Tort diplomat cu capsuni

de Julie in Torturi, 23 Mai 2010 | 16192 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • o cana lapte dulce
  • o cana cu zahar tos
  • o cana cu zahar farin
  • 800 g smantana ( pentru frisca)
  • un intaritor de frisca
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie
  • 40 g gelatina
  • zeama de la un  compot de capsuni
  • 300 g capsuni ( proaspete sau din compot)
  • stafide inmuiate in rom
  • un pachet piscoturi
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat cu capsuni:

In zeama de la compotul de capsuni punem gelatina si o lasam sa se inmoaie, apoi o punem putin la baie de aburi.
Batem smantana cu zaharul farin si  intaritorul de frisca. La sfarsit adaugam esenta de vanilie.O dam la rece.

Pregatim umplutura:

Batem putin ouale  cu zaharul tos, le amestecam cu laptele si le punem pe baie de aburi pana se ingroasa ca o budinca. Dam compozitia la rece.
Dupa ce s-a racit bine  adaugam gelatina, trei sferturi din frisca, stafidele , o parte din capsuni taiate mai mici (scurse bine de zeama)  si amestecam usor.

Tapetam un vas rotund cu folie alimentara. Asezam pe fund capsuni taiate iar pe margini piscoturile in picioare.
Turnam umplutura si nivelam. Repartizam cateva capsuni si deasupra.
Dam tortul la rece.
Dupa ce s-a racit il rasturnam pe platou si il  ornam cu restul de frisca.

Putem face asa sau :  dupa ce rasturnam tortul il ornam cu frisca si deasupra si putin pe margini, apoi asezam piscoturile si le legam frumos cu o fundita!  Asta pentru cine vrea ca piscoturile sa ramana crocante.  :)

Putem folosi piscoturi sau nu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

nadina73 1

23.05.2010, 18:43

felicitari pt avansare ,iar tortu arata super bine 5 furcu

Julie 1

24.05.2010, 08:12

Multumesc Ramo!

Julie 1

24.05.2010, 08:13

Multumesc Nadina!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu piersici si piscoturi