Minitarte cu crema si gem de capsuni

de Julie in Prajituri, 19 Mai 2010 | 4613 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 200 g faina
  • 1 galbenus
  • 50 g zahar farin
  • 100 g unt
  • o esenta de vanilie
  • un varf de cutit cu bicarbonat de amoniu
  • zeama de lamaie
  • Umplutura:
  • 2 oua
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri nuca de cocos
  • o esenta de vanilie
  • 2 linguri faina
  • gem de capsuni
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minitarte cu crema si gem de capsuni:

Pregatim mai intai aluatul:

Batem bine untul cu zaharul si galbenusul apoi adaugam bicarbonatul de amoniu stins in zeama de lamaie, esenta si faina. Aluatul rezultat  il impartim in doua. Cu o parte din el tapetam formele de minitarte, pe care le-am uns cu ulei. Intepam aluatul din loc in loc cu o scobitoare.

Preparam si crema:

Batem  ouale cu zaharul, apoi adaugam  nuca de cocos, esenta si faina. Punem in fiecare tarta cate o lingurita  din crema  iar deasupra asezam putin gem de capsuni.

Din aluatul oprit intindem o foaie subtire din care taiem fasii lungi pe care le asezam in forma de gretar deasupra minitartelor.

Ungem bine cu ou pe toata suprafata si coacem la cuptorul incins inainte , timp de  20-25 minute.      

Daca ti-a placut reteta noastra "Minitarte cu crema si gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura zebra cu mascarpone si fructe de padure