Julie

1

Bucataras
incepator

Buzau

Bucataras din 12.04.2010

RETETE414
PRIETENI86
Retete

Prajitura cu ness si cafea

In Prajituri la 10 Mai 2010

Pregatim blatul: Albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile si faina amesteca cu cafeaua , cacaua si nessul.Amestecam usor. Turnam compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si coacem 25-30 minute la foc potrivit. Pentru crema: amestecam galbenusurile cu zaharul...

Bulz cu carnati si branza

In Aperitive / Garnituri la 10 Mai 2010

Din  malai, apa si un praf de sare  facem o mamaliga potrivit de moale. O rasturnam si o lasam sa se raceasca putin, apoi o taiem felii. Formele se ung cu putin unt si apoi se garnisesc cu felii mici de mamaliga. Dupa stratul de mamaliga asezam rondelele de carnati, o lingura cu...

Cartofi umpluti cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 10 Mai 2010

Mai intai punem un vas cu apa la fiert in care adaugam cartofii in coaja. Ii fierbem 20-25 minute, dupa care ii punem in apa rece si ii decojim. II taiem apoi pe jumatate si le scoatem miezul cu ajutorul unei lingurite  ( sa ramana ca niste barcute).Miezul il pastram. Ceapa o taiem marunt...

Budinca de paste cu ciuperci si sunca

In Paste la 9 Mai 2010

Pastele se fierb in apa cu sare.Se scurg, se clatesc cu apa rece si se amesteca cu 3 linguri ulei. Peste ele adaugam pe rand :ciupercile si sunca taiate  feliute sau cuburi, cascavalul ras,patrunjelul, smantana  si ouale batute si amestecate cu condimentele. Amestecam usor. Se...

Prajitura cu visine

In Prajituri la 9 Mai 2010

Batem bine albusurile cu zaharul adaugam galbenusurile pe rand, lamaia, vanilia, bicarbonatul si la sfarsit faina. Amestecam usor. Turnam amestecul in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Deasupra repartizam visinele. Coacem aprox. 25-30 minute. Dupa ce o scoatem de la cuptor o...

Briose cu fulgi de ciocolata

In Prajituri la 9 Mai 2010

Batem bine ouale intregi cu zaharul. Adaugam apoi untul topit, uleiul si laptele. Incorporam si faina amestecata cu sarea si praful de copt. La sfarsit adaugam vanilia, nuca de cocos si fulgii de ciocolata. Amestecam usor. Ne va iesi un aluat moale pe care il vom aseza in formele de...

Placinta cu spanac

In Aperitive / Garnituri la 8 Mai 2010

Framantam mai intai aluatul amestecand foarte bine toate ingredientele. Punem coca rezultata in folie alimentara si o lasam  la frigider cat timp ne ocupam de umplutura. Punem spanacul intr-un bol, peste el adaugam branza rasa, pesmetul, ouale , sare si piper dupa gust. Scoatem aluatul...

Shaorma

In Mancaruri cu carne la 7 Mai 2010

Pregatim foile: Amestecam toate ingredientele sa ne iasa un aluat ca de clatite dar mai gros. Prajim in tigaie 10 clatite groase. Pieptul de pui se frige pe grill sau se prajeste in putin ulei, se sareaza si se pipereaza. Cartofii se taie si se prajesc in ulei. Se taie feliute ardeiul...

Rulada cu gem de gutui

In Prajituri la 6 Mai 2010

Se  separa  albusul  de galbenus.  Se  bat spuma tare albusurile cu zaharul. Se adauga galbenusurile, esenta de  vanilie  si  faina. Se amesteca  foarte usor, de jos in sus. In tava de la aragaz se pune hartie pentru copt si se intinde aluatul....

Bombite cu visine

In Prajituri la 6 Mai 2010

Se pun pe foc apa cu zaharul si cacaua si se dau in clocot. Se lasa sa se raceasca. Biscuitii se dau prin masina de tocat , la fel si rahatul. Intr-un bol se pun biscuitii, rahatul, margarina, nucile , esenta de rom si peste ele se toarna siropul. Se amesteca bine. Rezulta o pasta...

Batoane cu mac si susan

In Piine la 5 Mai 2010

Se freaca drojdia cu zaharul pana se topeste apoi se pune apa calduta ,sarea si uleiul. Se adauga faina si se framanta bine. Eu apoi am impartit aluatul in doua. Intr-una am pus 2 linguri cu mac iar in cea de-a doua  2 linguri susan. Se lasa la dospit in loc ferit de...

Ardei umpluti cu carne de curcan

In Curcan la 5 Mai 2010

Carnea,  morcovul, mararul, patrunjelul si ceapa se trec prin masina de tocat  apoi se amesteca cu orezul spalat, oul, bulionul si condimente dupa gust( sare, piper, boia, cimbru, condiment de sarmale). Putem folosi ardei proaspeti pe care ii spalam si ii  golim de...

Semilune insiropate

In Prajituri la 3 Mai 2010

Pentru blat   : se separa ouale.Se bat albusurile cu zaharul apoi se adauga galbenusurile,uleiul,esenta, praful de copt amestecat cu faina si se amesteca usor.Ne va iesi un aluat ca de chec pe care il vom coace 20-25 minute in tava de la aragaz- unsa cu ulei si tapetata cu faina. Pentru...

Reteta simpla si delicioasa de Mancare de stevie

In Mancaruri de post la 30 Apr 2010

Cum se prepara Reteta simpla si delicioasa de Mancare de stevie: Stevia se spala foarte bine in mai multe ape.Se rup apoi cozile si nervurile mai groase. Punem apa cu un praf de sare la fiert, iar cand aceasta fierbe se adauga stevia si se da un clocot doua. Se scurge bine de apa intr-o...

Briose cu mere

In Prajituri la 29 Apr 2010

Se bat bine untul cu zaharul apoi se pun ouale unul cate unul, amestecand mereu cu mixerul. Se adauga laptele, esenta, sarea, praful de copt amestecat cu faina. Se curata merele de coaja si se taie cuburi mici care se dau prin faina (ca sa nu se lase la fund), apoi se pun in aluat. Se...

Prajitura "Zi si noapte"

In Prajituri la 29 Apr 2010

Se bat bine 6 galbenusuri cu o cana de zahar, se adauga margarina si se amesteca bine.Se pun apoi cele 3 linguri cu cacao,praful de copt,esenta si 5-6 linguri cu faina ,atat cat sa iasa o compozitie ca de chec. Se coace aprox. 25 min. In timp ce se coace se bat bine 6 albusuri cu cele 14...

Placinta cu dovleac

In Prajituri la 29 Apr 2010

Pregatim mai intai umplutura: Se pun la calit dovleacul , merele si  zaharul in putin ulei. Cantitatea de zahar variaza in functie de cat de dulce e dovleacul. Deci zahar punem dupa gust!  :) Cand s-au inmuiat se adauga stafidele, scortisoara si nucile. Se amesteca...

Rulada cu crema de vanilie

In Prajituri la 28 Apr 2010

Pentru foaie:  Separam albusurile de galbenusuri.Batem bine cu mixerul albusurile cu zaharul apoi adaugam galbenusurile si faina si amestecam usor. Asezam hartie de copt in tava de la aragaz si turnam compozitia de rulada. Coacem apoi 8-10 minute la foc domol in cuptorul incins...

Crab sticks pane

In Fructe de mare la 27 Apr 2010

Se lasa sa se decongeleze batoanele de crab si apoi se desfac din foile individuale. Se bat bine ouale cu condimentele. Se ia cate un baton si se trece mai intai prin faina apoi prin amestecul de ou si apoi prin pesmet. Se prajesc in ulei incins doua -trei minute pe ambele parti si...

Briose cu dovleac

In Dulciuri la 26 Apr 2010

Se bat ouale cu  zaharul apoi se adauga restul ingredientelor. Peste acest aluat se pune si amestecul de dovleac si se amesteca usor.  Se pune aluatul in formele de briose captusite cu hartie ondulata. Deasupra se presara nuca de cocos,    asa...mai mult de moft :)...

Spanac

In Mancaruri de post la 26 Apr 2010

Se pun 300-400 l apa cu putina sare la fiert. Cand apa a fiert se introduce spanacul si se da un clocot ,doar cat sa se opareasca.Se scurge bine de apa intr-o sita. Ceapa se taie marunt si se pune la inabusit in 3 linguri ulei si 3 linguri cu apa. Usturoiul se piseaza si se adauga peste...

Tavalita

In Prajituri la 23 Apr 2010

Pregatim mai intai blatul: Se bat albusurile cu zaharul,se adauga galbenusurile si restul ingredientelor.Se unge  tava cu ulei si se tapeteaza cu faina.Se toarna compozitia si se coace la foc potrivit, 25-30 min. Se scoate din cuptor si se lasa la racit. Pregatim si glazura: Se pun pe...

Budinca de orez cu mere

In Dulciuri la 22 Apr 2010

Orezul se lasa la inmuiat o ora,dupa care se fierbe in 3 cani cu lapte si se indulceste dupa gust ( 2-3 linguri cu zahar).Se adauga esenta de vanilie sau coaja de lamaie rasa.Se adauga apoi cele doua galbenusuri si albusurile batute spuma cu un praf de sare.Se amesteca usor. Se rad...

Salata de ciuperci cu maioneza si porumb

In Salate la 17 Apr 2010

Se fierb ciupercile in apa cu sare si cateva picaturi de lamaie (ca sa nu se innegresca), timp de 20min. Dupa ce au fiert ,se scurg de apa si se lasa sa se raceasca, apoi se toaca marunt. Maioneza o facem din 2 galbenusuri ( unul fiert si unul crud) , 200 ml ulei , o lingurita...

Afisate 391 - 414 din 414 retete    

Postari recente

publicat la 20.12.2012

Turta dulce

publicat la 20.12.2012

Button Cookies

 
Retete preferate
Prajitura Suzette

Voturi:67

Ochi de paun

Voturi:48

Toate retetele preferate
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]