Prajitura cu mousse de frisca si rom

de Lavinia in Prajituri, 24 Noi 2013 | 19388 vizualizari

 

Este super delicioasa!Blat pufos,crema aromata si aerata si glazura de ciocolata,o nebunie !:)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 oua
  • 210 g zahar
  • 200 g faina
  • 1 praf de copt
  • 7 linguri de ulei
  • 2 lingurite cacao
  • Sirop:
  • 150 g zahar
  • 300 ml apa
  • 1 lingurita esenta de rom
  • Mousse de frisca si rom:
  • 5 galbenusuri
  • 5 linguri de zahar pudra
  • 5 linguri de lapte
  • 10 g gelatina(1 plic)+50 ml apa
  • 350 ml frisca lichida
  • 1 lingura esenta de rom
  • Glazura:
  • 250 g ciocolata
  • 80-100 ml frisca lichida
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mousse de frisca si rom:

Mixeaza albusurile cu un praf de sare pana devin spuma apoi adauga treptat zaharul si mixeaza pana devine o bezea foarte tare si lucioasa. Amesteca galbenusurile cu uleiul (ca la maioneza) apoi adauga-le peste albusuri amestecand usor .(Cu mixerul la viteza foarte mica sau cu o spatula/tel)

Amesteca faina cu praful de copt si adaug-o lingura cu lingura peste albusuri amestecand usor de sus in jos cu ajutorul unei spatule pentru a nu se lasa albusurile. Imparte compozitia in 2. Dizolva cacaua in putina apa apoi adaug-o peste o parte din compozitie.

Intr-o tava (35/25 cm) tapetata cu hartie de copt pune o lingura compozitie alba/o lingura compozitie neagra si procedezi la fel pana termini. Introdu tava in cuptorul preincalzit pentru aprox .25-30 de minute(testul scobitorii). Lasa blatul la racit apoi taie-l in doua.

Fierbe apa cu zaharul cateva minute apoi adauga esenta de rom si lasa siropul la racit.

Amesteca galbenusurile cu zaharul pudra si laptele intr-o craticioara apoi pune pe foc foarte mic amestecand continuu pana se ingroasa putin.

Hidrateaza gelatina in apa rece timp de 10 minute apoi topeste-o pe baie de abur/microunde (atentie sa nu fiarba) si toarn-o peste galbenusuri. Lasa crema de galbenusuri la racit si mixeaza frisca bine. Peste frisca adauga crema de galbenusuri si esenta de rom si mixeaza bine 2-3 minute pana obtii o crema pufoasa.

Pe o tava pune jumatate din blat si insiropeaza-l apoi pune crema si acopera cu cealalta jumatate din blat pe care il insiropezi si pe el.(Pastreaza 2-3 linguri de crema pentru aveline). Lasa prajitura la rece pentru 2-3 ore timp in care se intareste complet crema.

Cu ajutorul unui cutit bine ascutit trecut prin apa fierbinte portioneaza prajitura dupa preferinte (Mie mi-au iesit 15 bucati)

Topeste ciocolata cu frisca si glaseaza fiecare prajitura. Baga prajiturile la frigider pana se intareste glazura apoi orneaza-le cu o avelina din crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mousse de frisca si rom" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Lavinia 1

25.11.2013, 20:00

Masimony am scris la reteta de prajitura cu nuci si ciocolata ce trebuie facut

ryta 1

05.01.2014, 19:23

nacularisa 1

10.05.2014, 15:30

Crema are gust acrut?As vrea sa o folosesc fara rom la un tort care are si mousse de portocale.Crezi ca ar merge combinatia dintre ea si cea de portocale?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mascarpone si ciocolata