Lau

9

Bucataras
Suprem

Gheraesti

Bucataras din 17.08.2010

RETETE1517
PRIETENI408
Retete

Desert prajitura cu pere cu banane

In Prajituri la 23 Ian 2020

Ungem tava cu unt(eu am folosit o tava de tarta)adaugam zaharul brun si cel alb. Curatam perele de coaja si de seminte,le taiem in 4,asezam in tava si in lcurile ramase adaugam felii de  banana. Dam tava la cuptorul incalzit cca 10 min pana ce se caramelizeaza usor. Intre timp mixam...

Paine impanata la cuptor

In Piine la 23 Ian 2020

Branza o dam prin razatoare mica,cu mainele umede am format bilute din branza l'ortolan. Cateii de usutroi i-am dat prin razatoarea mica si am amestecat cu rozmarin rupt bucati. Painea o crestam cu cutitul pentru paine,cu grija sa nu taiem pana jos. Taiem painea la distanta de cate 1...

Rulada de carne de porc cu cascaval si ardei

In Mancaruri cu carne la 23 Ian 2020

Bucata de carne o taiem pe orizontala pentru a obtine o bucata mai mare. Fiecare bucata de carne o batem putin cu ciocanul si condimentam cu sare si piper pe ambele parti. Adaugam felii de cascaval,felii de ardei,crengute de rozmarin,rulam cat mai strans si prindem capetele cu scobitori....

Paine integrala

In Piine la 21 Ian 2020

Intr-un bol cernem faina integrala cu alba, adaugam zaharul, sarea si amestecam bine. Facem o adancitura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in putin lapte,untul topit si racit,treptat lapte caldut. La inceput amestecam cu lingura pana ce aceasta nu mai poate fi folosita, Framantam un...

Desert foietaj cu ciocolata

In Dulciuri la 18 Ian 2020

Aluatul dezghetat peste noapte in frigider il intindem putin. Eu am impartit aluatul in bucati mai mici (dar se poate pune toata ciocolata la mijloc) Pe fiecare bucata de aluat am uns-o pe mijloc cu crema de branza, am adaugat ciocolata. Taiem fasii late pe ambele parti si aducem fasiile...

Aperitiv cornulete cu jambon si cheddar

In Aperitive / Garnituri la 18 Ian 2020

Aluatul de foietaj il dezghetam de seara la frigider. Intindem putin aluatul il taiem triunghiuri, ungem fiecare triunghi cu crema de branza. Adaugam cate o bucata de jambon, cate o feliuta de cheddar(sau putem sa il dam prin razatoarea mare) Rulam de la partea lata spre varf, dand forma...

Aperitiv branza L'ortolan cu jambon in foietaj

In Aperitive / Garnituri la 17 Ian 2020

Rotita de branza o crestam putin cu cutitul (nu taiem), adaugam bucati de usturoi si crengute de rozmarin. Imbracam rotita cu felii de jambon. Asezam branza in mijlcoul aluatului si impachetam aducand maringinile una peste alta, lipim bine colturile. Asezam rotita in tava tapetata cu...

Muschiulet de porc afumat

In Mezel de casa la 17 Ian 2020

Bucata de carne o spalam bine si o portionam de lunga dupa preferinta. Intr-un vas incapator adaugam vinul, uleiul si condimente dupa gust, amestecam bine adaugam bucatile de carne si apa cat sa cuprinda carnea. Dam la rece pana a 2 zi, intoarcem carnea sa fie condimentata pe ambele parti...

Desert cozonac Roscon

In Prajituri la 16 Ian 2020

Intr-un bol amestecam drojdia cu putin lapte caldut, 1 lingura zahar si 1 lingura faina, lasam deoparte. Intr-un bol mai mare (lighean), cernem faina, adaugam zaharul, sarea, coaja de lamaie si portocala data prin razatoare,amestecam si facem o adancitura,adaugam untul la temperatura...

Desert tort cu jeleu de fructe cu mascarpone

In Torturi la 15 Ian 2020

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile, mixand bine dupa fiecare. Adaugam uleiul, faina amestecata cu praful de copt, cacaua, esenta si amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza, cu miscari de jos in...

Desert tarta cu crema de vanilie si fructe

In Prajituri la 15 Ian 2020

Blat-albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa si densa,adaugam uleiul,laptele si mixam pana ce se omogenizeaza. Amestecam faina cu praful de copt, macul si ciocolata,adaugam peste albusuril,esenta si amestecam cu o paleta pana ce se...

Ardei iuti umpluti cu branza la cuptor

In Mancaruri de legume la 13 Ian 2020

Intr-o oala punem apa cu otet si condimente dupa gust. Curatam ardeii de cotoare si seminte. Din moment ce fierbe apa, adaugam ardeii si fierbem 3 min. Scoatem ardeii in apa rece cu gheata, ii scoatem sa se scurga bine de apa. Intr-un bol amestecam branza cu branza topita, salamul taiat...

Ardei iuti umpluti cu ton

In Peste la 13 Ian 2020

Intr-o oala punem apa cu otet, sare, boabe de piper si foaia de dafin la fiert. Intre timp taiem capacelele de la ardei si curatam de cotor si seminte. Din moment ce fierbe apa, adaugam ardeii si lasam sa fiarba 5 min. Ii scoatem in apa rece (punem si cateva cubulete de gheata), ii lasam...

Paste carbonara

In Paste la 10 Ian 2020

Pastele le fierbem conform instructiunilor de pe pachet, la 1 l de apa apa adaugam 1 lingurita sare si cand incepe sa fiarba, adaugam pastele. Intre timp pregatim sosul. Intr-o cratita mai inalta adaugam uleiul de masline si cand s-a incalzit, adaugam sunca taiata felii sau cubulete, lasam...

Chiftele in sos de rosii cu mozzarela la cuptor

In Mancaruri cu carne la 9 Ian 2020

Intr-un bol amestecam carnea cu usturoiul pisat, ceapa data prin razatoare si stoarsa bine, painea impuiata in lapte, impreuna cu restul de ingrediente dupa gust. Lasam 30 min la rece, dupa care cu mainele unse cu ulei formam chiftele si le prajim in ulei incins sau le asezam pe o tava...

Pasta de ton

In Peste la 9 Ian 2020

Pestele il scurgem bine de ulei intr-o sita. Intr-un bol adaugam maioneza, adaugam pestele, ceapa(care o dam prin razatoare,pusa in apa 10 min si stoarsa bine de apa). Cu ajutorul unui blender de mana, il pasam pana ce obtinem o crema fina. Adaugam untul moale si taiat cubulete, il mixam...

Mancare de ardei copti

In Mancaruri de post la 9 Ian 2020

Ceapa o tocam marunt si o calim in uleiul incalzit pana ce devine transparenta, adaugam faina si amestecam pana ce se incorporeaza. Adaugam supa de pui sau apa, amestecam bine, adaugam ardeii taiti fasii, condimente dupa gust. Lasam sa fiarba cca 7 min dupa care adaugam rosiile si pasta...

Shakshuka cu chiftele

In Mancaruri cu carne la 9 Ian 2020

Intr-o tigaie calim ardeii tocati marunt cu rosiile, adaugam pasta de rosii, rosiile in suc, busuiocul, condimente dupa gust. Amestecam si adaugam supa de pui, lasam cca 2 min sa fiarba dupa care adaugam chiftelele si lasam sa fiarba 1 min amestecand continuu, facem adancituri cu ajutorul unei...

Desert cheesecake cu jeleu kaki

In Torturi la 9 Ian 2020

Pregatim o tava cu pereti detasabili, o tapetam cu hartie de copt sau folie alimentara pe margine. Intr-un bol amestecam pudra de biscuiti cu untul si amestecam pana ce se omogenizeaza Adaugam in tava si presam usor cu o lingura. Dam la rece cat pregatim crema. Mixam frisca cu smantana...

Desert cornulete tigareta

In Dulciuri la 9 Ian 2020

Faina o framantam cu untura rece pana obtinem o compozite sfaramicioasa, facem o adancitura, adaugam galbenusurile batute cu sare, zaharul vanilat, coaja de portocala si lamaie data prin razatoare, smantana. Framantam un aluat omogen si nelipicios,invelim in folie alimentara si dam la rece 30...

Desert rulouri cu crema de vanilie

In Dulciuri la 9 Ian 2020

Foietajul dezghetat la temperatura camerei, il taiem fasii de cca 1,5-2 cm grosime si le rulam strans pe formele unse cu ulei. Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si coacem cca 25 min pana ce devin usor aurii. Le desprindem cu grija si lasam sa se raceasca. Laptele il punem la...

Desert chec cu fructe confiate si nuci

In Prajituri la 8 Ian 2020

Untul moale il mixam cu 150 g zahar pana ce devine spumos. Adaugam pe rand galbenusurle, mixand bine dupa fiecare. Amestecam faina cu praful de copt, coaja de portocala, adaugam peste unt si amestecam cu o paleta. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce...

Desert tort Tiramisu

In Torturi la 8 Ian 2020

Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa,adaugam galbenusurile amestecate cu ulei,mixam pana ce se omogenizeaza. Adaugam apa rece,faina cernuta,praful de copt,esenta de vanilie si amestecam cu paleta cu miscari de jos in sus pana...

Desert cornulete de zapada

In Dulciuri la 8 Ian 2020

Aluat- intr-un bol amestecam faina cu grisul, sare, zaharul, coaja de lamaie. Facem o adancitura, adaugam untul rece taiat cubulete, amestecam pana ce devine un aluat nisipos. Adaugam smantana, esenta de vanilie si framantam pana ce devine un aluat omogen si nelipicios. ll invelim in folie...

Salata in straturi

In Salate la 6 Ian 2020

Maioneza facuta in casa am amestecat cu smantana, sare si piper dupa gust. Peste cartofi fierti si taiati cubulete adaugam cca 2 linguri de maioneza, amestecam bine pana ce se omogenizeaza. Asa procedam cu morcovul, pieptul de pui. Pe un platou adaugam un inel de la o tava detasabila (eu...

Slanina fiarta in moare

In Mezel de casa la 6 Ian 2020

Slanina o taiem bucati potrivite, o presaram bine cu sare si o lasam 2-3 zile, intoarcem zilnic in cratita in care o asezam. Intr-o cratita adaugam bucatile de slanina (scuturata de surplusul de sare), zeama de varza (eu am folosit de la varza murata cu sfecala rosie), condimentele si daca...

Lichior de cafea

In Bauturi la 6 Ian 2020

Intr-o sticla adaugam cafeaua macinata, nessul, pastaia de vanilie despicata in 2, adaugam alcoolul (tuica), inchidem bine capacul, agitam bine sticla. Punem intr-un loc intunecos sticla timp de 10 zile, agitand in fiecare zi prin rasturnare. Cu o seara inainte fierbem laptele cu zaharul...

Desert prajitura cu nuca si cafea

In Prajituri la 5 Ian 2020

Mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam faina cernuta, nuca macinata, esenta si amestecam cu o lingura de jos in sus. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si am la cuptorul incazlit pana ce trece testul cu...

Desert prajitura cu cocos si ananas

In Prajituri la 5 Ian 2020

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat si mixam pana ce se topeste si devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecate cu ulei, apa, esenta de vanilie, coaja de lamaie rasa, cernem faina cu amidonul si amestecam cu o paleta cu miscari unsoare de jos in...

Desert Indiene

In Dulciuri la 5 Ian 2020

Cojile-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare, cernem faina, adaugam coaja de lamaie data prin razatoare si amestecam cu o lingura pana ce se omogenizeaza. Cu ajutorul unui posh facem...

Afisate 121 - 150 din 1517 retete    

Postari recente

publicat la 29.08.2021

Smoothie cu pere si banane

publicat la 29.08.2021

Desert clatite cu banane

publicat la 29.08.2021

Salata de ou cu avocado

Horosmopul tau de astazi:

Capricorn

Dup'-atâta frig și ceață - financiară, iar se arată soarele, de-acum nu iți mai îngheață mâna pe portofel și buzunarele.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

ieri la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]