Prima oara cand fac. Foarte buna! Mi-a placut si ideea Gabytei cu bolurile ceramice mici, de o portie.
Visinele se lasa 15-20 minute acoperite de apa dupa care se scot samburii.
Visinele se amesteca intr-un castron cu zaharul, zaharul vanilat si amidonul.
Se ung formele cu unt (eu am folosit 4).
Se imparte amestecul cu visine in cele patru forme uniform.
Se amesteca intr-un bol untul rece taiat cubulete cu faina, zaharul si praful de sare pana se obtine un aluat sfaramicios.
Se imparte aluatul in mod in mod egal, in forme, peste visine.
Se dau formele la cuptor, la foc mediu, 30-35 minute pana se rumeneste usor crusta.
Se lasa la racit.
Se pot pudra cu zahar sau servi cu o cupa de inghetata deasupra.
Eu le-am mancat asa simple si au fost foarte bune.
Pofta Buna!
1
Se poate face cu aproape orice fructe.