Chec umed cu rahat

de MotanLaOale in Prajituri, 29 Apr 2015 | 20139 vizualizari

 

Preluat de la Rita (CulinaryRanbow). M-a inspirat ca ma impiedicam de niste rahat prin camara. Foarte bun a iesit, desi este o reteta de post!

 

INGREDIENTE

  • 2 cani faina
  • 1 cana apa minerala
  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • coaja rasa de la o portocala
  • 400g ranat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec umed cu rahat:

Se mixeaza zaharul, zaharul vanilat cu uleiul pana se dizolva.

Se adauga apa minerala.

Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste.

Se mixeaza pana se obtine o compozitie cremoasa.

Se scoate separat o treime din compozitie si se amesteca cu cacaoa.

In compozitia ramasa se amesteca coaja rasa de la o portocala.

Se tapeteaza o tava cu ulei si faina.

Se pune in tava jumatate din campozitia cu coaja de portocala.

Se pun felii de rahat de culori diferite.

Se toarna compozitia cu cacao si se pun iar felii de rahat.

Se toarna restul de compozitie cu coaje de portocala si se pun felii de rahat.

Se introduce in cuptorul preancalzit pentru o ora.

Se face testul cu scobitoarea.

Cand este gata, se scoate din cuptor si dupa 10 minute din tava si se lasa la racit.

Se taie rece si se poate servi. (daca aveti rabdare)

Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Se foloseste aceeasi cana pentru toate ingredientele.

2

In functie de cuptor timpul de coacere poate diferi

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec umed cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]