Pregatim blatul:
Albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile si faina amesteca cu cafeaua , cacaua si nessul.Amestecam usor. Turnam compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si coacem 25-30 minute la foc potrivit.
Pentru crema: amestecam galbenusurile cu zaharul...
Din malai, apa si un praf de sare facem o mamaliga potrivit de moale.
O rasturnam si o lasam sa se raceasca putin, apoi o taiem felii.
Formele se ung cu putin unt si apoi se garnisesc cu felii mici de mamaliga.
Dupa stratul de mamaliga asezam rondelele de carnati, o lingura
cu...
Mai intai punem un vas cu apa la fiert in care adaugam cartofii in coaja. Ii fierbem 20-25 minute, dupa care ii punem in apa rece si ii decojim. II taiem apoi pe jumatate si le scoatem miezul cu ajutorul unei lingurite ( sa ramana ca niste barcute).Miezul il pastram.
Ceapa o taiem marunt...
Pastele se fierb in apa cu sare.Se scurg, se clatesc cu apa rece si se amesteca cu 3 linguri ulei.
Peste ele adaugam pe rand :ciupercile si sunca taiate feliute sau cuburi, cascavalul ras,patrunjelul, smantana si ouale batute si amestecate cu condimentele.
Amestecam usor.
Se...
Batem bine albusurile cu zaharul adaugam galbenusurile pe rand,
lamaia, vanilia, bicarbonatul si la sfarsit faina.
Amestecam usor.
Turnam amestecul in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Deasupra repartizam visinele. Coacem aprox. 25-30 minute.
Dupa ce o scoatem de la cuptor o...
Batem bine ouale intregi cu zaharul.
Adaugam apoi untul topit, uleiul si laptele.
Incorporam si faina amestecata cu sarea si praful de copt.
La sfarsit adaugam vanilia, nuca de cocos si fulgii de ciocolata.
Amestecam usor.
Ne va iesi un aluat moale pe care il vom aseza in formele de...
Framantam mai intai aluatul amestecand foarte bine toate ingredientele. Punem coca rezultata in folie alimentara si o lasam la frigider cat timp ne ocupam de umplutura.
Punem spanacul intr-un bol, peste el adaugam branza rasa, pesmetul, ouale , sare si piper dupa gust.
Scoatem aluatul...
Pregatim foile:
Amestecam toate ingredientele sa ne iasa un aluat ca de clatite dar mai gros.
Prajim in tigaie 10 clatite groase.
Pieptul de pui se frige pe grill sau se prajeste in putin ulei, se sareaza si se pipereaza.
Cartofii se taie si se prajesc in ulei.
Se taie feliute ardeiul...
Se separa albusul de galbenus. Se bat spuma tare
albusurile cu zaharul. Se adauga galbenusurile, esenta
de vanilie si faina.
Se amesteca foarte usor, de jos in sus.
In tava de la aragaz se pune hartie pentru copt si se intinde aluatul....
Se pun pe foc apa cu zaharul si cacaua si se dau in clocot. Se lasa sa se raceasca.
Biscuitii se dau prin masina de tocat , la fel si rahatul.
Intr-un bol se pun biscuitii, rahatul, margarina, nucile , esenta de rom si peste ele se toarna siropul.
Se amesteca bine. Rezulta o pasta...
Se freaca drojdia cu zaharul pana se topeste apoi se pune apa calduta ,sarea si uleiul. Se adauga faina si se framanta bine.
Eu apoi am impartit aluatul in doua. Intr-una am pus 2 linguri cu mac iar in cea de-a doua 2 linguri susan.
Se lasa la dospit in loc ferit de...
Carnea, morcovul, mararul, patrunjelul si ceapa se trec prin masina de tocat apoi se amesteca cu orezul spalat, oul, bulionul si condimente dupa gust( sare, piper, boia, cimbru, condiment de sarmale).
Putem folosi ardei proaspeti pe care ii spalam si ii golim de...
Pentru blat : se separa ouale.Se bat albusurile cu zaharul apoi se adauga galbenusurile,uleiul,esenta, praful de copt amestecat cu faina si se amesteca usor.Ne va iesi un aluat ca de chec pe care il vom coace 20-25 minute in tava de la aragaz- unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Pentru...
Cum se prepara Reteta simpla si delicioasa de Mancare de stevie:
Stevia se spala foarte bine in mai multe ape.Se rup apoi cozile si nervurile mai groase.
Punem apa cu un praf de sare la fiert, iar cand aceasta fierbe se adauga stevia si se da un clocot doua. Se scurge bine de apa intr-o...
Se bat bine untul cu zaharul apoi se pun ouale unul cate unul, amestecand mereu cu mixerul. Se adauga laptele, esenta, sarea, praful de copt amestecat cu faina. Se curata merele de coaja si se taie cuburi mici care se dau prin faina (ca sa nu se lase la fund), apoi se pun in aluat. Se...
Se bat bine 6 galbenusuri cu o cana de zahar, se adauga margarina si se amesteca bine.Se pun apoi cele 3 linguri cu cacao,praful de copt,esenta si 5-6 linguri cu faina ,atat cat sa iasa o compozitie ca de chec. Se coace aprox. 25 min.
In timp ce se coace se bat bine 6 albusuri cu cele 14...
Pregatim mai intai umplutura: Se pun la calit dovleacul , merele si zaharul in putin ulei. Cantitatea de zahar variaza in functie de cat de dulce e dovleacul. Deci zahar punem dupa gust! :) Cand s-au inmuiat se adauga stafidele, scortisoara si nucile. Se amesteca...
Pentru foaie:
Separam albusurile de galbenusuri.Batem bine cu mixerul albusurile cu zaharul apoi adaugam galbenusurile si faina si amestecam usor.
Asezam hartie de copt in tava de la aragaz si turnam compozitia de rulada. Coacem apoi 8-10 minute la foc domol in cuptorul incins...
Se lasa sa se decongeleze batoanele de crab si apoi se desfac din foile individuale.
Se bat bine ouale cu condimentele.
Se ia cate un baton si se trece mai intai prin faina apoi prin amestecul de ou si apoi prin pesmet.
Se prajesc in ulei incins doua -trei minute pe ambele parti si...
Se bat ouale cu zaharul apoi se adauga restul ingredientelor.
Peste acest aluat se pune si amestecul de dovleac si se amesteca usor.
Se pune aluatul in formele de briose captusite cu hartie ondulata.
Deasupra se presara nuca de cocos, asa...mai mult de moft :)...
Se pun 300-400 l apa cu putina sare la fiert.
Cand apa a fiert se introduce spanacul si se da un clocot ,doar cat sa se opareasca.Se scurge bine de apa intr-o sita.
Ceapa se taie marunt si se pune la inabusit in 3 linguri ulei si 3 linguri cu apa.
Usturoiul se piseaza si se adauga peste...
Pregatim mai intai blatul: Se bat albusurile cu zaharul,se adauga galbenusurile si restul ingredientelor.Se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu faina.Se toarna compozitia si se coace la foc potrivit, 25-30 min. Se scoate din cuptor si se lasa la racit.
Pregatim si glazura: Se pun pe...
Orezul se lasa la inmuiat o ora,dupa care se fierbe in 3 cani cu lapte si se indulceste dupa gust ( 2-3 linguri cu zahar).Se adauga esenta de vanilie sau coaja de lamaie rasa.Se adauga apoi cele doua galbenusuri si albusurile batute spuma cu un praf de sare.Se amesteca usor.
Se rad...
Se fierb ciupercile in apa cu sare si cateva picaturi de lamaie (ca sa nu se innegresca), timp de 20min.
Dupa ce au fiert ,se scurg de apa si se lasa sa se raceasca, apoi se toaca marunt.
Maioneza o facem din 2 galbenusuri ( unul fiert si unul crud) , 200 ml ulei , o lingurita...
Prajitura cu ness si cafea
Pregatim blatul: Albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile si faina amesteca cu cafeaua , cacaua si nessul.Amestecam usor. Turnam compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si coacem 25-30 minute la foc potrivit. Pentru crema: amestecam galbenusurile cu zaharul...
Bulz cu carnati si branza
Din malai, apa si un praf de sare facem o mamaliga potrivit de moale. O rasturnam si o lasam sa se raceasca putin, apoi o taiem felii. Formele se ung cu putin unt si apoi se garnisesc cu felii mici de mamaliga. Dupa stratul de mamaliga asezam rondelele de carnati, o lingura cu...
Cartofi umpluti cu ciuperci
Mai intai punem un vas cu apa la fiert in care adaugam cartofii in coaja. Ii fierbem 20-25 minute, dupa care ii punem in apa rece si ii decojim. II taiem apoi pe jumatate si le scoatem miezul cu ajutorul unei lingurite ( sa ramana ca niste barcute).Miezul il pastram. Ceapa o taiem marunt...
Budinca de paste cu ciuperci si sunca
Pastele se fierb in apa cu sare.Se scurg, se clatesc cu apa rece si se amesteca cu 3 linguri ulei. Peste ele adaugam pe rand :ciupercile si sunca taiate feliute sau cuburi, cascavalul ras,patrunjelul, smantana si ouale batute si amestecate cu condimentele. Amestecam usor. Se...
Prajitura cu visine
Batem bine albusurile cu zaharul adaugam galbenusurile pe rand, lamaia, vanilia, bicarbonatul si la sfarsit faina. Amestecam usor. Turnam amestecul in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Deasupra repartizam visinele. Coacem aprox. 25-30 minute. Dupa ce o scoatem de la cuptor o...
Briose cu fulgi de ciocolata
Batem bine ouale intregi cu zaharul. Adaugam apoi untul topit, uleiul si laptele. Incorporam si faina amestecata cu sarea si praful de copt. La sfarsit adaugam vanilia, nuca de cocos si fulgii de ciocolata. Amestecam usor. Ne va iesi un aluat moale pe care il vom aseza in formele de...
Placinta cu spanac
Framantam mai intai aluatul amestecand foarte bine toate ingredientele. Punem coca rezultata in folie alimentara si o lasam la frigider cat timp ne ocupam de umplutura. Punem spanacul intr-un bol, peste el adaugam branza rasa, pesmetul, ouale , sare si piper dupa gust. Scoatem aluatul...
Shaorma
Pregatim foile: Amestecam toate ingredientele sa ne iasa un aluat ca de clatite dar mai gros. Prajim in tigaie 10 clatite groase. Pieptul de pui se frige pe grill sau se prajeste in putin ulei, se sareaza si se pipereaza. Cartofii se taie si se prajesc in ulei. Se taie feliute ardeiul...
Rulada cu gem de gutui
Se separa albusul de galbenus. Se bat spuma tare albusurile cu zaharul. Se adauga galbenusurile, esenta de vanilie si faina. Se amesteca foarte usor, de jos in sus. In tava de la aragaz se pune hartie pentru copt si se intinde aluatul....
Bombite cu visine
Se pun pe foc apa cu zaharul si cacaua si se dau in clocot. Se lasa sa se raceasca. Biscuitii se dau prin masina de tocat , la fel si rahatul. Intr-un bol se pun biscuitii, rahatul, margarina, nucile , esenta de rom si peste ele se toarna siropul. Se amesteca bine. Rezulta o pasta...
Batoane cu mac si susan
Se freaca drojdia cu zaharul pana se topeste apoi se pune apa calduta ,sarea si uleiul. Se adauga faina si se framanta bine. Eu apoi am impartit aluatul in doua. Intr-una am pus 2 linguri cu mac iar in cea de-a doua 2 linguri susan. Se lasa la dospit in loc ferit de...
Ardei umpluti cu carne de curcan
Carnea, morcovul, mararul, patrunjelul si ceapa se trec prin masina de tocat apoi se amesteca cu orezul spalat, oul, bulionul si condimente dupa gust( sare, piper, boia, cimbru, condiment de sarmale). Putem folosi ardei proaspeti pe care ii spalam si ii golim de...
Semilune insiropate
Pentru blat : se separa ouale.Se bat albusurile cu zaharul apoi se adauga galbenusurile,uleiul,esenta, praful de copt amestecat cu faina si se amesteca usor.Ne va iesi un aluat ca de chec pe care il vom coace 20-25 minute in tava de la aragaz- unsa cu ulei si tapetata cu faina. Pentru...
Reteta simpla si delicioasa de Mancare de stevie
Cum se prepara Reteta simpla si delicioasa de Mancare de stevie: Stevia se spala foarte bine in mai multe ape.Se rup apoi cozile si nervurile mai groase. Punem apa cu un praf de sare la fiert, iar cand aceasta fierbe se adauga stevia si se da un clocot doua. Se scurge bine de apa intr-o...
Briose cu mere
Se bat bine untul cu zaharul apoi se pun ouale unul cate unul, amestecand mereu cu mixerul. Se adauga laptele, esenta, sarea, praful de copt amestecat cu faina. Se curata merele de coaja si se taie cuburi mici care se dau prin faina (ca sa nu se lase la fund), apoi se pun in aluat. Se...
Prajitura "Zi si noapte"
Se bat bine 6 galbenusuri cu o cana de zahar, se adauga margarina si se amesteca bine.Se pun apoi cele 3 linguri cu cacao,praful de copt,esenta si 5-6 linguri cu faina ,atat cat sa iasa o compozitie ca de chec. Se coace aprox. 25 min. In timp ce se coace se bat bine 6 albusuri cu cele 14...
Placinta cu dovleac
Pregatim mai intai umplutura: Se pun la calit dovleacul , merele si zaharul in putin ulei. Cantitatea de zahar variaza in functie de cat de dulce e dovleacul. Deci zahar punem dupa gust! :) Cand s-au inmuiat se adauga stafidele, scortisoara si nucile. Se amesteca...
Rulada cu crema de vanilie
Pentru foaie: Separam albusurile de galbenusuri.Batem bine cu mixerul albusurile cu zaharul apoi adaugam galbenusurile si faina si amestecam usor. Asezam hartie de copt in tava de la aragaz si turnam compozitia de rulada. Coacem apoi 8-10 minute la foc domol in cuptorul incins...
Crab sticks pane
Se lasa sa se decongeleze batoanele de crab si apoi se desfac din foile individuale. Se bat bine ouale cu condimentele. Se ia cate un baton si se trece mai intai prin faina apoi prin amestecul de ou si apoi prin pesmet. Se prajesc in ulei incins doua -trei minute pe ambele parti si...
Briose cu dovleac
Se bat ouale cu zaharul apoi se adauga restul ingredientelor. Peste acest aluat se pune si amestecul de dovleac si se amesteca usor. Se pune aluatul in formele de briose captusite cu hartie ondulata. Deasupra se presara nuca de cocos, asa...mai mult de moft :)...
Spanac
Se pun 300-400 l apa cu putina sare la fiert. Cand apa a fiert se introduce spanacul si se da un clocot ,doar cat sa se opareasca.Se scurge bine de apa intr-o sita. Ceapa se taie marunt si se pune la inabusit in 3 linguri ulei si 3 linguri cu apa. Usturoiul se piseaza si se adauga peste...
Tavalita
Pregatim mai intai blatul: Se bat albusurile cu zaharul,se adauga galbenusurile si restul ingredientelor.Se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu faina.Se toarna compozitia si se coace la foc potrivit, 25-30 min. Se scoate din cuptor si se lasa la racit. Pregatim si glazura: Se pun pe...
Budinca de orez cu mere
Orezul se lasa la inmuiat o ora,dupa care se fierbe in 3 cani cu lapte si se indulceste dupa gust ( 2-3 linguri cu zahar).Se adauga esenta de vanilie sau coaja de lamaie rasa.Se adauga apoi cele doua galbenusuri si albusurile batute spuma cu un praf de sare.Se amesteca usor. Se rad...
Salata de ciuperci cu maioneza si porumb
Se fierb ciupercile in apa cu sare si cateva picaturi de lamaie (ca sa nu se innegresca), timp de 20min. Dupa ce au fiert ,se scurg de apa si se lasa sa se raceasca, apoi se toaca marunt. Maioneza o facem din 2 galbenusuri ( unul fiert si unul crud) , 200 ml ulei , o lingurita...