Desi am fost tare ocupata saptamanile astea, m-am intors cu ceva delicios,pufos si cremos :)
Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul si mixeaza pana devine o bezea tare si lucioasa.
Adauga galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt si cacaua si amesteca usor de sus in jos cu o spatula pentru a nu se lasa albusurile.
Tapeteaza o tava(24 cm) cu hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru 20 de minute(testul scobitorii)
Lasa blatul la racit.
Caramelizeaza zaharul apoi stinge-l cu apa si lasa siropul pe foc pana se topeste zaharul.
Lasa-l la racit si adauga Amaretto.
Mixeaza galbenusurile cu zaharul pana devin cremoase apoi adauga praful de budinca.
Peste galbenusuri adauga in fir subtire lapte fierbinte si pune crema pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa.
Lasa budinca la racit.
Hidrateaza gelatina in 50 ml apa rece timp de 5 minute apoi topeste-o pe baie de abur/microunde si adaug-o peste budinca de vanilie.
Mixeaza frisca (nu foarte tare,doar pana prinde consistenta) apoi adauga budinca si mixeaza usor pana ce este bine incorporata.
Tapeteaza un vas(24 cm) cu folie si pune crema.
Acopera crema cu blatul de cacao si insiropeaza-l cu siropul caramel.
Da cupola la rece pentru minim 5 ore.(eu am lasat-o peste noapte)
Rastoarna cupola pe un platou,indeparteaza folia si decoreaza cu ciocolata topita si racita si fulgi de ciocolata.