Julie

1

Bucataras
incepator

Buzau

Bucataras din 12.04.2010

RETETE414
PRIETENI86
Retete

Mancare de linte

In Mancaruri de post la 26 Mai 2010

Se lasa lintea la inmuiat 3-4 ore. Se pune la fiert cu un varf de cutit cu bicarbonat de sodiu si cateva seminte de chimen.(pentru a evita balonarea). Dupa ce a fiert se scurge de apa. Intr-un vas separat se calesc in ulei ceapa tocata marunt,ardeiul gras si morcovul taiate cuburi. Dupa...

Mazare noua cu carnati

In Porc la 26 Mai 2010

Ceapa taiata marunt si morcovul dat pe razatoare se pun la calit in 4-5 linguri ulei si tot atata apa.  Dupa ce s-au inmuiat , adaugam mazarea si acoperim cu apa fiarta. Lasam sa fiarba 10-15 minute si cand mazarea e gata  adaugam bulionul, mararul si patrunjelul tocate...

Supa crema de legume

In Supe la 26 Mai 2010

Punem pe foc o oala cu apa ,sare si putin ulei. In ea vom pune apoi legumele curatate de coaja, spalate si taiate bucati mai mari sau  chiar intregi. Patrunjelul il vom pune cu tot cu codite. Lasam sa fiarba. Cand sunt gata legumele scurgem apa si le  pasam cu blenderul. Daca supa a...

Kanuga

In Prajituri la 24 Mai 2010

Asezam pe foc un vas in care am pus: untul, zaharul, cacaua, cafeaua si nessul. Lasam sa dea cateva clocote. Crema obtinuta o dam la rece. Separam ouale. Batem galbenusurile cu un praf de sare si albusurile spuma. In crema racita bine ,adaugam galbenusurile , faina,...

Tort diplomat cu capsuni

In Torturi la 23 Mai 2010

In zeama de la compotul de capsuni punem gelatina si o lasam sa se inmoaie, apoi o punem putin la baie de aburi. Batem smantana cu zaharul farin si  intaritorul de frisca. La sfarsit adaugam esenta de vanilie.O dam la rece. Pregatim umplutura: Batem putin ouale  cu zaharul...

Saratele

In Aperitive / Garnituri la 23 Mai 2010

Se dizolva drojdia in vin,se adauga apoi sarea,margarina si faina.Se framanta bine.Se intinde o foaie subtire si se dau forma saratelelor.Se presara dupa preferinta,chimen,susan sau mac,apasand usor cu mana ca sa intre in aluat. Se ia fiecare bucata si se rasuceste usor.Se pun in tava si se...

Negresa de post

In Prajituri la 23 Mai 2010

Se amesteca bine uleiul cu zaharul si apoi se adauga pe rand: apa,bicarbonatul, faina si celelalte ingrediente.Se amesteca bine si se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace, in cuptorul incalzit inainte, aproximativ 30 minute Se scoate din cuptor si se pudreaza...

Placinta cu iaurt si stafide

In Dulciuri la 23 Mai 2010

Batem bine ouale cu zaharul ,esenta si coaja de lamaie. Adaugam iaurtul ,stafidele, grisul si amestecam bine. Topim untul. Ungem cu unt o tava si asezam in ea jumatate din foile de placinta , unse fiecare cu unt topit. Intindem peste foi umplutura cu iaurt. Peste umplutura asezam...

Pangasius pane cu cartofi natur

In Pangasius la 22 Mai 2010

Pestele se taie in bucati mai mici si se pune intr-un bol impreuna cu zeama  de lamaie. Se lasa la marinat timp de 30minute. Batem ouale cu condimentele dupa gust si le amestecam cu 2 linguri faina. Luam cate o bucata de peste, o trecem prin faina ,prin oua apoi prin pesmet. Prajim...

Biscuiti rapizi cu cereale

In Dulciuri la 22 Mai 2010

Amestecam bine toate ingredientele. La sfarsit punem faina, si putem adauga inca o lingura daca nu s-a legat bine compozitia. Udam mainile cu apa si formam biscuitii pe care ii punem in tava unsa cu ulei. Coacem la foc potrivit timp de 10-15 minute.

Foietaj cu branza si parizer

In Aperitive / Garnituri la 20 Mai 2010

Mai intai se pregateste umplutura: Amestecam branza cu 2 oua,cascavalul ras,parizerul taiat bucatele,patrunjel,sare dupa gust,piper asemenea.Se amesteca bine sa iasa o pasta. Intindem foaia de aluat pe masa de lucru si decupam din ea forme rotunde pe care le asezam in tava.Se bate oul...

Tort cu crema de nuci

In Torturi la 20 Mai 2010

Pregatim mai intai blatul 1:   Se bat albusurile cu zaharul. Se adauga galbenusurile, uleiul, esenta ,praful de copt amestecat cu  faina si se amesteca usor. Se unge o tava rotunda cu ulei si se tapeteaza cu faina apoi se toarna compozitia. Se coace 20-25 minute in...

Omleta de primavara

In Aperitive / Garnituri la 20 Mai 2010

Se taie ceapa, mararul si patrunjelul si se amesteca cu ouale batute bine cu un praf de sare si putin piper. Se pun 2 linguri cu ulei in tigaie iar cand acesta s-a incins adaugam o parte din compozitia de oua. Din trei oua eu fac trei omlete. Pun cate putin amestec pentru ca omleta sa ramana...

Iahnie de fasole cu carnati

In Mancaruri cu carne la 20 Mai 2010

Fasolea se spala, se pune in apa si se lasa la inmuiat peste noapte.A doua zi se scurge de apa in care a stat  si se umple oala cu apa fierbinte .Se pune pe foc si se lasa sa fiarba. Scurgem apa si inlocuim cu alta, fierbinte,de trei ori (asa fac eu). Cand fasolea s-a inmuiat putin...

Minitarte cu crema si gem de capsuni

In Prajituri la 19 Mai 2010

Pregatim mai intai aluatul: Batem bine untul cu zaharul si galbenusul apoi adaugam bicarbonatul de amoniu stins in zeama de lamaie, esenta si faina. Aluatul rezultat  il impartim in doua. Cu o parte din el tapetam formele de minitarte, pe care le-am uns cu ulei. Intepam aluatul din loc...

Profiterol

In Dulciuri la 19 Mai 2010

Din aluat oparit  formam cu posul mici gramajoare rotunde pe care le coacem 15 minute la foc iute si inca 5 la foc normal.Le lasam apoi sa se raceasca si le putem pastram la frigider pentru cand avem nevoie. Cu ajutorul unui pos ,umplem gogoselele cu budinca de ciocolata ,preparata...

Ciorba de loboda

In Supe/Ciorbe la 19 Mai 2010

Se inabusa ceapa in putin ulei si cateva linguri cu apa. Cand s-a inmuiat se adauga morcovul , ardeiul gras si se completeaza cu apa fierbinte.( 1.5 l) Cand incepe sa fiarba se adauga orezul. Borsul se fierbe separat si se spumeaza. Loboda se spala foarte bine cu apa (fiecare frunza in...

Placinta cu mere

In Dulciuri la 19 Mai 2010

  Mai intai pregatim umplutura .: Se rad merele si se pun la calit impreuna cu uleiul si zaharul. Cand s-au inmuiat se opreste focul si se adauga scortisoara si stafidele. Pentru blat facem asa: Separam albusurile de galbenusuri. Batem bine albusurile cu zaharul. Facem o maioneza din...

Ecler cu doua creme

In Prajituri la 19 Mai 2010

Punem pe foc apa cu uleiul si praful de sare. Cand acestea au dat in fiert se adauga faina in bloc si se amesteca cu mixerul pana aluatul se desprinde de pe peretii vasului. Se da vasul de pe foc si incepem sa adaugam ouale unul cate unul amestecand in continuare. Intr-o tava unsa cu ulei...

Rata pe varza

In Rata la 18 Mai 2010

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare, sa se inmoaie putin si sa ne incapa in oala. Ceapa se toaca  si se inabusa in putin ulei si 2 linguri cu apa. Se adauga un morcov ras si se continua inabusirea. Morcovul astfel gatit va da o culoare frumoasa mancarii noastre.  Se...

Choux a la creme

In Prajituri la 17 Mai 2010

PREPARAREA  ALUATULUI: Punem pe foc laptele, untul,zaharul si praful de sare.Cand incepe sa clocoteasca adaugam faina in bloc si amestecam cu mixerul pana cand aluatul se desprinde de pe peretii vasului. Luam vasul de pe foc si incepem sa adaugam ouale , unul cate unul,...

Gogosi cu flori de salcam

In Dulciuri la 16 Mai 2010

Se bat bine ouale cu zaharul apoi se adauga restul ingredientelor si se amesteca bine sa ne iasa un aluat ca la clatite dar un pic  mai gros. Florile de salcam se spala bine apoi se lasa sa se scurga de apa. Luam cate o floare, o trecem prin aluat apoi o prajim in ulei incins pe ambele...

Budinca de cartofi

In Mancaruri cu carne la 14 Mai 2010

Cartofii se curata de coaja ,se spala si se taie felii subtiri apoi se pun la fiert in apa cu sare.Ii  fierbem doar pe jumatate , sa nu se sfarame de tot feliile...Dupa care ii scurgem de apa. Sunca o taiem bucati mici. Mararul il tocam foarte fin. Dam branza pe razatoare.Batem bine ouale...

Fursecuri cu scortisoara

In Dulciuri la 13 Mai 2010

Se freaca untul / margarina spuma cu zaharul farin apoi se adauga : mierea, scortisoara, esenta, coaja de lamaie, apa minerala si zeama de lamaie in care am stins bicarbonatele...La sfarsit punem faina si framantam bine, sa ne iasa o coca potrivit de moale , numai buna de intins! Intindem...

Tarta cu fructe din compot

In Prajituri la 12 Mai 2010

Scoatem fructele din compot,le taiem,le scoatem samburii si le lasam sa se scurga. Eu am folosit compot de struguri, piersici si visine.Sunt cam greu de scos samburii de la visine dar nu imposibil... Se separa ouale.Se bat albusurile spuma cu zaharul, apoi se adauga restul ingredientelor si...

Paste cu mere si nuci

In Mancaruri de post la 11 Mai 2010

Se fierb pastele in apa cu sare conform indicatiilor de pe pachet.Eu folosesc paste "Gata" -fierb repede, isi pastreaza forma si nu se lipesc intre ele.Se strecoara de apa si se clatesc cu apa rece. Se pune o lingura de margarina intr-o tigaie si se pun pastele.Se calesc cateva...

Orez cu legume

In Mancaruri de post la 11 Mai 2010

Se spala orezul in mai multe ape si se lasa la inmuiat. Se rade jumatate din morcov iar jumatate se toaca marunt. Ardeiul si ciupercile se taie feliute. Se calesc legumele in ulei. Se pune orezul in apa cu sare la fiert. Cand e fiert pe jumatate se adauga si legumele calite . Spre...

Clatite cu mere

In Dulciuri la 11 Mai 2010

Se amesteca bine ingredientele pentru foi, sa ne iasa un aluat fluid , nu prea gros. Prajim aprox. 10 clatite subtiri. Pentru umplutura: Curatam merele de coaja, le stropim cu putina zeama de lamaie apoi le amestecam cu mierea, un praf de scortisoara si zaharul vanilat. Umplem fiecare...

Sarmalute in foi de stevie

In Mancaruri de post la 10 Mai 2010

Se spala orezul si se lasa la inmuiat in apa. Ceapa tocata marunt impreuna cu morcovul ras se pun pe foc in 3 linguri ulei si 3 de apa,  si se lasa pana scade apa. Granulele de soia se pun la inmuiat conform instructiunilor de pe pachet. Frunzele de stevie se spala bine si se...

Bors de perisoare

In Supe/Ciorbe la 10 Mai 2010

Punem apa pe foc cu putina sare. In ea adaugam uleiul, morcovul , ardeii, cartoful taiate cuburi si ceapa rondele. Cand apa incepe sa fiarba adaugam orezul spalat bine. Tocam carnea de pui impreuna cu un morcov si putin patrunjel. O punem intr-un bol si adaugam peste ea un ou,...

Afisate 361 - 390 din 414 retete    

Postari recente

publicat la 20.12.2012

Turta dulce

publicat la 20.12.2012

Button Cookies

 
Retete preferate
Ochi de paun

Voturi:48

Prajitura Suzette

Voturi:67

Toate retetele preferate
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]