Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare ,apoi am adaugat zaharul lingura cu lingura si am mixat bine pana am obtinut o bezea tare si lucioasa.
Am adaugat apa si am mai mixat cca 1 minut la viteza mica.
Am amestecat faina cu praful de cacao si praful de copt.
Am adaugat...
Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare apoi am adaugat zaharul si zaharul vanilat si am mixat pana am obtinut o bezea tare si lucioasa.
Am adaugat galbensurile si am mai mixat cateva secunde la viteza mica.
Am incorporat treptat si faina cernuta amestecand usor de sus in jos cu o...
Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare apoi am adaugat zaharul ,lingura cu lingura ,si am mixat pana am obtinut o bezea tare si lucioasa. Am adaugat galbenusurile si am mai mixat cateva secunde la viteza mica. Am adaugat praful creme ole si am amestecat usor pana l-am incorporat bine in...
Pentru blat am mixat albusurile spuma cu un praf de sare.
Am adaugat lingura cu lingura zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea foarte tare si lucioasa.
Am adaugat apa si galbenusurile si am mai mixat cateva secunde la viteza foarte mica .
Am amestecat faina cu praf de copt...
Am frecat margarina cu zaharul, zaharul vanilat si esenta de migdale pana a devenit cremoasa. Am adaugat un praf de sare, apa rece, bicarbonatul si jumatate din cantitatea de faina. Am tapetat masa de lucru cu restul de faina si am framantat pana am incorporat-o pe toata. Am invelit aluatul...
Intr-o craticioara am pus zaharul la caramelizat pana a ajuns la culoarea chihilimbarului. Am stins cu laptele de soia si am mai lasat pe foc pana s-a topit complet zaharul. Am pus siropul de zahar ars intr-un bol si l-am lasat la racit pana a ajuns la temperatura camerei. Peste sirop am...
Tiramisu reţetă originală
Prima data pregatim caramelul.
Intr-o craticioara punem zaharul si il lasam sa se caramelizeze pana ajunge la culoarea chihilimbarului. Luam de pe foc,adaugam untul si amestecam energic pana se topeste untul. Punem din nou pe foc,adaugam smantana lichida...
Am macinat biscuitii foarte fin.
Am adaugat zaharul,cacaua,untul topit si laptele si am amestecat bine pana am obtinut o compozitie omogena si usor de intins.
Am impartit compozitia in 4 parti egale.
Pe o farfurioara am pus inelul de inox apoi am tasat bine compozitia .
La fel am...
Intr-un vas incapator am amestecat 900 faina cu sarea.
Am amestecat sucul de portocale cu zaharul pana s-a topit cat de cat zaharul.
Am dizolvat drojdia cu 2 linguri de zahar(din cantitatea de zahar de mai sus) si apa minerala.
In mijlocul fainii am facut o adancitura,am adaugat apa...
Pentru blat am batut albusurile spuma cu un praf de sare apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat uleiul,galbenusurile, coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt si am amestecat usor de sus in jos pentru a nu se lasa spuma. Am tapetat o tava(26 cm)...
Intr-un vas incapator am amestecat 900 g faina cu sarea. Am amestecat drojdia proaspata cu 2 linguri de zahar si 100 ml apa minerala calduta pana s-a lichefiat. Am facut o adancitura in mijlocul fainii ,am pus amestecul de drojdie si am lasat sa dospeasca 10-15 minute. Am adaugat apoi zaharul,...
Intr-o craticioara se pune laptele la fiert cu un praf de sare. Cand incepe sa fiarba ,se adauga grisul in ploaie amestecand continuu cu un tel. Se lasa grisul sa fiarba la foc mic pana se ingroasa. Se adauga zaharul, zaharul vanilat si untul si se amesteca energic pana la topirea acestora. Se...
Am separat albusurile de galbenusuri.
Am mixat galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si esenta de lamaie pana s-au albit si au devenit cremoase.
Am adaugat uleiul si apa si le-am lasat deoparte.
Separat am mixat albusurile spuma cu un praf de sare si restul de...
Am batut albusurile spuma cu un praf de sare apoi am adaugat zaharul si am mixat bine pana s-a dizolvat zaharul si am obtinut o bezea tare si lucioasa.
Am adaugat apa si uleiul si am mixat usor pana s-a incorporat.
Am adaugat galbenusurile si faina amestecata cu cacaua si praful de copt...
Am pus intr-un bol faina amestecata cu zaharul,un praf de sare si zaharul vanilat.
Am adaugat treptat apa minerala si uleiul amestecand energic cu un tel pentru a nu se forma cocoloase .
Trebuie sa iasa un aluat de consistenta smantanii ,dupa caz se mai adauga putina apa minerala sau faina....
Se curata merele de coaja si se dau pe razatoarea mare. Se scurg apoi de zeama si se pun pe foc impreuna cu zaharul. Se adauga praful de budinca/amidonul si se omogenizeaza bine. Se ia de pe foc,se adauga grisul si scortisoara dupa gust si se lasa la racit pana pregatim aluatul.
Se separa...
Intr-un bol am mixat untul moale la temperatura camerei cateva secunde pana a devenit spumos. Am adaugat treptat zaharul,zaharul vanilat,coaja de lamaie si extractul de vanilie si am mixat pana am obtinut o crema fina. Am adaugat ouale,unul cate unul, si am mai mixat pana s-au incorporat bine. Am...
Pentru blat ,am mixat albusurile spuma cu un praf de sare ,apoi am adaugat treptat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare si lucioasa. Am frecat galbenusurile cu uleiul si le-am adaugat peste bezea. Am amestecat faina cu praful de copt si am cernut-o de 2 ori. Am adaugat lingura cu...
Pentru foi am mixat untul moale,la temperatura camerei cu un praf de sare, zaharul,zaharul vanilat si esenta de vanilie.
Am adaugat treptat cate un galbenus,laptele si smantana si am omogenizat bine.
Am stins praful de copt cu 1 lingura de zeama de lamaie si l-am pus peste...
Pentru foi am mixat oul cu zaharul si esenta de vanilie pana a devenit spumos si s-a topit cat de cat zaharul. Am adaugat treptat uleiul,laptele ,sucul de rosii ,coaja de portocala si bicarbonatul stins cu zeama de portocala si am omogenizat bine. Am inceput sa adaug treptat faina si am...
Pentru aluatul de tarta am amestecat faina cu un praf de sare,zaharul pudra,zaharul vanilat si praful de copt. Am turnat apoi uleiul si apa calduta si am framantat un aluat nelipicios pe care l-am lasat sa se odihneasca aprox. 1 ora la temperatura camerei. Am tapetat o tava de tarta(26 cm) cu...
Mixeaza galbenusurile cu 5 linguri de zahar si zaharul vanilat pana devin cremoase si isi dubleaza volumul.Adauga apoi uleiul.
Separat mixeaza albusurile cu un praf de sare apoi adauga treptat cele 3 linguri de zahar si mixeaza pana obtii o bezea tare si lucioasa.
Adauga jumatate din...
Pentru foile de pandispan mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga treptat zaharul si mixeaza 2-3 minute pana obtii o bezea tare. Adauga uleiul si galbenusurile si amesteca usor. Amesteca amidonul ,faina,praful de copt si cacaua si cerne-le de 2 ori. Adauga mixul uscat peste...
Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga treptat zaharul si zaharul vanilat si mixeaza 2-3 minute pana obtii o bezea tare si lucioasa. Adauga uleiul si mai mixeaza cateva secunde. Adauga galbenusurile si coaja de portocale si amesteca usor. Amesteca faina cu praful de copt si...
Mixeaza margarina cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana obtii o crema spumoasa. Adauga oul si mai mixeaza 1-2 minute.
Adauga apoi nuca macinata,coaja de lamaie si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Incorporeaza treptat faina si amesteca bine. Vei obtine un aluat mai moale dar care...
Tiramisu reţetă originală
Mixeaza galbenusurile cu 3 linguri de zahar si laptele.
Pune-le apoi intr-o craticioara pe baie de abur amestecand continuu pana prinde consistenta.
Lasa crema de galbenusuri la racit intr-un bol incapator.
Adauga treptat mascarponele si o lingurita de...
Am taiat cca 3 cm marginile foii de placinta.(Mi se pareau putin prea mari foile)
Fiecare foaie de placinta am taiat-o apoi in doua pe latime.
Am amestecat nuca macinata cu zaharul,coaja de lamaie,zaharul vanilat si scortisoara.
Am uns o foaie cu unt topit apoi am pus...
Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza galbenusurile cu jumatate din zahar si esenta de vanilie pana isi dubleaza volumul,devin cremoase si se deschid la culoare apoi adauga uleiul.
Separat mixeaza albusurile cu un praf de sare apoi adauga treptat restul de zahar si mixeaza pana obtii o...
Mixeaza galbenusurile cu jumatate din zahar pana devin cremoase si isi dubleaza volumul.
Separat mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga treptat restul de zahar si mixeaza pana obtii o bezea foarte tare si lucioasa.
Adauga 1/3 din albusuri peste galbenusuri si amesteca usor....
Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul in ploaie si mixeaza pana obtii o bezea foarte tare si lucioasa.
Freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza apoi adauga coaja de lamaie si vanilia.
Adauga galbenusurile peste albusuri si...
Prajitura cu crema de unt si mascarpone
Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare ,apoi am adaugat zaharul lingura cu lingura si am mixat bine pana am obtinut o bezea tare si lucioasa. Am adaugat apa si am mai mixat cca 1 minut la viteza mica. Am amestecat faina cu praful de cacao si praful de copt. Am adaugat...
Tarta cu budinca si fructe
Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare apoi am adaugat zaharul si zaharul vanilat si am mixat pana am obtinut o bezea tare si lucioasa. Am adaugat galbensurile si am mai mixat cateva secunde la viteza mica. Am incorporat treptat si faina cernuta amestecand usor de sus in jos cu o...
Prajitura Krem a la Krem
Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare apoi am adaugat zaharul ,lingura cu lingura ,si am mixat pana am obtinut o bezea tare si lucioasa. Am adaugat galbenusurile si am mai mixat cateva secunde la viteza mica. Am adaugat praful creme ole si am amestecat usor pana l-am incorporat bine in...
Tort cu crema Stracciatella si capsuni
Pentru blat am mixat albusurile spuma cu un praf de sare. Am adaugat lingura cu lingura zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea foarte tare si lucioasa. Am adaugat apa si galbenusurile si am mai mixat cateva secunde la viteza foarte mica . Am amestecat faina cu praf de copt...
Desert tarta de post cu visine
Am frecat margarina cu zaharul, zaharul vanilat si esenta de migdale pana a devenit cremoasa. Am adaugat un praf de sare, apa rece, bicarbonatul si jumatate din cantitatea de faina. Am tapetat masa de lucru cu restul de faina si am framantat pana am incorporat-o pe toata. Am invelit aluatul...
Desert prajitura de post cu foi de zahar ars si crema de gris
Intr-o craticioara am pus zaharul la caramelizat pana a ajuns la culoarea chihilimbarului. Am stins cu laptele de soia si am mai lasat pe foc pana s-a topit complet zaharul. Am pus siropul de zahar ars intr-un bol si l-am lasat la racit pana a ajuns la temperatura camerei. Peste sirop am...
Tiramisu reteta cu Caramel
Tiramisu reţetă originală Prima data pregatim caramelul. Intr-o craticioara punem zaharul si il lasam sa se caramelizeze pana ajunge la culoarea chihilimbarului. Luam de pe foc,adaugam untul si amestecam energic pana se topeste untul. Punem din nou pe foc,adaugam smantana lichida...
Tortulete cu crema de branza si ciocolata
Am macinat biscuitii foarte fin. Am adaugat zaharul,cacaua,untul topit si laptele si am amestecat bine pana am obtinut o compozitie omogena si usor de intins. Am impartit compozitia in 4 parti egale. Pe o farfurioara am pus inelul de inox apoi am tasat bine compozitia . La fel am...
Cozonaci pufosi de post
Intr-un vas incapator am amestecat 900 faina cu sarea. Am amestecat sucul de portocale cu zaharul pana s-a topit cat de cat zaharul. Am dizolvat drojdia cu 2 linguri de zahar(din cantitatea de zahar de mai sus) si apa minerala. In mijlocul fainii am facut o adancitura,am adaugat apa...
Cupola in 3 culori
Pentru blat am batut albusurile spuma cu un praf de sare apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat uleiul,galbenusurile, coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt si am amestecat usor de sus in jos pentru a nu se lasa spuma. Am tapetat o tava(26 cm)...
Gogosele pufoase cu iaurt
Intr-un vas incapator am amestecat 900 g faina cu sarea. Am amestecat drojdia proaspata cu 2 linguri de zahar si 100 ml apa minerala calduta pana s-a lichefiat. Am facut o adancitura in mijlocul fainii ,am pus amestecul de drojdie si am lasat sa dospeasca 10-15 minute. Am adaugat apoi zaharul,...
Budinca de gris
Intr-o craticioara se pune laptele la fiert cu un praf de sare. Cand incepe sa fiarba ,se adauga grisul in ploaie amestecand continuu cu un tel. Se lasa grisul sa fiarba la foc mic pana se ingroasa. Se adauga zaharul, zaharul vanilat si untul si se amesteca energic pana la topirea acestora. Se...
Prajitura Bucataras
Am separat albusurile de galbenusuri. Am mixat galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si esenta de lamaie pana s-au albit si au devenit cremoase. Am adaugat uleiul si apa si le-am lasat deoparte. Separat am mixat albusurile spuma cu un praf de sare si restul de...
Tort Nesquik
Am batut albusurile spuma cu un praf de sare apoi am adaugat zaharul si am mixat bine pana s-a dizolvat zaharul si am obtinut o bezea tare si lucioasa. Am adaugat apa si uleiul si am mixat usor pana s-a incorporat. Am adaugat galbenusurile si faina amestecata cu cacaua si praful de copt...
Clatite de post
Am pus intr-un bol faina amestecata cu zaharul,un praf de sare si zaharul vanilat. Am adaugat treptat apa minerala si uleiul amestecand energic cu un tel pentru a nu se forma cocoloase . Trebuie sa iasa un aluat de consistenta smantanii ,dupa caz se mai adauga putina apa minerala sau faina....
Prajitura cu mere
Se curata merele de coaja si se dau pe razatoarea mare. Se scurg apoi de zeama si se pun pe foc impreuna cu zaharul. Se adauga praful de budinca/amidonul si se omogenizeaza bine. Se ia de pe foc,se adauga grisul si scortisoara dupa gust si se lasa la racit pana pregatim aluatul. Se separa...
Biscuiti cu ciocolata
Intr-un bol am mixat untul moale la temperatura camerei cateva secunde pana a devenit spumos. Am adaugat treptat zaharul,zaharul vanilat,coaja de lamaie si extractul de vanilie si am mixat pana am obtinut o crema fina. Am adaugat ouale,unul cate unul, si am mai mixat pana s-au incorporat bine. Am...
Prajitura cu crema mascarpone si vanilie
Pentru blat ,am mixat albusurile spuma cu un praf de sare ,apoi am adaugat treptat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare si lucioasa. Am frecat galbenusurile cu uleiul si le-am adaugat peste bezea. Am amestecat faina cu praful de copt si am cernut-o de 2 ori. Am adaugat lingura cu...
Prajitura Katy
Pentru foi am mixat untul moale,la temperatura camerei cu un praf de sare, zaharul,zaharul vanilat si esenta de vanilie. Am adaugat treptat cate un galbenus,laptele si smantana si am omogenizat bine. Am stins praful de copt cu 1 lingura de zeama de lamaie si l-am pus peste...
Prajitura cu crema de gris si glazura de ciocolata
Pentru foi am mixat oul cu zaharul si esenta de vanilie pana a devenit spumos si s-a topit cat de cat zaharul. Am adaugat treptat uleiul,laptele ,sucul de rosii ,coaja de portocala si bicarbonatul stins cu zeama de portocala si am omogenizat bine. Am inceput sa adaug treptat faina si am...
Tarta cu fructe (de post)
Pentru aluatul de tarta am amestecat faina cu un praf de sare,zaharul pudra,zaharul vanilat si praful de copt. Am turnat apoi uleiul si apa calduta si am framantat un aluat nelipicios pe care l-am lasat sa se odihneasca aprox. 1 ora la temperatura camerei. Am tapetat o tava de tarta(26 cm) cu...
Prajitura cu crema de branza si visine
Mixeaza galbenusurile cu 5 linguri de zahar si zaharul vanilat pana devin cremoase si isi dubleaza volumul.Adauga apoi uleiul. Separat mixeaza albusurile cu un praf de sare apoi adauga treptat cele 3 linguri de zahar si mixeaza pana obtii o bezea tare si lucioasa. Adauga jumatate din...
Cuburi cu lapte si ciocolata
Pentru foile de pandispan mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga treptat zaharul si mixeaza 2-3 minute pana obtii o bezea tare. Adauga uleiul si galbenusurile si amesteca usor. Amesteca amidonul ,faina,praful de copt si cacaua si cerne-le de 2 ori. Adauga mixul uscat peste...
Mini tarte cu portocale si crema de ciocolata
Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga treptat zaharul si zaharul vanilat si mixeaza 2-3 minute pana obtii o bezea tare si lucioasa. Adauga uleiul si mai mixeaza cateva secunde. Adauga galbenusurile si coaja de portocale si amesteca usor. Amesteca faina cu praful de copt si...
Cornulete fragede cu nuca si vanilie
Mixeaza margarina cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana obtii o crema spumoasa. Adauga oul si mai mixeaza 1-2 minute. Adauga apoi nuca macinata,coaja de lamaie si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Incorporeaza treptat faina si amesteca bine. Vei obtine un aluat mai moale dar care...
Tiramisu reţetă originală, la pahar
Tiramisu reţetă originală Mixeaza galbenusurile cu 3 linguri de zahar si laptele. Pune-le apoi intr-o craticioara pe baie de abur amestecand continuu pana prinde consistenta. Lasa crema de galbenusuri la racit intr-un bol incapator. Adauga treptat mascarponele si o lingurita de...
Baclava rulouri
Am taiat cca 3 cm marginile foii de placinta.(Mi se pareau putin prea mari foile) Fiecare foaie de placinta am taiat-o apoi in doua pe latime. Am amestecat nuca macinata cu zaharul,coaja de lamaie,zaharul vanilat si scortisoara. Am uns o foaie cu unt topit apoi am pus...
La multi ani,Bunica!
Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza galbenusurile cu jumatate din zahar si esenta de vanilie pana isi dubleaza volumul,devin cremoase si se deschid la culoare apoi adauga uleiul. Separat mixeaza albusurile cu un praf de sare apoi adauga treptat restul de zahar si mixeaza pana obtii o...
Tort cu piersici si ciocolata
Mixeaza galbenusurile cu jumatate din zahar pana devin cremoase si isi dubleaza volumul. Separat mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga treptat restul de zahar si mixeaza pana obtii o bezea foarte tare si lucioasa. Adauga 1/3 din albusuri peste galbenusuri si amesteca usor....
Chec pufos cu nuca
Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul in ploaie si mixeaza pana obtii o bezea foarte tare si lucioasa. Freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza apoi adauga coaja de lamaie si vanilia. Adauga galbenusurile peste albusuri si...