Mancare de linte

de Julie in Mancaruri de post, 26 Mai 2010 | 10083 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g linte uscata(verde),
  • o ceapa potrivita,
  • un morcov,
  • un ardei gras rosu,
  • 4 linguri bulion,
  • ulei,
  • condimente.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de linte:

Se lasa lintea la inmuiat 3-4 ore. Se pune la fiert cu un varf de cutit cu bicarbonat de sodiu si cateva seminte de chimen.(pentru a evita balonarea). Dupa ce a fiert se scurge de apa.

Intr-un vas separat se calesc in ulei ceapa tocata marunt,ardeiul gras si morcovul taiate cuburi. Dupa ce s-au calit se adauga peste linte.
Se pune bulionul si inca o ceasca cu apa si se mai da un clocot -doua. Se condimenteaza cu sare,piper,cimbru,marar sau patrunjel,busuioc.

Se serveste ca atare cu acrituri sau ca garnitura pentru diverse alte mancaruri

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de linte" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 500 lei
1799.99 lei
1299.99 lei

COMENTARII (6)

ana 1

26.05.2010, 11:41

Lintea ca lintea,dar pepenele mmm o bunatate!

dicarmencitta1957 1

26.05.2010, 12:44

Salivez si eu dupa pepenele rosu murat,dar si dupa linte.Dau si eu 5 furculite pentru o jumatate de feliiuta de pepene rosu.

Julie 1

26.05.2010, 14:45

Pentru cinci furculite primiti o felie intreaga!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]