Intr-o oala incapatoare am pus la topit untul.
Peste unt am adaugat faina si am amestecat asa cam 2-3 minute pe foc mic.
Am adaugat treptat laptele amestecand energic pentru a desface faina .
Peste lapte am adaugat zaharul si am lasat crema pe foc amestecand continuu pana s-a ingrosat....
Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar pana devin cremoase si isi dubleaza volumul apoi adauga uleiul.
Separat mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare si restul de zahar pana obtii o bezea tare si lucioasa.
Adauga galbenusurile...
Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul si mixeaza pana obtii o bezea tare si lucioasa.
Freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza apoi adauga-le peste albusuri.
Amesteca faina cu praful de budinca si praful de copt si cerne-le...
Separa albusurile de galbenusuri.
Intr-un bol mixeaza galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul,se deschid la culoare si devin cremoase.
Adauga uleiul si apa fierbinte si mai mixeaza cateva secunde.
Amesteca faina cu praful de copt si adaug-o peste galbenusuri...
Intr-un bol incapator am mixat ouale cu zaharul si praful de sare pana si-au triplat volumul.(15-20 de minute la viteza maxima)
Faina am cernut-o de doua ori apoi am adaugat-o lingura cu lingura peste oua amestecand usor de sus in jos cu ajutorul unei spatule.
Am tapetat o tava (35/25 cm)...
Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul lingura cu lingura si mixeaza pana obtii o bezea tare si lucioasa.
Adauga si galbenusurile si mai mixeaza cateva secunde la viteza mica.
Amesteca faina cu praful de copt si cacaua.
Adauga amestecul uscat peste albusuri...
Mixeaza albusurile cu un praf de sare pana devin spuma.
Adauga zaharul lingura cu lingura si mixeaza pana obtii o bezea tare si lucioasa apoi adauga galbenusurile si vanilia.
Adauga uleiul in fir subtire si mixeaza pana ce este bine incorporat.
Adauga laptele si mai mixeaza usor cateva...
Blat: Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adauga treptat zaharul si zaharul vanilat pana obtii o bezea tare si lucioasa. Adauga galbenusurile si mai mixeaza cateva secunde la viteza mica. Separat amesteca faina cu amidonul si praful de copt. Adauga amestecul uscat lingura cu...
Intr-un vas am pus faina ,apa,uleiul si un praf de sare si am framantat pana am obtinut un aluat suplu,nelipicios.
Aluatul astfel obtinut l-am impartit in 2 bucati egale.
Separat am frecat untul moale la temperatura camerei cu cele 7 linguri de faina.
Am intins cele 2 bucati de aluat in...
Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga treptat zaharul amestecat cu zaharul vanilat si mixeaza pana devin tari si lucioase. Separat freaca galbenusurile cu uleiul si esenta de migdale. Adauga galbenusurile peste albusuri amestecand usor. Amesteca faina cu praful de copt si...
Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare si apa apoi adauga zaharul si mixeaza pana obtii o bezea tare .
Freaca galbenusurile cu uleiul si adauga-le peste albusuri.
Amesteca faina cu cacaua si adaug-o lingura cu lingura peste albusuri amestecand usor cu o spatula de sus in jos....
Pentru blat mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul lingura cu lingura si mixeaza bine pana obtii o bezea tare si lucioasa.
Adauga apa si mai mixeaza cateva secunde.
Freaca galbenusurile cu uleiul apoi adauga-le peste albusuri amestecand usor.
Amesteca faina cu...
Pentru blat mixeaza albusurile cu un praf de sare apoi adauga zaharul si mixeaza pana obtii o spuma tare si lucioasa. Adauga faina amestecata cu amidonul si nuca de cocos si amesteca usor de sus in joc cu o spatula pentru a nu se lasa albusurile. Tapeteaza o tava 35/25 cm cu hartie de copt si...
Pentru blat mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga treptat cate o lingura de zahar si mixeaza bine pana obtii o bezea tare si lucioasa.
Amesteca faina cu praful de copt si cacaua si adaug-o treptat peste albusuri amestecand usor de sus in jos cu o paleta.
La final adauga...
Pregatim din timp ingredientele la temperatura camerei. Intr-un vas incapator cernem faina si o amestecam cu drojdia uscata. Galbenusurile le frecam bine cu sarea si le lasam la odihnit 45-60 de minute pana isi accentueaza culoarea. Punem laptele pe foc cu zaharul si zaharul vanilat si il...
Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul si mixeaza pana devine o bezea tare si lucioasa.
Adauga galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt si cacaua si amesteca usor de sus in jos cu o spatula pentru a nu se lasa albusurile.
Tapeteaza o tava(24 cm) cu hartie...
Intr-un bol incapator mixeaza bananele cu zaharul pudra si vanilia pana devin un piure fin si spumos.
Adauga uleiul in fir subtire(ca la maioneza) si mixeaza bine pana ce incorporezi tot uleiul.
Peste piureul de banane adauga sucul de portocala.
Amesteca faina cu sarea ,praful de copt si...
Mixeaza albusurile cu un praf de sare pana devin spuma apoi adauga treptat zaharul si mixeaza pana devine o bezea foarte tare si lucioasa. Amesteca galbenusurile cu uleiul (ca la maioneza) apoi adauga-le peste albusuri amestecand usor .(Cu mixerul la viteza foarte mica sau cu o spatula/tel)...
Freaca uleiul cu zaharul,vanilia si un praf de sare pana se topeste zaharul apoi adauga sucul de rosii si amesteca bine. Adauga 1/2 din cantitatea de faina si bicarbonatul stins cu otetul. Adauga treptat si restul de faina si incepe sa framanti un aluat nu foarte tare dar care nu se mai lipeste...
Mixeaza ouale cu zaharul alb si zaharul brun pana isi dubleaza volumul,se deschid la culoare si devin cremoase. Adauga apoi cacaua si mai mixeaza cateva secunde pana se incorporeaza. Topeste ciocolata cu untul pe baie de abur. Adauga nuca tocata si faina si omogenizeaza. Adauga ouale peste...
Mixeaza ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si devin cremoase(aprox 15 minute)
Adauga uleiul si mai mixeaza cateva secunde.
Amesteca faina cu praful de copt si cacaua si adauga-le treptat peste oua amestecand usor cu o spatula de sus in jos.
La final adauga alunele macinate....
Caramelizeaza zaharul brun apoi adauga nuca si amesteca bine pana ce nuca este complet acoperita de caramel.
Pune caramelul pe o tava cu hartie de copt si lasa-l pana se raceste complet si este tare.
Zdrobeste caramelul cu nuci cu ajutorul unui sucitor.
Bate albusurile spuma cu un praf...
Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga treptat zaharul pudra si mixeaza pana obtii o bezea tare si lucioasa.
Amesteca galbenusurile cu zaharul vanilat si uleiul apoi adauga-le peste albusuri.
Adauga faina lingura cu lingura si amesteca usor de sus in jos cu o spatula pentru...
Mixeaza albusurile cu un praf de sare pana devin spuma apoi adauga zaharul lingura cu lingura si mixeaza pana obtii o bezea tare si lucioasa. Adauga uleiul si apa si mai mixeaza cateva secunde. Amesteca galbenusurile cu esenta de vanilie si adauga-le peste albusuri . Amesteca faina cu...
Am pus fructele la scurs intr-o strecuratoare.
Intr-o tava (35/25 cm) cu pereti detasabili fixeaza piscoturile astfel incat sa acopere toate marginile tavii iar pe fundul tavii pune piscoturi inmuiate in compot.
Pune intr-o cratita pe baie de aburi ouale ,galbenusurile si zaharul....
Topeste ciocolata cu frisca,uleiul si untul pe baie de abur apoi las-o la racit. Mixeaza galbenusurile cu ambele tipuri de zahar pana isi dubleaza volumul si devin cremoase. Adauga ciocolata peste galbenusuri si omogenizeaza bine. Amesteca faina cu praful de copt apoi adaug-o peste crema de...
Intr-un bol incapator cerne faina cu un praf de sare .
Adauga zaharul vanilat si 2 linguri de zahar si amesteca bine.
Dizolva drojdia cu laptele caldut si 2 linguri de zahar apoi adaug-o peste faina.
Adauga si ouale si incepe sa amesteci usor aluatul.
Adauga uleiul putin cate putin si...
Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile cu un praf de sare pana devin spuma apoi adauga treptat zaharul si mixeaza pana devine o bezea tare si lucioasa iar zaharul este topit. Adauga uleiul, apa si galbenusurile amestecate cu zaharul vanilat. Amesteca faina cu praful de copt si...
Mixeaza ouale cu un praf de sare si zaharul pana se dizolva zaharul.
Adauga lingura cu lingura uleiul,laptele si amoniacul stins.
Adauga faina si incepe sa framanti aluatul pana nu se mai lipeste de maini.(sa fie un aluat nici prea moale nici prea tare)
Lasa aluatul la odihnit pentru 30...
Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare. Adauga zaharul si zaharul vanilat lingura cu lingura si mixeaza pana devine o bezea tare si lucioasa. Cerne faina si adaug-o si pe ea albusurilor amestecand usor de sus in jos cu ajutorul unei spatule.
Adauga si nucile macinate si imparte...
Desert cu crema de lapte (YALANCI TAVUK GÖĞSÜ )
Intr-o oala incapatoare am pus la topit untul. Peste unt am adaugat faina si am amestecat asa cam 2-3 minute pe foc mic. Am adaugat treptat laptele amestecand energic pentru a desface faina . Peste lapte am adaugat zaharul si am lasat crema pe foc amestecand continuu pana s-a ingrosat....
Prajitura cu mousse de ciocolata
Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar pana devin cremoase si isi dubleaza volumul apoi adauga uleiul. Separat mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare si restul de zahar pana obtii o bezea tare si lucioasa. Adauga galbenusurile...
Prajiturele fine
Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul si mixeaza pana obtii o bezea tare si lucioasa. Freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza apoi adauga-le peste albusuri. Amesteca faina cu praful de budinca si praful de copt si cerne-le...
Rulada cu crema de portocale
Separa albusurile de galbenusuri. Intr-un bol mixeaza galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul,se deschid la culoare si devin cremoase. Adauga uleiul si apa fierbinte si mai mixeaza cateva secunde. Amesteca faina cu praful de copt si adaug-o peste galbenusuri...
Prajitura cu bezea si crema de lamaie
Intr-un bol incapator am mixat ouale cu zaharul si praful de sare pana si-au triplat volumul.(15-20 de minute la viteza maxima) Faina am cernut-o de doua ori apoi am adaugat-o lingura cu lingura peste oua amestecand usor de sus in jos cu ajutorul unei spatule. Am tapetat o tava (35/25 cm)...
Prajitura cu crema de nuci
Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul lingura cu lingura si mixeaza pana obtii o bezea tare si lucioasa. Adauga si galbenusurile si mai mixeaza cateva secunde la viteza mica. Amesteca faina cu praful de copt si cacaua. Adauga amestecul uscat peste albusuri...
Guguluf cu crema de capsuni
Mixeaza albusurile cu un praf de sare pana devin spuma. Adauga zaharul lingura cu lingura si mixeaza pana obtii o bezea tare si lucioasa apoi adauga galbenusurile si vanilia. Adauga uleiul in fir subtire si mixeaza pana ce este bine incorporat. Adauga laptele si mai mixeaza usor cateva...
Desert prajitura cu mere caramelizate
Blat: Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adauga treptat zaharul si zaharul vanilat pana obtii o bezea tare si lucioasa. Adauga galbenusurile si mai mixeaza cateva secunde la viteza mica. Separat amesteca faina cu amidonul si praful de copt. Adauga amestecul uscat lingura cu...
Cremsnit cu foietaj de casa
Intr-un vas am pus faina ,apa,uleiul si un praf de sare si am framantat pana am obtinut un aluat suplu,nelipicios. Aluatul astfel obtinut l-am impartit in 2 bucati egale. Separat am frecat untul moale la temperatura camerei cu cele 7 linguri de faina. Am intins cele 2 bucati de aluat in...
Prajitura cu jeleu de visine si crema de ciocolata
Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga treptat zaharul amestecat cu zaharul vanilat si mixeaza pana devin tari si lucioase. Separat freaca galbenusurile cu uleiul si esenta de migdale. Adauga galbenusurile peste albusuri amestecand usor. Amesteca faina cu praful de copt si...
Fantezie cu doua creme si visine
Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare si apa apoi adauga zaharul si mixeaza pana obtii o bezea tare . Freaca galbenusurile cu uleiul si adauga-le peste albusuri. Amesteca faina cu cacaua si adaug-o lingura cu lingura peste albusuri amestecand usor cu o spatula de sus in jos....
Prajitura cu ciocolata ,capsuni si zmeura
Pentru blat mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul lingura cu lingura si mixeaza bine pana obtii o bezea tare si lucioasa. Adauga apa si mai mixeaza cateva secunde. Freaca galbenusurile cu uleiul apoi adauga-le peste albusuri amestecand usor. Amesteca faina cu...
Prajitura cu crema de cafea
Pentru blat mixeaza albusurile cu un praf de sare apoi adauga zaharul si mixeaza pana obtii o spuma tare si lucioasa. Adauga faina amestecata cu amidonul si nuca de cocos si amesteca usor de sus in joc cu o spatula pentru a nu se lasa albusurile. Tapeteaza o tava 35/25 cm cu hartie de copt si...
Snickers
Pentru blat mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga treptat cate o lingura de zahar si mixeaza bine pana obtii o bezea tare si lucioasa. Amesteca faina cu praful de copt si cacaua si adaug-o treptat peste albusuri amestecand usor de sus in jos cu o paleta. La final adauga...
Cozonac cu multe galbenusuri
Pregatim din timp ingredientele la temperatura camerei. Intr-un vas incapator cernem faina si o amestecam cu drojdia uscata. Galbenusurile le frecam bine cu sarea si le lasam la odihnit 45-60 de minute pana isi accentueaza culoarea. Punem laptele pe foc cu zaharul si zaharul vanilat si il...
Cupola cu crema de vanilie
Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul si mixeaza pana devine o bezea tare si lucioasa. Adauga galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt si cacaua si amesteca usor de sus in jos cu o spatula pentru a nu se lasa albusurile. Tapeteaza o tava(24 cm) cu hartie...
Chec cu fructe si nuci de post
Intr-un bol incapator mixeaza bananele cu zaharul pudra si vanilia pana devin un piure fin si spumos. Adauga uleiul in fir subtire(ca la maioneza) si mixeaza bine pana ce incorporezi tot uleiul. Peste piureul de banane adauga sucul de portocala. Amesteca faina cu sarea ,praful de copt si...
Prajitura cu mousse de frisca si rom
Mixeaza albusurile cu un praf de sare pana devin spuma apoi adauga treptat zaharul si mixeaza pana devine o bezea foarte tare si lucioasa. Amesteca galbenusurile cu uleiul (ca la maioneza) apoi adauga-le peste albusuri amestecand usor .(Cu mixerul la viteza foarte mica sau cu o spatula/tel)...
Prajitura cu crema de gris (de post)
Freaca uleiul cu zaharul,vanilia si un praf de sare pana se topeste zaharul apoi adauga sucul de rosii si amesteca bine. Adauga 1/2 din cantitatea de faina si bicarbonatul stins cu otetul. Adauga treptat si restul de faina si incepe sa framanti un aluat nu foarte tare dar care nu se mai lipeste...
Negresa cu crema de capsuni si vanilie
Mixeaza ouale cu zaharul alb si zaharul brun pana isi dubleaza volumul,se deschid la culoare si devin cremoase. Adauga apoi cacaua si mai mixeaza cateva secunde pana se incorporeaza. Topeste ciocolata cu untul pe baie de abur. Adauga nuca tocata si faina si omogenizeaza. Adauga ouale peste...
Tort "1 an de Bucataras" (reteta 200)
Mixeaza ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si devin cremoase(aprox 15 minute) Adauga uleiul si mai mixeaza cateva secunde. Amesteca faina cu praful de copt si cacaua si adauga-le treptat peste oua amestecand usor cu o spatula de sus in jos. La final adauga alunele macinate....
Tarta cu banane,nuci si crema de vanilie
Caramelizeaza zaharul brun apoi adauga nuca si amesteca bine pana ce nuca este complet acoperita de caramel. Pune caramelul pe o tava cu hartie de copt si lasa-l pana se raceste complet si este tare. Zdrobeste caramelul cu nuci cu ajutorul unui sucitor. Bate albusurile spuma cu un praf...
Indiene
Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga treptat zaharul pudra si mixeaza pana obtii o bezea tare si lucioasa. Amesteca galbenusurile cu zaharul vanilat si uleiul apoi adauga-le peste albusuri. Adauga faina lingura cu lingura si amesteca usor de sus in jos cu o spatula pentru...
Prajitura cu crema de ciocolata si coniac
Mixeaza albusurile cu un praf de sare pana devin spuma apoi adauga zaharul lingura cu lingura si mixeaza pana obtii o bezea tare si lucioasa. Adauga uleiul si apa si mai mixeaza cateva secunde. Amesteca galbenusurile cu esenta de vanilie si adauga-le peste albusuri . Amesteca faina cu...
Tort Diplomat
Am pus fructele la scurs intr-o strecuratoare. Intr-o tava (35/25 cm) cu pereti detasabili fixeaza piscoturile astfel incat sa acopere toate marginile tavii iar pe fundul tavii pune piscoturi inmuiate in compot. Pune intr-o cratita pe baie de aburi ouale ,galbenusurile si zaharul....
Tort cu crema de lapte si nuca pralinata
Topeste ciocolata cu frisca,uleiul si untul pe baie de abur apoi las-o la racit. Mixeaza galbenusurile cu ambele tipuri de zahar pana isi dubleaza volumul si devin cremoase. Adauga ciocolata peste galbenusuri si omogenizeaza bine. Amesteca faina cu praful de copt apoi adaug-o peste crema de...
Tort Savarina
Intr-un bol incapator cerne faina cu un praf de sare . Adauga zaharul vanilat si 2 linguri de zahar si amesteca bine. Dizolva drojdia cu laptele caldut si 2 linguri de zahar apoi adaug-o peste faina. Adauga si ouale si incepe sa amesteci usor aluatul. Adauga uleiul putin cate putin si...
Tort Padurea Neagra (Reinventat)
Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile cu un praf de sare pana devin spuma apoi adauga treptat zaharul si mixeaza pana devine o bezea tare si lucioasa iar zaharul este topit. Adauga uleiul, apa si galbenusurile amestecate cu zaharul vanilat. Amesteca faina cu praful de copt si...
Nuci umplute
Mixeaza ouale cu un praf de sare si zaharul pana se dizolva zaharul. Adauga lingura cu lingura uleiul,laptele si amoniacul stins. Adauga faina si incepe sa framanti aluatul pana nu se mai lipeste de maini.(sa fie un aluat nici prea moale nici prea tare) Lasa aluatul la odihnit pentru 30...
Prajitura cu nuca si crema de caise
Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare. Adauga zaharul si zaharul vanilat lingura cu lingura si mixeaza pana devine o bezea tare si lucioasa. Cerne faina si adaug-o si pe ea albusurilor amestecand usor de sus in jos cu ajutorul unei spatule. Adauga si nucile macinate si imparte...