Blat pufos de cacao ,crema fina de nuci si glazura de ciocolata nu poate fi decat ceva senzational !:)
Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul lingura cu lingura si mixeaza pana obtii o bezea tare si lucioasa.
Adauga si galbenusurile si mai mixeaza cateva secunde la viteza mica.
Amesteca faina cu praful de copt si cacaua.
Adauga amestecul uscat peste albusuri amestecand usor cu o spatula de sus in jos pentru a nu se lasa albusurile.
Tapeteaza o tava (35/25 cm) cu hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute(testul scobitorii)
Lasa blatul la racit apoi taie-l in 2 pe orizontala.
Pentru crema pune laptele pe foc mic pana ajunge la punctul de fierbere.
Amesteca nuca macinata cu zaharul ,zaharul vanilat si amidonul.
Toarna laptele fiert peste nuca apoi pune pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa.
Lasa crema astfel obtinuta la racit si adauga esenta de rom.
Mixeaza untul spuma cateva secunde apoi adauga lingura cu lingura din crema de nuci si mixeaza pana obtii o crema fina si pufoasa.
Peste primul blat pune crema ,niveleaza bine si acopera cu al doilea blat.
Topeste ciocolata cu frisca lichida apoi toarn-o peste prajitura si presara putina ciocolata rasa deasupra.
Baga prajitura la frigider pentru minim 4-5 ore .