Desert prajitura cu mere caramelizate

de Lavinia in Prajituri, 2 Feb 2014 | 70976 vizualizari

 

O prajitura destul de simpla, dar foarte delicata si gustoasa!

 

INGREDIENTE

Blat

  • 4 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingurita praf de copt

Merele caramelizate:

  • 2 mere taiate cubulete
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingura de unt
  • 1/2 lingurita scortisoara

Crema de vanilie:

  • 350 ml lapte dulce
  • 3 galbenusuri mari
  • 1 lingura praf de budinca cu gust de vanilie
  • 2 lingura amidon
  • 1 lingura faina
  • 2 plicuri zahar vanilat

In plus:

  • 150 ml frisca
  • nuca macinata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere caramelizate:

Blat: Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adauga treptat zaharul si zaharul vanilat pana obtii o bezea tare si lucioasa. Adauga galbenusurile si mai mixeaza cateva secunde la viteza mica. Separat amesteca faina cu amidonul si praful de copt. Adauga amestecul uscat lingura cu lingura peste albusuri amestecand usor de sus in jos pentru a nu se lasa albusurile. Tapeteaza o tava (24 cm) cu unt si faina si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru 25 de minute (testul scobitorii). Lasa blatul la racit si apoi taie-l in doua pe orizontala.

Mere caramelizate: Intr-o craticioara caramelizeaza cele 3 linguri de zahar. Ia de pe foc, adauga untul amestecand continuu pana se topeste si este perfect incorporat. Peste sosul caramel adauga merele si lasa pe foc pana se inmoaie merele. Cand sunt gata adauga scortisoara si lasa la racit.

Crema de vanilie: Pune laptele la fiert cu zaharul. Freaca galbenusurile cu un praf de sare, adauga 2-3 linguri de lapte, amidonul, budinca si faina. Toarna laptele fierbinte in fir subtire amestecand continuu cu un tel apoi pune pe foc pana se ingroasa ca o budinca. Ia crema de pe foc, adauga vanilia apoi lasa crema la racit.

Peste primul blat pune merele caramelizate, crema de vanilie si acopera cu al doilea blat.

Orneaza prajitura cu frisca si nuci macinate.

Da prajitura la rece pentru minim 3-4 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

reisnaor_2006 1

11.11.2014, 10:09

Giana 1

11.11.2014, 11:56

Ssa de buna, cum sa nu o treci la favorite

AnaMustata 1

11.01.2018, 12:14

Arata f bine si cred ca estesi buna..dar blatul este doar din 4 oua???

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere svaba