Budincile se prepara conform procedurii de pe plic adaugand 900 ml lapte si 8 linguri de zahar pentru fiecare. Se prepara mai intai budinca de ciocolata.
Se tapeteaza o tava cu folie alimentara.
Restul de 200 ml lapte ramas se pune intr-o farfurie in care se pun la inmuiat eugeniile pe...
Se pune la fiert apa, zaharul, sucul de la 1/2 lamaie, coaja de la o lamaie, untul si zaharul vanilat intr-o cratita mai mare.
Se lasa sa fiarba 5-7 minute pana capata consistenta.
Prunele se spala, se taie in doua si se arunca samburii si se usuca.
Se adauga prunele in cratita, se...
Intr-un castron se amesteca grisul cu smantana si se lasa 30 de minute.
Se mixeaza ouale cu unpraf de sare, cu zaharul si zaharul vanilat pana se dizolva si volumul amestecului se dubleaza.
Branza se poseaza cu blenderul vertical.
Peste crema de branza se pun ouale si grisul cu smantana....
Se poate folosi orice marime de pahar respectand proportiile in functie de cantitatea care doriti sa iasa.
Intr-un castron se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul.
Se adauga uleiul, laptele si faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul.
Se...
Ouale se mixeaza cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat.
Branza se faramiteaza si se amesteca cu ouale.
Se adauga laptele, praful de copt si coaja de lamaie.
Se incorporeaza faina treptat si se omogenizeaza.
Caisele se spala, se rup in jumatate si se arunca samburii....
Iata cum se prepara aceasta Prajitura cu visine, un deliciu dulce-acrisor
Visinele se spala, se scot samburii si se pun la scurs intr-o sita.
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.
Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o bezea lucioasa.
Se...
Foile se dezgheata si se rup bucatele mici.
Se mixeaza ouale cu zaharul, uleiul, praful de copt si zaharul vanilat.
Se adauga iaurtul si foile rupte si se amesteca bine cu o spatula.
Se tapeteaza o tava (20x30 cm) cu ulei si faina. Daca se foloseste un vas de iena nu trebuie uns cu...
Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar si putin lapte si se pune in mijlocul fainii din castron.
Se presara putina faina deasupra si se lasa sa creasca.
Dupa 10 minute cand a crescut drojdia se presara un praf de sare, se adauga 5 galbenusuri, zaharul, zaharul vanilat, margarina topita,...
Se pun ouale intregi intr-un castron, se adauga un praf se sare, zaharul, zaharul vanilat si se mixeaza bine.
Se adauga branza si untul la temperatura camerei si se omogenizeaza tot cu mixerul.
Se adauga pe rand grisul si faina si se mixeaza.
Se adauga si smantana si se omogenizeaza....
Intr-un castron se mixeaza zaharul cu ouale bine, bine.
Se adauga laptele si uleiul si se mixeaza.
Faina se amesteca cu praful de copt si bicarbonatul si se adauga in castron si se mixeaza bine.
Se adauga si zaharul vanilat si se omogenizeaza.
Rezulta un aluat moale care curge.
Se...
Banana se cutata si se taie in jumatate pe lung.
Se pune cate o bila din fiecare inghetata pe un platou cu clestele de inghetata.
Se pune de-a lungul jumatatile de banana.
Se orneaza cu frisca pusa in pos.
Se pune portocala din dulceata, topingul si se presara fulgi de ciocolata....
Se pune laptele la fiert cu un praf de sare si 3 linguri zahar. Cand fierbe se pune grisul si se amesteca sa nu faca cocoloase. Se lasa deoparte.
Intr-un castron se amesteca branza cu ouale, zaharul, zaharul vanilat, faina, untul topit si coaja de lamaie.
Se tapeteaza cu unt o tava (sau...
Miezul de lapte se pune in robot impreuna cu untul, zaharul, zaharul vanilat si se mixeaza pana devine o crema.
Frisca se mixeaza separat cu praful intaritor.
Se amesteca bine crema cu frisca pana la omogenizare.
Nesul se dizolva in apa si se pune intr-un castron.
Se ia o tava si se...
Se separa ouale.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, zaharul vanilat si iaurtul pana la topirea zaharului.
Se adauga treptat uleiul amestecand continuu.
Faina se amesteca cu praful de copt.
Se adauga faina peste galbenusuri amestecand...
Preparare Reteta de mucenici moldovenesti cu aluat dospit umpluti cu nuca
Se pune drojdia la crescut cu o ligura de zahar, una de lapte, 10 minute.
Laptele se incalzeste la temperatura mainii.
Ouale se bat spuma cu un praf de sare.
Se pune faina intr-un castron, se pun toate...
Cum se prepara Reteta de chec pufos cu nuci: Deliciu moale si aromat, perfect pentru orice ocazie
Se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se topeste zaharul si se obtine o bezea....
Se mixeaza albusurile cu un praf de sare.
Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul.
Se adauga galbenusurile amestecate cu praful de copt, laptele si uleiul si se mixeaza dupa fiecare.
Faina se amesteca cu praful de budinca si se...
Se mixeaza albusurile cu un praf de sare.
Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul.
Se adauga galbenusurile, laptele si uleiul si se mixeaza dupa fiecare.
Faina se amesteca cu praful de budinca si praful de copt si se incorporeaza in...
Pentru blat se bat albusurile cu un praf de sare.
Se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o crema lucioasa.
Se adauga galbenusurile si se omogenizeaza.
Se adauga faina si se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.
Se toarna intr-o forma unsa cu unt si se coace in...
Se dilueaza drojdia cu putin lapte caldut.
Se adauga oul, laptele, uleiul, zaharul, zaharul vanilat, putina sare, faina si se amesteca bine.
Se obtine un aluat omogen de consistenta unei smantani.
Se lasa la dospit la loc cald acoperit cu un prosop, pana isi dubleaza...
Se dilueaza drojdia cu putin lapte caldut.
Se adauga oul, laptele, uleiul, zaharul, zaharul vanilat, praful de sare, faina si se amesteca bine.
Se obtine un aluat omogen de consistenta unei smantani.
Se lasa la dospit la loc cald acoperit cu un prosop, pana isi dubleaza volumul....
Gutuile se taie bucati (cotoarele se folosesc asa cum sunt).
Se pun la fiert in apa intr-o oala mai mare (4 litri).
Se lasa la fiert cam 2 ore pana este gutuia bine fiarta si zeama a scazut mult.
Se strecoara zeama rezultata si se masoara cantitatea.
Intr-o cratita se pune la...
Gutuile se curata de puf si se spala bine.
Se indeparteaza partea tare cu samburi si se taie cubulete mici.
Eu am taiat cubulete pana s-au adunat 2 kg.
Gutuia oxideaza repede, dar nu trebuie sa va faceti griji ca in momentul cand se pune la fiert revine la culoarea ei. (se vede in poza)...
ALUAT
Faina, zaharul, oul, drojdia sfaramata, smantana, uleiul, branza de vaci, coaja de lamaie si un praf de sare se pun toate intr-un castron incapator.
Laptele se incalzeste putin (sa nu friga la mana).
Se incepe amestecarea ingredientelor din castron, adaugand lapte putin cate putin...
Pastele se pun la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj.
Prunele se spala, se scot samburii si se taie bucati mici.
Branza de vaci se amesteca cu 5 linguri de zahar si zaharul vanilat si se amesteca pana se topeste.
Se adauga galbenusurile si prunele si se amesteca bine.
Pastele...
Prunele se spala si se scot samburii.
Se pun in cratita in care se va face gemul si se pune zaharul peste ele.
Eu am pus cate 2 kg in doua cratite si dupa ce a scazut au intrat in una.
Se lasa de pe o zi pe alta sa-si lase zeama.
A doua zi se pune la fiert la foc mare 15 minute, pana...
Reteta de preparare a papanasilor
Se amesteca branza cu grisul, zaharul si zaharul vanilat.
Se amesteca ouale pe rand amestecand dupa fiecare.
Se lasa deoparte in frigider 20-30 minute.
Untul se topeste intr-o tigaie, se pune pesmetul si se rumeneste putin pana isi schimba culoarea....
Zmeura se pune intr-o sita, se spala sub jet de apa si se lasa la scurs.
Dupa ce s-a scurs se pune intr-o cratita si se toarna zaharul deasupra.
Se tine la frigider pana a doua zi sa-si lase zeama.
A doua zi se pune la fiert la foc iute 15 minute pana se topeste zaharul si apoi la foc...
Visinele se spala si se scot samburii.
Se pun in oala pentru dulceata, alternand visinile cu zaharul, deasupra fiind un strat de zahar, si se lasa in frigider pana a doua zi sa-si lase sirop.
A doua zi se pune pe foc iute pana se topeste zaharul si apoi la foc potrivit circa 2 ore.
Din...
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana se intaresc.
Se adauga zaharul treptat si se mixeaza in continuare pana se intareste.
Se adauga zaharul vanilat si treptat uleiul si se mixeaza bine.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se amesteca cu o spatula pana la...
Desert prajitura cu eugenii
Budincile se prepara conform procedurii de pe plic adaugand 900 ml lapte si 8 linguri de zahar pentru fiecare. Se prepara mai intai budinca de ciocolata. Se tapeteaza o tava cu folie alimentara. Restul de 200 ml lapte ramas se pune intr-o farfurie in care se pun la inmuiat eugeniile pe...
Prune caramelizate
Se pune la fiert apa, zaharul, sucul de la 1/2 lamaie, coaja de la o lamaie, untul si zaharul vanilat intr-o cratita mai mare. Se lasa sa fiarba 5-7 minute pana capata consistenta. Prunele se spala, se taie in doua si se arunca samburii si se usuca. Se adauga prunele in cratita, se...
Placinta ruseasca cu branza
Intr-un castron se amesteca grisul cu smantana si se lasa 30 de minute. Se mixeaza ouale cu unpraf de sare, cu zaharul si zaharul vanilat pana se dizolva si volumul amestecului se dubleaza. Branza se poseaza cu blenderul vertical. Peste crema de branza se pun ouale si grisul cu smantana....
Desert checul mofturosilor
Se poate folosi orice marime de pahar respectand proportiile in functie de cantitatea care doriti sa iasa. Intr-un castron se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul. Se adauga uleiul, laptele si faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul. Se...
Chec cu branza si caise
Ouale se mixeaza cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat. Branza se faramiteaza si se amesteca cu ouale. Se adauga laptele, praful de copt si coaja de lamaie. Se incorporeaza faina treptat si se omogenizeaza. Caisele se spala, se rup in jumatate si se arunca samburii....
Prajitura cu visine, un deliciu dulce-acrisor
Iata cum se prepara aceasta Prajitura cu visine, un deliciu dulce-acrisor Visinele se spala, se scot samburii si se pun la scurs intr-o sita. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o bezea lucioasa. Se...
Desert placinta greceasca
Foile se dezgheata si se rup bucatele mici. Se mixeaza ouale cu zaharul, uleiul, praful de copt si zaharul vanilat. Se adauga iaurtul si foile rupte si se amesteca bine cu o spatula. Se tapeteaza o tava (20x30 cm) cu ulei si faina. Daca se foloseste un vas de iena nu trebuie uns cu...
Cozonac fara framantare
Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar si putin lapte si se pune in mijlocul fainii din castron. Se presara putina faina deasupra si se lasa sa creasca. Dupa 10 minute cand a crescut drojdia se presara un praf de sare, se adauga 5 galbenusuri, zaharul, zaharul vanilat, margarina topita,...
Desert pasca fara aluat
Se pun ouale intregi intr-un castron, se adauga un praf se sare, zaharul, zaharul vanilat si se mixeaza bine. Se adauga branza si untul la temperatura camerei si se omogenizeaza tot cu mixerul. Se adauga pe rand grisul si faina si se mixeaza. Se adauga si smantana si se omogenizeaza....
Chec simplu
Intr-un castron se mixeaza zaharul cu ouale bine, bine. Se adauga laptele si uleiul si se mixeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si bicarbonatul si se adauga in castron si se mixeaza bine. Se adauga si zaharul vanilat si se omogenizeaza. Rezulta un aluat moale care curge. Se...
Banana split
Banana se cutata si se taie in jumatate pe lung. Se pune cate o bila din fiecare inghetata pe un platou cu clestele de inghetata. Se pune de-a lungul jumatatile de banana. Se orneaza cu frisca pusa in pos. Se pune portocala din dulceata, topingul si se presara fulgi de ciocolata....
Desert prajitura saseasca cu branza dulce
Se pune laptele la fiert cu un praf de sare si 3 linguri zahar. Cand fierbe se pune grisul si se amesteca sa nu faca cocoloase. Se lasa deoparte. Intr-un castron se amesteca branza cu ouale, zaharul, zaharul vanilat, faina, untul topit si coaja de lamaie. Se tapeteaza cu unt o tava (sau...
Prajitura de biscuiti si miez de lapte
Miezul de lapte se pune in robot impreuna cu untul, zaharul, zaharul vanilat si se mixeaza pana devine o crema. Frisca se mixeaza separat cu praful intaritor. Se amesteca bine crema cu frisca pana la omogenizare. Nesul se dizolva in apa si se pune intr-un castron. Se ia o tava si se...
Prajitura cu iaurt si fructe confiate
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, zaharul vanilat si iaurtul pana la topirea zaharului. Se adauga treptat uleiul amestecand continuu. Faina se amesteca cu praful de copt. Se adauga faina peste galbenusuri amestecand...
Reteta de mucenici moldovenesti cu aluat dospit umpluti cu nuca
Preparare Reteta de mucenici moldovenesti cu aluat dospit umpluti cu nuca Se pune drojdia la crescut cu o ligura de zahar, una de lapte, 10 minute. Laptele se incalzeste la temperatura mainii. Ouale se bat spuma cu un praf de sare. Se pune faina intr-un castron, se pun toate...
Rețeta de chec pufos cu nuci: Deliciu moale și aromat, perfect pentru orice ocazie
Cum se prepara Reteta de chec pufos cu nuci: Deliciu moale si aromat, perfect pentru orice ocazie Se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se topeste zaharul si se obtine o bezea....
Guguluf cu stafide si vanilie
Se mixeaza albusurile cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga galbenusurile amestecate cu praful de copt, laptele si uleiul si se mixeaza dupa fiecare. Faina se amesteca cu praful de budinca si se...
Guguluf cu pere si ciocolata
Se mixeaza albusurile cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga galbenusurile, laptele si uleiul si se mixeaza dupa fiecare. Faina se amesteca cu praful de budinca si praful de copt si se incorporeaza in...
Tort cu crema de vanilie
Pentru blat se bat albusurile cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o crema lucioasa. Se adauga galbenusurile si se omogenizeaza. Se adauga faina si se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare. Se toarna intr-o forma unsa cu unt si se coace in...
Tort savarina - 400 -
Se dilueaza drojdia cu putin lapte caldut. Se adauga oul, laptele, uleiul, zaharul, zaharul vanilat, putina sare, faina si se amesteca bine. Se obtine un aluat omogen de consistenta unei smantani. Se lasa la dospit la loc cald acoperit cu un prosop, pana isi dubleaza...
Savarine
Se dilueaza drojdia cu putin lapte caldut. Se adauga oul, laptele, uleiul, zaharul, zaharul vanilat, praful de sare, faina si se amesteca bine. Se obtine un aluat omogen de consistenta unei smantani. Se lasa la dospit la loc cald acoperit cu un prosop, pana isi dubleaza volumul....
Peltea de gutui
Gutuile se taie bucati (cotoarele se folosesc asa cum sunt). Se pun la fiert in apa intr-o oala mai mare (4 litri). Se lasa la fiert cam 2 ore pana este gutuia bine fiarta si zeama a scazut mult. Se strecoara zeama rezultata si se masoara cantitatea. Intr-o cratita se pune la...
Dulceata de gutui
Gutuile se curata de puf si se spala bine. Se indeparteaza partea tare cu samburi si se taie cubulete mici. Eu am taiat cubulete pana s-au adunat 2 kg. Gutuia oxideaza repede, dar nu trebuie sa va faceti griji ca in momentul cand se pune la fiert revine la culoarea ei. (se vede in poza)...
Cornuri din aluat dospit cu branza dulce a la Gaby
ALUAT Faina, zaharul, oul, drojdia sfaramata, smantana, uleiul, branza de vaci, coaja de lamaie si un praf de sare se pun toate intr-un castron incapator. Laptele se incalzeste putin (sa nu friga la mana). Se incepe amestecarea ingredientelor din castron, adaugand lapte putin cate putin...
Budinca de paste cu branza si prune
Pastele se pun la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj. Prunele se spala, se scot samburii si se taie bucati mici. Branza de vaci se amesteca cu 5 linguri de zahar si zaharul vanilat si se amesteca pana se topeste. Se adauga galbenusurile si prunele si se amesteca bine. Pastele...
Gem de prune
Prunele se spala si se scot samburii. Se pun in cratita in care se va face gemul si se pune zaharul peste ele. Eu am pus cate 2 kg in doua cratite si dupa ce a scazut au intrat in una. Se lasa de pe o zi pe alta sa-si lase zeama. A doua zi se pune la fiert la foc mare 15 minute, pana...
Reteta de preparare a papanasilor fierti
Reteta de preparare a papanasilor Se amesteca branza cu grisul, zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca ouale pe rand amestecand dupa fiecare. Se lasa deoparte in frigider 20-30 minute. Untul se topeste intr-o tigaie, se pune pesmetul si se rumeneste putin pana isi schimba culoarea....
Dulceata de zmeura
Zmeura se pune intr-o sita, se spala sub jet de apa si se lasa la scurs. Dupa ce s-a scurs se pune intr-o cratita si se toarna zaharul deasupra. Se tine la frigider pana a doua zi sa-si lase zeama. A doua zi se pune la fiert la foc iute 15 minute pana se topeste zaharul si apoi la foc...
Dulceata de visine
Visinele se spala si se scot samburii. Se pun in oala pentru dulceata, alternand visinile cu zaharul, deasupra fiind un strat de zahar, si se lasa in frigider pana a doua zi sa-si lase sirop. A doua zi se pune pe foc iute pana se topeste zaharul si apoi la foc potrivit circa 2 ore. Din...
Guguluf din albusuri cu fructe deshidratate - 350 -
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana se intaresc. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza in continuare pana se intareste. Se adauga zaharul vanilat si treptat uleiul si se mixeaza bine. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se amesteca cu o spatula pana la...