Cremsnit cu foietaj de casa

de Lavinia in Prajituri, 2 Feb 2014 | 15367 vizualizari

 

O nebunie,una dintre cele mai bune prajituri !Pentru aluat m-am inspirat de la draga noastra Ruxy ,careia ii multumesc din suflet pentru reteta,este senationala!

 

INGREDIENTE

  • Foietaj:
  • 350 g faina
  • 4 linguri ulei
  • 200 ml apa rece
  • 1 praf de sare
  • 250 g unt+7 linguri de faina
  • Crema:
  • 2 l lapte dulce
  • 15 galbenusuri
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 400 g zahar
  • 1 plic budinca cu gust de vanilie
  • 80 g faina
  • 80 g amidon
  • 5 plicuri zahar vanilat
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit cu foietaj de casa:

Intr-un vas am pus faina ,apa,uleiul si un praf de sare si am framantat pana am obtinut un aluat suplu,nelipicios.

Aluatul astfel obtinut l-am impartit in 2 bucati egale.

Separat am frecat untul moale la temperatura camerei cu cele 7 linguri de faina.

Am intins cele 2 bucati de aluat in foi subtiri.

Peste fiecare foaie am pus pasta de unt si am nivelat bine.

Am rulat foile si le-am bagat la rece pentru 1-2 ore.

Dupa ce a stat la rece am intins prima foaie pe o tava (40/30 cm) cu folie si am copt-o in cuptorul preincalzit pana s-a rumenit usor.

Am procedat la fel si cu a doua foaie doar ca am taiat-o in bucati potrivite inainte de a o coace.

Pentru crema am pus laptele la fiert cu zaharul si extractul de vanilie.

Am frecat galbenusurile cu un praf de sare apoi am adaugat amidonul,faina ,praful de budinca si 3-4 linguri de lapte.

Peste compozitia de galbenusuri am inceput sa torn in fir subtire restul de lapte apoi am pus amestecul pe foc mic amestecand continuu pana s-a ingrosat.

Am luat crema de pe foc ,am adaugat aharul vanilat si am lasat-o la racit pana a ajuns la temperatura camerei.

Peste prima foaie am pus crema apoi am acoperit cu bucatile de foietaj gata taiate si am dat prajitura la rece peste noapte.

A doua am pudrat-o cu zahar si am servit cu mare pofta !:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit cu foietaj de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cremes