O prajiturica absolut minunata..Ciocolata,vanilie,rom ,visine...o nebunie !
Foile de pandispan: x 2
Sirop:
Crema 1:
Crema 2:
Glazura :
Crema 3:
Topping de visine:
Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare si apa apoi adauga zaharul si mixeaza pana obtii o bezea tare .
Freaca galbenusurile cu uleiul si adauga-le peste albusuri.
Amesteca faina cu cacaua si adaug-o lingura cu lingura peste albusuri amestecand usor cu o spatula de sus in jos.
Tapeteaza o tava (35/25 cm) cu hartie de copt si coace foaia de pandispan in cuptorul preincalzit pentru 15-18 minute.(testul scobitorii)
Procedeaza la fel si cu a doua foaie(ingredientele sunt pentru o singura foaie)
Caramelizeaza zaharul apoi stinge-l cu apa si lasa-l sa fiarba pana se topeste complet zaharul.
Lasa siropul la racit apoi adauga romul.
Freaca galbenusurile cu zaharul ,praful de budinca si Nesquik-ul.
Adauga treptat laptele fierbinte si pune crema pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa apoi las-o la racit.
Hidrateaza gelatina in 50 ml apa rece timp de 5 minute apoi topeste-o pe baie de abur/microunde(atentie sa nu fiarba) si adaug-o peste crema de ciocolata.
Mixeaza albusurile spuma cu cele 3 linguri de zahar pana se topeste zaharul si obtii o bezea tare.
Separat mixeaza frisca apoi adauga budinca racita si mixeaza pana obtii o crema pufoasa.
Adauga albusurile batute in 2-3 transe si amesteca bine pana ce sunt perfect incorporata.
Pe o tava pune prima foaie si insiropeaz-o usor.
Peste blat pune crema de ciocolata si da la rece pana se intareste crema.
Intre timp prepara crema de frisca si vanilie.
(Procedezi la fel ca la crema de ciocolata)
Intinde crema de vanilie peste crema de ciocolata,acopera cu a doua foaie insiropata in prealabil si lasa prajitura la rece pentru minim 6 ore.
(De preferat ar fi peste noapte)
Cu ajutorul unui cutit bine ascutit indeparteaza cu grija marginile apoi taie prajitura in bucati potrivite.
Topeste ciocolata cu frisca lichida si glaseaza fiecare prajitura.
Pune intr-o craticioara visinele cu zaharul si lasa-le pe foc pana se topeste zaharul.
Dizolva amidonul cu apa si adauga peste visine amestecand continuu pana se ingroasa usor.
Lasa la racit.
Mixeaza mascarponele cu frisca ,zaharul si vanilia apoi spriteaza crema peste fiecare bucata de prajitura.
Peste crema de frisca pune 2-3 lingurite din topping-ul de visine.
Lasa prajiturile la rece pana in momentul servirii,sunt delicioase!
1
Daca nu va plac albusurile in crema le puteti omite ,insa fac crema mai pufoasa.(Le puteti inlocui cu 100 ml frisca lichida)