In zeama de la compotul de capsuni punem gelatina si o lasam sa se inmoaie, apoi o punem putin la baie de aburi.
Batem smantana cu zaharul farin si intaritorul de frisca. La sfarsit adaugam esenta de vanilie.O dam la rece.
Pregatim umplutura:
Batem putin ouale cu zaharul tos, le amestecam cu laptele si le punem pe baie de aburi pana se ingroasa ca o budinca. Dam compozitia la rece.
Dupa ce s-a racit bine adaugam gelatina, trei sferturi din frisca, stafidele , o parte din capsuni taiate mai mici (scurse bine de zeama) si amestecam usor.
Tapetam un vas rotund cu folie alimentara. Asezam pe fund capsuni taiate iar pe margini piscoturile in picioare.
Turnam umplutura si nivelam. Repartizam cateva capsuni si deasupra.
Dam tortul la rece.
Dupa ce s-a racit il rasturnam pe platou si il ornam cu restul de frisca.
Putem face asa sau : dupa ce rasturnam tortul il ornam cu frisca si deasupra si putin pe margini, apoi asezam piscoturile si le legam frumos cu o fundita! Asta pentru cine vrea ca piscoturile sa ramana crocante. :)
Putem folosi piscoturi sau nu.