Rata pe varza

de Julie in Rata, 18 Mai 2010 | 26215 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o varza potrivita
  • o ceapa
  • 2 buc. morcovi
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 3 rosii sau 3-4 linguri bulion
  • marar, patrunjel, condimente
  • carne de ratza                                    
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata pe varza:

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare, sa se inmoaie putin si sa ne incapa in oala. Ceapa se toaca  si se inabusa in putin ulei si 2 linguri cu apa. Se adauga un morcov ras si se continua inabusirea. Morcovul astfel gatit va da o culoare frumoasa mancarii noastre. 
Se adauga apoi varza si se amesteca bine. Se toarna apa fierbinte atat cat sa se acopere varza.  Se lasa sa fiarba la foc mic. Intre timp taiem si ardeii grasi , morcovul, patrunjelul, mararul si le "aruncam" si pe ele in oala.

Carnea de ratza se portioneaza si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce se fierbe pe jumatate se prajeste in putin ulei pana se rumeneste pe toate partile.

Ne intoarcem la oala noastra cu varza.... unde apa a scazut si varza e aproape fiarta. Oprim focul si adaugam rosiile tocate sau bulionul ,vegeta, sare, piper macinat,cateva boabe de piper, boia dulce, boia iute, cimbru, o foaie de dafin. Toate astea in functie de gustul fiecaruia!

In continuare eu fac asa:  rastorn varza din oala intr-un vas de yena, asez deasupra carnea si pun capacul.

Bunatatea de mancare merge apoi la cuptor, 30 min. cu capac si inca putin fara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata pe varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (9)

Rocsi 1

18.05.2010, 10:49

in ce hal de bine arata

Bucataras Medi 1

18.05.2010, 10:52

ha,ha,ha ..........si chiar rad...............parca stam la panda, ne tinem una dupa alta

Julie 1

18.05.2010, 10:55

Stati la rand...stati la rand....
e destul pentru toata lumea!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Raţă cu varză murată