Prajitura cu crema de nuci

de Lavinia in Prajituri, 3 Feb 2014 | 30236 vizualizari

 

Blat pufos de cacao ,crema fina de nuci si glazura de ciocolata nu poate fi decat ceva senzational !:)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 180 g zahar
  • 160 g faina
  • 20 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • 200 g unt(82% grasime)
  • 140 g zahar
  • 140 g nuci macinate
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri amidon
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 200 ml lapte dulce
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata
  • 4-5 linguri frisca lichida
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de nuci:

Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul lingura cu lingura si mixeaza pana obtii o bezea tare si lucioasa.

Adauga si galbenusurile si mai mixeaza cateva secunde la viteza mica.

Amesteca faina cu praful de copt si cacaua.

Adauga amestecul uscat peste albusuri amestecand usor cu o spatula de sus in jos pentru a nu se lasa albusurile.

Tapeteaza o tava (35/25 cm) cu hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute(testul scobitorii)

Lasa blatul la racit apoi taie-l in 2 pe orizontala.

Pentru crema pune laptele pe foc mic pana ajunge la punctul de fierbere.

Amesteca nuca macinata cu zaharul ,zaharul vanilat si amidonul.

Toarna laptele fiert peste nuca apoi pune pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa.

Lasa crema astfel obtinuta la racit si adauga esenta de rom.

Mixeaza untul spuma cateva secunde apoi adauga lingura cu lingura din crema de nuci si mixeaza pana obtii o crema fina si pufoasa.

Peste primul blat pune crema ,niveleaza bine si acopera cu al doilea blat.

Topeste ciocolata cu frisca lichida apoi toarn-o peste prajitura si presara putina ciocolata rasa deasupra.

Baga prajitura la frigider pentru minim 4-5 ore .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Gemenii"