Am preluat-o de la Timea. Foarte buna. Am patit si un necaz. Cand am rasturnat-o nu au cazut toate prunele si a trebuit sa le iau cu lingura sa la pun pe unde la era locul. Dar a iesit foarte buna.
Prunele se spala, se usuca, se scot samburii si se taie in doua.
Zaharul, 120g, se amesteca cu scortisoara.
Intr-o tava (35x25) unsa cu unt se presara zaharul amestecat cu scortisoara pe tot fundul ei.
Se aseaza prunele cu pielita in sus, una langa alta cu spatii cat mai mici intre ele.
Se presara alunele si nuca maruntita ca sa intre in spatiile dintre prune.
Se presara zaharul vanilat si putina scortisoara.
Intr-un castron se bat albusurile cu un praf de sare.
Se adauga zaharul, 160g, si se mixeaza pana se intareste.
Se adauga galbenusurile amestecate cu praful de copt si se mixeaza.
Se adauga laptele si uleiul si se mixeaza in continuare.
La final se adauga faina si se omogenizeaza cu o spatula usor sa nu se lase.
Compozitia se toarna peste prune intava.
Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 30-35 minute.
Se verifica cu scobitoarea daca este facut.
SE rastoarna pe un platou imediat ce se scoate din cuptor si se lasa la racit.
Dupa ce se raceste se portioneaza si se serveste.
Pofta Buna!