O rulada super delicioasa si aromata.
Blat rulada:
Crema de portocale:
Glazura/Decor:
Separa albusurile de galbenusuri.
Intr-un bol mixeaza galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul,se deschid la culoare si devin cremoase.
Adauga uleiul si apa fierbinte si mai mixeaza cateva secunde.
Amesteca faina cu praful de copt si adaug-o peste galbenusuri amestecand usor.
Separat mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga-le peste crema de galbenusuri ,in 2-3 transe,amestecand usor de sus in jos cu ajutorul unei palete.
Tapeteaza o tava(40/30 cm) cu hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru 15-18 minute sau pana se aureste foarte usor.(depinde de cuptor)
Pe o bucata de hartie de copt presara putin zahar si pune blatul de rulada.
Cu ajutorul hartiei de copt ruleaza blatul si lasa-l asa pana racoreste.
Desfa apoi blatul si lasa-l sa se raceasca complet.
Mixeaza galbenusurile cu zaharul,adauga praful de budinca,zaharul vanilat,laptele si sucul de portocale.
Pune amestecul pe foc intr-o craticioara amestecand continuu cu un tel pana se ingroasa apoi lasa la racit.
Hidrateaza gelatina in 4 linguri de apa rece apoi topeste-o pe baie de abur/foc foarte mic(atentie sa nu fiarba) si adaug-o peste budinca racita.
Mixeaza frisca tare ,adauga crema de portocale si mixeaza in continuare pana obtii o crema tare si pufoasa.
Peste foaia de rulada pune crema apoi ruleaza strans si da rulada la rece pentru 2 ore.
Portioneaza rulada in bucati potrivite(mie mi-au iesit 10 bucati)
Pune pe fiecare rulada cate 2 lingurite de ciocolata topita apoi baga din nou la rece pana se intareste usor ciocolata.
Cu ajutorul unui posh spriteaza frisca pe fiecare bucata si decoreaza cu felii de mandarine/portocale.