Gris cu lapte cu prune caramelizate

de MotanLaOale in Dulciuri, 23 Oct 2014 | 3627 vizualizari

 

Foarte bun.

 

INGREDIENTE

  • GRIS CU LAPTE
  • 1 l lapte
  • 100g gris
  • 5 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf sare
  • PRUNE CARAMELIZATE
  • 300g prune
  • 50ml apa
  • 60g zahar
  • 10g unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 lamaie
  • 1/2 lingurita scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gris cu lapte cu prune caramelizate:

Prunele caramelizate se prepara ca in reteta "prune caramelizate" postata.

Se fierbe apa cu zaharul si restul ingredientelor.

Cand se leaga se pun prunele jumatati si se fierb pana se inmoaie si se ingroasa sosul.

Se lasa la racit.

Se pune laptele la fiert cu zaharul si praful de sare.

Cand fierbe se pune grisul amestecand cu telul continuu sa nu faca cocoloase.

Se fierbe la foc mic 10 minute pana capata consistenta dorita.

Se pune in castroane fierbinte si se lasa la racit.

Se pune deasupra in castron prune caramelizate dupa dorinta si se consuma.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gris cu lapte cu prune caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gris cu lapte si caramel