Placinta cu mere

de Julie in Dulciuri, 19 Mai 2010 | 21407 vizualizari

 

INGREDIENTE

BLAT:
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 12 linguri ulei
  • 4 linguri lapte
  • 6 linguri faina
  • un praf de sare
  • o lingurita praf de copt
UMPLUTURA :
  • 6 mere potrivite
  • 3 linguri ulei
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri scortisoara
  • cateva stafide
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

 

Mai intai pregatim umplutura.:
Se rad merele si se pun la calit impreuna cu uleiul si zaharul.
Cand s-au inmuiat se opreste focul si se adauga scortisoara si stafidele.

Pentru blat facem asa:

Separam albusurile de galbenusuri.
Batem bine albusurile cu zaharul.
Facem o maioneza din galbenusuri si ulei, pe care o amestecam
apoi cu albusurile .Adaugam si restul ingredientelor si amestecam usor.

Turnam jumatate din compozitie intr-o tava unsa cu ulei si o coacem
aprox. 10 minute.
Scoatem tava si intindem umplutura de mere, apoi restul de aluat.
Bagam din nou placinta in cuptor pentru inca 10-15 minute.
Se raceste si apoi se pudreaza cu un praf de scortisoara si apoi cu zahar farin.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert pasca fara aluat cu branza pufoasa si smantana