Prajitura Suzette

de La Ancuta in Prajituri, 18 Apr 2011 | 108440 vizualizari

 

Cu putina intarziere urez si eu tuturor Florilor si Florinilor LA MULTI ANI. Sa fiti sanatosi si sa aveti parte numai de fericire. Din partea mea cu drag, un mic "dulce". :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 70 g faina
  • 80 g nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 200 g unt
  • un plic zahar vanilat
  • Pt ornat:
  • 100 g zahar
  • 100 g nuca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Suzette:

Blatul:

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana devine lucioasa, ca pentru bezea. Adaugam apoi galbenusurile si amestecam usor pana se omogenizeaza. Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam in alaut, amestecand usor, pana se incorporeaza. La final adaugam nuca macinata si amestecam usor. Turnam aluatul in tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem la foc potrivit, pana se aureste usor deasupra. Scoatem dintava si lasam sa se raceasca.

Crema:

Batem ouale cu zaharul pe baie de abur, pana devin spuma. Amestecam la foc mic pana se ingrosa. Dam de pe foc si lasam la racit. Topim untul, dar sa mai ramana bucati netopite. Mixam bine pana se omogenizeaza si devine spumos. Adaugam apoi treptat crema de oua, vanilia si mixam.

Intindem crema pe blatul racit.

Pentru ornat caramelizam zaharul, iar cand a devenit auriu adaugam nuca netaiata si amestecam bine. Rasturnam pe hartie de copt usor unsa si lasam la racit.

Punem apoi nuca intr-o punga si o zdrobim cu sucitorul. Presaram nuca caramelizata peste prajitura si dam la rece.

Dupa ce s-a racit putem portiona cu un cutit bine ascutit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Suzette" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cacao