Desert prajitura cu mere caramelizate

de Lavinia in Prajituri, 2 Feb 2014 | 70380 vizualizari

 

O prajitura destul de simpla, dar foarte delicata si gustoasa!

 

INGREDIENTE

Blat

  • 4 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingurita praf de copt

Merele caramelizate:

  • 2 mere taiate cubulete
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingura de unt
  • 1/2 lingurita scortisoara

Crema de vanilie:

  • 350 ml lapte dulce
  • 3 galbenusuri mari
  • 1 lingura praf de budinca cu gust de vanilie
  • 2 lingura amidon
  • 1 lingura faina
  • 2 plicuri zahar vanilat

In plus:

  • 150 ml frisca
  • nuca macinata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere caramelizate:

Blat: Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adauga treptat zaharul si zaharul vanilat pana obtii o bezea tare si lucioasa. Adauga galbenusurile si mai mixeaza cateva secunde la viteza mica. Separat amesteca faina cu amidonul si praful de copt. Adauga amestecul uscat lingura cu lingura peste albusuri amestecand usor de sus in jos pentru a nu se lasa albusurile. Tapeteaza o tava (24 cm) cu unt si faina si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru 25 de minute (testul scobitorii). Lasa blatul la racit si apoi taie-l in doua pe orizontala.

Mere caramelizate: Intr-o craticioara caramelizeaza cele 3 linguri de zahar. Ia de pe foc, adauga untul amestecand continuu pana se topeste si este perfect incorporat. Peste sosul caramel adauga merele si lasa pe foc pana se inmoaie merele. Cand sunt gata adauga scortisoara si lasa la racit.

Crema de vanilie: Pune laptele la fiert cu zaharul. Freaca galbenusurile cu un praf de sare, adauga 2-3 linguri de lapte, amidonul, budinca si faina. Toarna laptele fierbinte in fir subtire amestecand continuu cu un tel apoi pune pe foc pana se ingroasa ca o budinca. Ia crema de pe foc, adauga vanilia apoi lasa crema la racit.

Peste primul blat pune merele caramelizate, crema de vanilie si acopera cu al doilea blat.

Orneaza prajitura cu frisca si nuci macinate.

Da prajitura la rece pentru minim 3-4 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Mini tarte