Julie

1

Bucataras
incepator

Buzau

Bucataras din 12.04.2010

RETETE414
PRIETENI86
Retete

Strudel fraged cu cirese

In Prajituri la 11 Iun 2010

Intr-un bol amestecam bine drojdia cu zaharul apoi adaugam laptele, oul, esenta, sarea, 50g unt topit si  faina. Framantam bine aluatul si il lasam la dospit intr-un loc cald, fara curenti de aer rece. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, il punem pe masa de lucru si il intindem intr-o...

Compot de cirese

In Conserve la 10 Iun 2010

Ciresele se spala, se rup coditele si se lasa o jumatate de ora in apa rece. Daca au viermi, acestia vor iesi la suprafata. Scurgem apoi apa si alegem doar ciresele  sanatoase,   pe cele  "nesanatoase ".....nu le punem :)) Borcanele se spala cu detergent de...

Milk Shake cu capsuni

In Bauturi la 10 Iun 2010

Mixam capsunile cu mierea pana se formeaza o pasta. Adaugam  inghetata adusa la temperatura camerei si amestecam bine.  Subtiem pasta cu  laptele  si la sfarsit incorporam   frisca.  Daca milk shake-ul a iesit prea gros, mai punem putin lapte. Un...

Dovlecei pane cu sos de usturoi

In Aperitive / Garnituri la 9 Iun 2010

Spalam dovlecelul, il curatam de coaja  si il taiem in felii mai groase. Batem bine oul cu sare,vegeta,piper si marar tocat fin. Radem branza si o amestecam cu pesmetul. Luam fiecare felie de dovlecel si o trecem  mai intai prin faina apoi prin ou apoi prin amestecul de branza...

Gem de capsuni

In Dulceata / Gem la 9 Iun 2010

  Spalam bine capsunile,le rupem coditele,le taiem in bucati  mai mici ,le asezam intr-un vas si turnam  zaharul peste ele.Dam vasul la frigider peste noapte. A doua zi punem capsunile la fiert cu tot cu zeama pe care si-au lasat-o. Lasam sa fiarba la foc mic...

Cartofi frantuzesti

In Aperitive / Garnituri la 8 Iun 2010

Cartofii se curata de coaja ,se taie felii mai groase si se pun la fiert in apa cu sare. Fierbem si 4 oua timp de 6-7 minute, apoi le punem in apa rece. Le curatam de coaja , le taiem felii subtiri si le presaram cu sare si piper. Intr-o tigaie prajim pesmetul in unt ,pana se rumeneste...

Minitarte cu cirese

In Prajituri la 7 Iun 2010

Spalam ciresele ,le rupem coditele si le scoatem samburii. Din o cana cu zahar si o cana cu apa  fierbem un sirop gros in care punem ciresele. Lasam sa dea in doua trei clocote apoi oprim focul. Lasam ciresele sa se raceasca in sirop. Pregatim aluatul amestecand toate ingredientele....

Delicii la gretar

In Porc la 7 Iun 2010

Inainte de a pune carnea, gretarul incins se sterge cu o bucata de ceapa.Carnea nu se va mai lipi si va capata si o aroma deosebita! Mai intai frigem carnea de porc. In timpul frigerii dungile de slaninuta din fasiile de carne se vor topi ,pregatind gretarul numai bine pentru ficatul de...

Clatite fragede cu gem de capsuni

In Dulciuri la 6 Iun 2010

Batem bine ouale cu zaharul, adaugam laptele, esenta, sarea,untul topit si faina. Amestecam bine. Din aluatul rezultat prajim  aprox. 10 clatite. Le intoarcem cu grija ,sa nu se rupa. Vor iesi foarte fragede datorita untului din compozitie. Le umplem cu gem de capsuni si le impachetam in...

Mini tort de zahar ars

In Dulciuri la 4 Iun 2010

Intr-un vas topim 50 g zahar impreuna cu doua  linguri de apa, pana  obtinem caramelul. Punem cate una sau doua lingurite  de caramel in fiecare forma si il lasam sa se intareasca. Laptele il amestecam cu 50g zahar si il punem la fiert. Dupa ce da in clocot ,oprim focul...

Piept de pui cu cartofi si smantana la cuptor

In Pui la 4 Iun 2010

Cartofii se curata de coaja ,se spala ,se taie rondele mai groase si se pun la fiert in apa cu sare. Ii vom fierbe doar pe jumatate. Pieptul de pui se spala se dezoseaza si se taie in bucati mai mici. Facem un sos amestecand smantana cu laptele, zeama de lamaie, sare,piper, busuioc,...

Farfale in sos, cu piept de pui crocant

In Farfalle la 4 Iun 2010

Pieptul de pui se spala se dezoseaza si se taie fasii subtiri. Oul se bate cu faina , apoi cu condimente dupa gust: sare,piper,boia dulce,busuioc si marar uscat,vegeta. Pesmetul il amestecam cu diverse ierburi aromate:busuioc ,menta, patrunjel, marar. Luam fiecare fasie de piept de pui , o...

Chiftelute de pui

In Pui la 3 Iun 2010

Carnea se toaca. Morcovul si cartoful se rad si apoi se scurg bine de zeama. Se piseaza usturoiul si se toaca marunt verdeata. Se amesteca apoi toate ingredientele. Condimente se pun dupa gustul fiecaruia: sare, vegeta, piper, boia ,condiment de chiftele.  In cazul in care compozitia a iesit...

Musaca simpla

In Pui la 3 Iun 2010

Carnea se toaca. Cartofii se curata de coaja,se taie felii si se pun la fiert. Din cartofii fierti preparam un piure adaugand margarina, laptele,sare, vegeta. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in 3 linguri ulei si 3 linguri apa. Atunci cand s-a inmuiat se adauga si...

Sarmalute de curcan in foi de vita de vie

In Curcan la 2 Iun 2010

Se amesteca bine toate ingredientele si se pun condimente dupa gust. Se umplu foile de vita de vie si se formeaza sarmalute mici. Se aseaza in oala straturi de sarmale si intre ele se presara cimbru,piper,bulion si cateva linguri cu ulei. Se umple oala cu bors cat sa se acopere...

Cartofi cu ciuperci si legume

In Mancaruri de post la 2 Iun 2010

Cartofii se taie bucati si se fierb pe jumatate. Se pun apoi intr-un vas , deasupra se aseaza ciupercile,se condimenteaza cu delikat,sare,piper,se pun si 3-4 linguri cu ulei si se dau la cuptor 20 minute. Intre timp se calesc legumele 15 minute (conform instructiunilor de pe punga). Eu...

Crochete din ciuperci cu susan

In Aperitive / Garnituri la 2 Iun 2010

Ciupercile le spalam si le tocam cuburi mici, apoi le punem la inabusit impreuna cu uleiul si ceapa verde tocata marunt, pana se inmoaie si scade toata apa lasata. Le punem apoi intr-un bol si le amestecam cu usturoiul pisat,sare,piper dupa gust, oul, putin patrunjel si marar tocate...

Ciupercute umplute

In Aperitive / Garnituri la 2 Iun 2010

Spalam ciupercutele si le rupem piciorusele. Vom toca piciorusele in cuburi mici si le vom amesteca cu putin patrunjel tocat fin, sare ,piper si cascaval ras. Cu acest amestec vom umple fiecare palariuta de ciupercuta :) Le punem apoi intr-o tava unsa cu putin ulei si le dam la cuptor...

Salata de oua

In Aperitive / Garnituri la 31 Mai 2010

Se fierb ouale timp de 10 min, si se pun in apa rece, ca sa se curete usor. Cand s-au racit le curatam si le taiem felii. Spanacul si ceapa verde se  taie fin. Jumatate de lamaie se taie cuburi mici. Se taie rosia felii. Se face un dressing din ulei, sare, piper,cateva picaturi de...

Gaina intreaga pe varza noua

In Mancaruri cu carne la 31 Mai 2010

Gaina curatata si spalata se pune la fiert intreaga in apa cu sare .Tot in aceeasi apa vom pune morcovul intreg si o ceapa taiata in doua. Lasam sa fiarba pana gaina este facuta pe jumatate. Varza se toaca marunt ,se freaca cu sare si se pune in oala cu uleiul incins in care am prajit putin...

Cartofi noi cu lamaie la cuptor

In Mancaruri de post la 31 Mai 2010

Spalam cartofii curatati de coaja si  ii taiem in bucati mai maricele sau ii lasam intregi. Ungem cu unt un vas termorezistent , asezam cartofii, turnam peste ei apa si uleiul  apoi ii condimentam cu sare, piper, vegeta si busuioc. Asezam capacul vasului si il dam la cuptor pentru 15...

Ciorba taraneasca de stir

In Ciorbe la 31 Mai 2010

Punem o  oala cu 3 l de apa la fiert. Cand apa da in clocot punem morcovul,ceapa si usturoiul taiate marunt, orezul spalat si lasam sa fiarba. Corcodusele si prunele se spala si se rup coditele apoi se pun separat sa fiarba  in 0.5 l apa.Cand s-au inmuiat se opreste  focul si se...

Urzici grecesti

In Mancaruri de post la 31 Mai 2010

Intr-o oala punem apa cu un praf de sare la fiert si cand da in clocot adaugam urzicile spalate ( cu grija...) in mai multe ape. Dupa ce s-au oparit le scurgem de apa si oprim un pahar cu zeama in care au fiert. Incepem sa le frecam cu o lingura de lemn (sau cu blenderul) adaugand faina,...

Ficatei cu mujdei de usturoi si mamaliga

In Ficat la 31 Mai 2010

Spalam ficatul si il lasam sa se scurga bine de apa. Incingem uleiul si punem ficatul la prajit pana se rumeneste putin si pe o parte si pe alta. Oprim focul si abia apoi presaram sarea dupa gust. Usturoiul pisat il frecam cu o lingurita de ulei si un praf de sare apoi il amestecam cu rosia...

Prajitura cu nuci si rahat

In Prajituri la 28 Mai 2010

Preparam mai intai blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul si apoi se adauga restul ingredientelor.Se framanta bine , se intinde o foaie si se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Peste aluatul din tava  se pun apoi:gemul de prune,nucile, rahatul si albusurile batute spuma...

Ficat de rata in crusta crocanta

In Ficat la 28 Mai 2010

Ouale se bat cu sare si piper si cu 2 linguri cu faina. Ficatul se spala si se lasa sa se scurga bine. Trecem fiecare bucata de ficat prin faina apoi prin ou si la sfarsit prin pesmet. Prajim in ulei incins pana se rumenesc pe ambele parti. Servim preparatul cald ,alaturi de...

Budinca de gris

In Dulciuri la 28 Mai 2010

Intr-un vas caramelizam zaharul apoi il stingem cu laptele si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul. Adaugam grisul in ploaie si amestecam continuu pana se ingroasa. Oprim focul si adaugam untul, esenta, stafidele , rahatul, boabele din dulceata , galbenusurile si amestecam bine. La sfarsit...

Socata reteta bunicii

In Bauturi la 26 Mai 2010

Socata reteta bunicii Spalam bine florile de soc si le punem intr-un recipient  cu 5 l de apa. Adaugam zaharul si amestecam bine. Taiem lamaia  in feliute subtiri si o adaugam in apa. Lasam vasul  3-4 zile, la temperatura camerei. Daca se vrea a fi...

Cornulete de post cu rahat

In Dulciuri la 26 Mai 2010

Se dizolva drojdia  cu zaharul in apa,se adauga uleiul si restul ingredientelor si se amesteca foarte bine.Se lasa sa dospeasca putin apoi se fac triunghiuri care se umplu cu fasii de rahat. Se pun in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se coc 25-30 minute. Cat sunt calde se dau...

Galusti cu gem

In Dulciuri la 26 Mai 2010

Se pun cartofii  la fiert cu tot cu coaja .Se curata apoi si se paseaza cat sunt calzi.Se amesteca apoi cu grisul,uleiul,un praf de sare si ce arome doresti,apoi cu faina.Se framanta bine si apoi se intind foi din care se decupeaza forme rotunde.In mijloc se pune gemul si se...

Afisate 331 - 360 din 414 retete    

Postari recente

publicat la 20.12.2012

Turta dulce

publicat la 20.12.2012

Button Cookies

 
Retete preferate
Ochi de paun

Voturi:48

Prajitura Suzette

Voturi:67

Toate retetele preferate
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

ieri la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

ieri la 12:28

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

pe 22.12 la 16:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]