M-am inspirat de la Gabytza ,o nebunie !La multi ani Merisor,la multi ani Inuca !>:D
Aluat:
Sirop:
Crema:
Glazura:
Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga treptat zaharul pudra si mixeaza pana obtii o bezea tare si lucioasa.
Amesteca galbenusurile cu zaharul vanilat si uleiul apoi adauga-le peste albusuri.
Adauga faina lingura cu lingura si amesteca usor de sus in jos cu o spatula pentru a nu elimina aerul din albusuri .
La sfarsit adauga coaja de portocala.
Spriteaza in tava tapetata cu hartie de copt cercuri de aprox 5 cm diametru cu ajutorul unui posh.
Introdu tava in cuptorul preincalzit pentru aprox 12-15 minute.
(mie mi-au iesit 32 de bucati,respectiv 16 indiene )
Dezlipeste fursecurile cu ajutorul unui cutit de pe hartia de copt.
Fierbe apa cu zaharul cateva minute apoi adauga romul si lasa siropul la racit.
Intr-o craticioara pune galbenusurile amestecate cu zaharul si zaharul vanilat.
Pune amestecul de galbenusuri pe foc foarte mic amestecand continuu pana devin cremoase iar zaharul este topit in totalitate.
Hidrateaza gelatina in sucul de portocale timp de 10 minute apoi topeste-o pe baie de abur/microunde(atentie sa nu fiarba) si adaug-o peste galbenusuri.
Mixeaza frisca tare cu esenta de rom apoi adauga crema de galbenusuri(racita) si mixeaza 2-3 minute pana obtii o crema pufoasa .
Pe o tava pune jumatate din cantitatea din coji pe care le insiropezi in prelabil.(doar 1 secunda pentru a nu se inmuia foarte tare deoarece se rup foarte usor)
Spriteaza crema pe fiecare fursec apoi acopera cu a doua jumatate de coji insiropate in prealabil.
Topeste ciocolata cu frisca si untul apoi glaseaza fiecare prajiturica.
Da prajiturile la rece pentru minim 4-5 ore .