Reteta inspirata din revista " Click- Pofta buna"
PENTRU ALUAT:
CREMA:
DECOR:
Punem pe foc apa cu uleiul si praful de sare.
Cand acestea au dat in fiert se adauga faina in bloc si se amesteca cu mixerul pana aluatul se desprinde de pe peretii vasului.
Se da vasul de pe foc si incepem sa adaugam ouale unul cate unul amestecand in continuare.
Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, asezam forme lunguiete de aluat ajutandu-ne de un pos.
Coacem la foc iute 15 minute apoi la foc potrivit inca 5-10 min.
CREMA:
Batem bine ouale cu zaharul, apoi le amestecam cu untul , faina , laptele si le punem pe foc. Amestecam mereu pana se ingroasa.Oprim focul si adaugam zeama de lamaie dupa gust.
Impartim crema in doua. In una punem esenta de vanilie iar in alta punem cacaua si esenta de rom.
Taiem eclerele pe orizontala, le umplem mai intai cu o "dunga "cu crema alba ,
apoi cu una cu crema de cacao. Asezam deasupra capacul si decoram
cu ciocolata topita.