Prajitura cu crema de nuci

de Lavinia in Prajituri, 3 Feb 2014 | 31070 vizualizari

 

Blat pufos de cacao ,crema fina de nuci si glazura de ciocolata nu poate fi decat ceva senzational !:)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 180 g zahar
  • 160 g faina
  • 20 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • 200 g unt(82% grasime)
  • 140 g zahar
  • 140 g nuci macinate
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri amidon
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 200 ml lapte dulce
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata
  • 4-5 linguri frisca lichida
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de nuci:

Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul lingura cu lingura si mixeaza pana obtii o bezea tare si lucioasa.

Adauga si galbenusurile si mai mixeaza cateva secunde la viteza mica.

Amesteca faina cu praful de copt si cacaua.

Adauga amestecul uscat peste albusuri amestecand usor cu o spatula de sus in jos pentru a nu se lasa albusurile.

Tapeteaza o tava (35/25 cm) cu hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute(testul scobitorii)

Lasa blatul la racit apoi taie-l in 2 pe orizontala.

Pentru crema pune laptele pe foc mic pana ajunge la punctul de fierbere.

Amesteca nuca macinata cu zaharul ,zaharul vanilat si amidonul.

Toarna laptele fiert peste nuca apoi pune pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa.

Lasa crema astfel obtinuta la racit si adauga esenta de rom.

Mixeaza untul spuma cateva secunde apoi adauga lingura cu lingura din crema de nuci si mixeaza pana obtii o crema fina si pufoasa.

Peste primul blat pune crema ,niveleaza bine si acopera cu al doilea blat.

Topeste ciocolata cu frisca lichida apoi toarn-o peste prajitura si presara putina ciocolata rasa deasupra.

Baga prajitura la frigider pentru minim 4-5 ore .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Amandina