Un deliciu total :)
Pentru blat mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul lingura cu lingura si mixeaza bine pana obtii o bezea tare si lucioasa.
Adauga apa si mai mixeaza cateva secunde.
Freaca galbenusurile cu uleiul apoi adauga-le peste albusuri amestecand usor.
Amesteca faina cu amidonul,cacaua si praful de copt si cerne-le in prealabil.
Adauga treptat amestecul uscat peste albusuri amestecand usor cu o spatula de sus in jos pentru a nu se lasa albusurile.
Tapeteaza o tava 35/25 cm cu hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute.(testul scobitorii)
Lasa blatul la racit apoi taie-l in 2 pe orizontala.
Pentru sirop fierbe apa cu zaharul pana se topeste zaharul apoi lasa-l la racit si adauga esenta de rom.
Pentru crema mixeaza galbenusurile cu zaharul ,adauga praful de budinca si laptele fierbinte si amesteca bine pana ce se omogenizeaza.
Pune amestecul pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa.
Lasa budinca la racit.
Hidrateaza gelatina in apa rece timp de 10 minute.
Topeste gelatina pe baie de abur/foc mic/microunde (atentie sa nu fiarba) apoi adaug-o peste budinca racita.
Mixeaza mascarponele cu frisca apoi adauga budinca si mixeaza bine pana rezulta o crema omogena.
Pe o tava pune primul blat,insiropeaza-l apoi pune crema.
Acopera cu celalalt blat insiropat in prealabil si baga la frigider pana se intareste complet crema.(cel putin 2-3 ore)
Cu ajutorul unui cutit bine ascutit si trecut prin apa fierbinte de fiecare data portioneaza prajitura in bucati potrivite.(mi-au iesit 20 de bucati)
Topeste ciocolata cu celalalte ingrediente apoi glaseaza fiecare prajiturica.
Baga-le la frigider pana se intareste glazura.
Intre timp amesteca praful de budinca cu zaharul si laptele si pune pe foc mic pana se ingroasa.
Lasa la racit.
Mixeaza budinca racita adaugand treptat din frisca lichida pana obtii o crema tare si pufoasa.
Pentru sirop fierbe zmeura cu apa si zaharul pana se topeste zaharul apoi strecoara-l bine.
Siropul astfel obtinut amesteca-l cu praful de budinca si fierbe-l pe foc mic pana se ingroasa usor .
Peste fiecare prajitura spriteaza cate un mot de crema apoi pune sirop de zmeura si decoreaza cu ciocolata rasa.