Desert rulada din albusuri cu crema de ciocolata

de MotanLaOale in Prajituri, 6 Apr 2016 | 8771 vizualizari

 

Buna de facut cand se aduna multe albusuri prin congelator.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 albusuri
  • 8 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri gris
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • un praf sare
  • Crema:
  • 200 ml frisca lichida
  • 150 ml lapte
  • 1 plic Creme Ole de ciocolata
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 75 ml lapte
  • 25 g zahar
  • 25 g unt
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada din albusuri cu crema de ciocolata:

Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine o crema lucioasa. Faina se amesteca cu grisul si se amesteca in albusuri usor. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. (24/30 cm) Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20-25 minute pana se rumeneste usor. Se scoate hartia de copt usor si se ruleaza intr-un prosop usor umezit si se lasa la racit.

Crema: Se mixeaza laptele rece cu frisca lichida rece si cu plicul de creme ole cateva minute, pana se obtine o crema consistenta. Se pune in frigider pana se raceste rulada. Se desface rulada din prosop si se unge uniform cu crema. Se ruleaza si se strange in folie alimentara. Se tine in frigider pana a doua zi sau cel putin 4 ore pana se intareste crema.

Glazura: Se topesc toate ingredientele la foc mic amestecand usor. Cand sunt topite se lasa glazura la racit. Eu am avut ciocolata cu alune si a iesit cu bucati de alune maruntite.  

Se scoate rulada din folia alimentara si se pune pe un platou. Se toarna deasupra glazura de la un capat la altul. Se lasa apoi sa se raceasca la frigider. Se taie felii cu un cutit ascutit si se poate servi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada din albusuri cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu caise si zmeura