Pentru Saptamana Barbatilor care Gatesc.
Eu chiar pentru azi am facut-o, pentru cina din 5 noiembrie, deoarece am ceva de sarbatorit.
Este usor de facut. Trebuie sa ai un cantar, un mixer, si o tava. :))))
Se mixeaza untul cu zaharul pana se topeste.
Se adauga galbenusurile pe rand, mixand dupa fiecare.
Se amesteca faina cu praful de copt si un praf de sare si se adauga peste compozitie.
Se adauga si coaja de lamaie.
Se omogenizeaza si se obtine un aluat ferm dar destul de moale pentru a fi intins.
Se unge o tava 23/26 cm cu unt.
Se distribuie cu lingura aluatul in tava si se intinde cu mana umeda uniform in toata tava.
Prunele se spala, se usuca, se scot samburii si se taie in doua.
Nuca se amesteca cu scortisoara.
SE pun jumatatile de pruna peste aluat una langa alta si cu coaja in jos.
Se presara peste prune nuca cu scortisoara.
Se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare, zaharul vanilat si se adauga treptat 6 linguri de zahar.
Se mixeaza pana se topeste zaharul si se intareste pana "face tepi".
Se pune cu lingura peste prune si se niveleaza si se face un model din lingura.
Se introduce in cuptorul preincalzit la 150-160 grade pana ce bezeaua devine aurie, cam 25-30 minute.
Se lasa la racit, se portioneaza si se serveste.
Pofta Buna!
1
Scortisoara am adaugat-o eu deoarece pentru mine cand zic pruna, zic si scortisoara. Una fara alta nu merge.