Un an minunat petrecut alaturi de oameni si mai minunati!Bucataras.ro este a doua mea familie si ma bucur ca pe o parte dintre voi v-am cunoscut si in realitate,nu numai virtual.Va invit pe toti la o felie de tort cu dubla aniversare :)
Mixeaza ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si devin cremoase(aprox 15 minute)
Adauga uleiul si mai mixeaza cateva secunde.
Amesteca faina cu praful de copt si cacaua si adauga-le treptat peste oua amestecand usor cu o spatula de sus in jos.
La final adauga alunele macinate.
Tapeteaza o tava (26 cm diametru) cu unt si faina si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru aprox 35 de minute(testul scobitorii)
Lasa blatul la racit apoi taie-l in 2 cu ajutorul unui cutit bine ascutit.
Fierbe apa cu zaharul cateva minute apoi adauga esenta de rom si lasa siropul la racit.
Topeste ciocolata amaruie cu frisca lichida si las-o la racit.
Mixeaza untul spuma apoi adauga treptat din crema de ciocolata si nutella si mixeaza pana obtii o crema spumoasa.
Toaca napolitanele fin apoi adauga-le peste crema de ciocolata.
Pe un platou pune prima jumatate din blat,insiropeaza si unge cu jumatate din crema.
Acopera cu a doua jumatate din blat ,insiropat in prealabil apoi imbraca tortul cu crema ramasa.
Decoreaza tortul cu bomboane Ferrero Rocher si ciocolata neagra topita.
Lasa tortul la rece pentru minim 8 ore.