pe fundul castronului care nu a vrut nici cum. Asa ca am facut repede un blat ciocolatos si am facut tortul clasic. A iesit foarte bun dar a fost greu la taiat felii deoarece am pus multa ciocolata deasupra si a fost crema mai multa decat normal.

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 75g ciocolata
  • 60g zahar tos
  • 3 oua
  • 80g unt moale
  • 60g zahar pudra
  • 80g faina
  • unt pentru uns forma
  • CREMA
  • 500g ciocolata amaruie
  • 800ml frisca lichida
  • 2 fiole esenta rom
  • 100g stafide
  • coaja portocala confiata
  • GLAZURA
  • 200g ciocolata amaruie
  • 50g unt
  • ORNAT
  • rulouri de vanilie
  • rulouri de cacao
  • fulgi ciocolata alba
  • bomboane de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort mascota:

BLATUL

Se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul tos.

Se mixeaza untul cu zaharul pudra si se incorporeaza galbenusurile pe rand.

Se adauga ciocolata topita si racita si faina si se omogenizeaza.

Se adauga albusurile batute spuma si se amesteca usor.

Se unge cu unt o forma de diametru de 20 cm.

Se pune compozitia in forma si se introduce in cuptorul preancalzit pentru 20 minute.

Se face testul cu scobitoarea.

Se scoate din forma si se lasa la racit.

Va iesi un blat subtire (eu asa am vrut ca sa fie crema cat mai multa).

Cand este rece se taie in doua.

CREMA

Se topeste ciocolata rupta bucati cu frisca lichida pe baie de abur.

Se lasa la racit (chiar pusa la frigider).

Se mixeaza rece, se adauga stafidele, esenta de rom si coaja de portocale confiata.

Se pune iar la rece in frigider.

GLAZURA

Se topeste ciocolata cu untul pe baie de abur.

ASAMBLAREA

Se pune jumatate de blat pe platou.

Se pune crema in strat gros (chiar foarte gros).

Se pune blatul superior.

Se pun jur imprejur batoane de vanilie si cacao taiate in jumatate. Au rolul sa  tina crema intre cele doua blaturi. Atentie la glazura sa nu fie prea groasa (ca la mine) ca nu se taie tortul frumos.

Se toarna glazura pe blatul superior.

Se pun bomboanele si se presara fulgi de ciocolata alba.

Se pune in frigider pentru 2-3 ore.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort mascota" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

ieri la 10:43

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Bile (din blat, chec sau prajitura ramasa)