Ciorba de loboda

de Julie in Supe/Ciorbe, 19 Mai 2010 | 5564 vizualizari

 

Loboda are proprietati regeneratoare si un continut bogat in fier, magneziu, fibre si vitamine(E, K).
La fel ca si la spanac, atunci cand o preparam , nu trebuie sa o supunem prea mult procedeelor termince pentru a nu-i
distruge proprietatile.

Asadar hai sa vedem cum se face in zona Buzaului ciorba vedeta de primavara si de toata vara!

 

INGREDIENTE

  • 3 legaturi de loboda
  • un morcov tocat cuburi
  • o ceasca orez
  • 3-4 fire de ceapa verde taiata marunt
  • o jumatate ardei gras rosu taiat cuburi
  • o jumatate ardei gras verde taiat cuburi
  • patrunjel verde
  • leustean
  • un galbenus de ou
  • smantana
  • 0.5 l bors
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de loboda:

Se inabusa ceapa in putin ulei si cateva linguri cu apa.
Cand s-a inmuiat se adauga morcovul , ardeiul gras si se completeaza cu apa fierbinte.( 1.5 l) Cand incepe sa fiarba se adauga orezul.
Borsul se fierbe separat si se spumeaza.

Loboda se spala foarte bine cu apa (fiecare frunza in parte).
Se rup coditele frunzelor si se toaca marunt.

Cand orezul este fiert se adauga  loboda si borsul.
Se amesteca bine galbenusul cu doua linguri cu smantana si cu un polonic
cu ciorba fierbinte, apoi se toarna in oala. Ciorba va deveni cremoasa si oul
nu se va face zdrentze.
Se potriveste gustul cu sare si vegeta.
Dupa ce am pus loboda si borsul  mai fierbem doar un clocot -doua si se opreste focul.
Se adauga patrunjelul si leusteanul tocat.

Se serveste rece sau calda cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de loboda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

lia maria 1

19.05.2010, 08:58

Rocsi 1

19.05.2010, 10:54

e tare buna facem si noi dar cu cartofi

Bucataras Medi 1

19.05.2010, 17:12

si eu fac... e tare buna...............

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi, cu zdrente de oua