Prajitura cu nuca si crema de caise

de Lavinia in Prajituri, 22 Oct 2013 | 15116 vizualizari

 

O prajitura super aromata si delicioasa !

 

INGREDIENTE

Foile cu nuca:

  • 7 albusuri mari
  • 250 g zahar
  • 110 g faina
  • 120 g nuci macinate
  • 1 plic zahar vanilat

Crema de caise:

  • 7 galbenusuri
  • 100 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 200 g dulceata de caise
  • 2 linguri de amidon
  • 200 g unt de calitate

Glazura:

  • 200 g ciocolata
  • 2-3 linguri frisca lichida
  • 2 linguri lichior Amaretto
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si crema de caise:

Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare. Adauga zaharul si zaharul vanilat lingura cu lingura si mixeaza pana devine o bezea tare si lucioasa. Cerne faina si adaug-o si pe ea albusurilor amestecand usor de sus in jos cu ajutorul unei spatule.

Adauga si nucile macinate si imparte compozitia in 3 . Tapeteaza o tava (35/25 cm) cu hartie de copt si coace fiecare foaie in cuptorul preincalzit pentru 12-15 minute sau pana se aureste usor .

Lasa foile la racit apoi dezlipeste cu grija hartia de copt .

Intr-o craticioara pune galbenusurile amestecate cu zaharul,amidonul,laptele si dulceata. Pune amestecul pe foc mic amestecand continuu pana prinde consistenta. Mixeaza untul spuma apoi adauga lingura cu lingura din crema de caise complet racita si mixeaza pana devine o crema pufoasa.

Pe o tava pune prima foaie apoi adauga 1/3 din crema. Procedeaza la fel si cu celalalte foi avand grija ca si ultima foaie sa fie unsa cu crema. Da prajitura la rece pana se intareste crema . Topeste ciocolata cu frisca si lichiorul Amaretto si las-o sa se racoreasca putin.

Glaseaza prajitura cu ciocolata si mai las-o la rece pentru minim 8 ore(ideal ar fi peste noapte)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si crema de caise" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca