Ungem tava cu unt(eu am folosit o tava de tarta)adaugam zaharul brun si cel alb.
Curatam perele de coaja si de seminte,le taiem in 4,asezam in tava si in lcurile ramase adaugam felii de banana.
Dam tava la cuptorul incalzit cca 10 min pana ce se caramelizeaza usor.
Intre timp mixam...
Branza o dam prin razatoare mica,cu mainele umede am format bilute din branza l'ortolan.
Cateii de usutroi i-am dat prin razatoarea mica si am amestecat cu rozmarin rupt bucati.
Painea o crestam cu cutitul pentru paine,cu grija sa nu taiem pana jos.
Taiem painea la distanta de cate 1...
Bucata de carne o taiem pe orizontala pentru a obtine o bucata mai mare.
Fiecare bucata de carne o batem putin cu ciocanul si condimentam cu sare si piper pe ambele parti.
Adaugam felii de cascaval,felii de ardei,crengute de rozmarin,rulam cat mai strans si prindem capetele cu scobitori....
Intr-un bol cernem faina integrala cu alba, adaugam zaharul, sarea si amestecam bine.
Facem o adancitura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in putin lapte,untul topit si racit,treptat lapte caldut.
La inceput amestecam cu lingura pana ce aceasta nu mai poate fi folosita,
Framantam un...
Aluatul dezghetat peste noapte in frigider il intindem putin.
Eu am impartit aluatul in bucati mai mici (dar se poate pune toata ciocolata la mijloc)
Pe fiecare bucata de aluat am uns-o pe mijloc cu crema de branza, am adaugat ciocolata.
Taiem fasii late pe ambele parti si aducem fasiile...
Aluatul de foietaj il dezghetam de seara la frigider.
Intindem putin aluatul il taiem triunghiuri, ungem fiecare triunghi cu crema de branza.
Adaugam cate o bucata de jambon, cate o feliuta de cheddar(sau putem sa il dam prin razatoarea mare)
Rulam de la partea lata spre varf, dand forma...
Rotita de branza o crestam putin cu cutitul (nu taiem), adaugam bucati de usturoi si crengute de rozmarin.
Imbracam rotita cu felii de jambon.
Asezam branza in mijlcoul aluatului si impachetam aducand maringinile una peste alta, lipim bine colturile.
Asezam rotita in tava tapetata cu...
Bucata de carne o spalam bine si o portionam de lunga dupa preferinta.
Intr-un vas incapator adaugam vinul, uleiul si condimente dupa gust, amestecam bine adaugam bucatile de carne si apa cat sa cuprinda carnea.
Dam la rece pana a 2 zi, intoarcem carnea sa fie condimentata pe ambele parti...
Intr-un bol amestecam drojdia cu putin lapte caldut, 1 lingura zahar si 1 lingura faina, lasam deoparte.
Intr-un bol mai mare (lighean), cernem faina, adaugam zaharul, sarea, coaja de lamaie si portocala data prin razatoare,amestecam si facem o adancitura,adaugam untul la temperatura...
Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile, mixand bine dupa fiecare.
Adaugam uleiul, faina amestecata cu praful de copt, cacaua, esenta si amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza, cu miscari de jos in...
Blat-albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa si densa,adaugam uleiul,laptele si mixam pana ce se omogenizeaza.
Amestecam faina cu praful de copt, macul si ciocolata,adaugam peste albusuril,esenta si amestecam cu o paleta pana ce se...
Intr-o oala punem apa cu otet si condimente dupa gust.
Curatam ardeii de cotoare si seminte. Din moment ce fierbe apa, adaugam ardeii si fierbem 3 min.
Scoatem ardeii in apa rece cu gheata, ii scoatem sa se scurga bine de apa.
Intr-un bol amestecam branza cu branza topita, salamul taiat...
Intr-o oala punem apa cu otet, sare, boabe de piper si foaia de dafin la fiert.
Intre timp taiem capacelele de la ardei si curatam de cotor si seminte.
Din moment ce fierbe apa, adaugam ardeii si lasam sa fiarba 5 min.
Ii scoatem in apa rece (punem si cateva cubulete de gheata), ii lasam...
Pastele le fierbem conform instructiunilor de pe pachet, la 1 l de apa apa adaugam 1 lingurita sare si cand incepe sa fiarba, adaugam pastele.
Intre timp pregatim sosul.
Intr-o cratita mai inalta adaugam uleiul de masline si cand s-a incalzit, adaugam sunca taiata felii sau cubulete, lasam...
Intr-un bol amestecam carnea cu usturoiul pisat, ceapa data prin razatoare si stoarsa bine, painea impuiata in lapte, impreuna cu restul de ingrediente dupa gust.
Lasam 30 min la rece, dupa care cu mainele unse cu ulei formam chiftele si le prajim in ulei incins sau le asezam pe o tava...
Pestele il scurgem bine de ulei intr-o sita.
Intr-un bol adaugam maioneza, adaugam pestele, ceapa(care o dam prin razatoare,pusa in apa 10 min si stoarsa bine de apa).
Cu ajutorul unui blender de mana, il pasam pana ce obtinem o crema fina.
Adaugam untul moale si taiat cubulete, il mixam...
Ceapa o tocam marunt si o calim in uleiul incalzit pana ce devine transparenta, adaugam faina si amestecam pana ce se incorporeaza.
Adaugam supa de pui sau apa, amestecam bine, adaugam ardeii taiti fasii, condimente dupa gust.
Lasam sa fiarba cca 7 min dupa care adaugam rosiile si pasta...
Intr-o tigaie calim ardeii tocati marunt cu rosiile, adaugam pasta de rosii, rosiile in suc, busuiocul, condimente dupa gust.
Amestecam si adaugam supa de pui, lasam cca 2 min sa fiarba dupa care adaugam chiftelele si lasam sa fiarba 1 min amestecand continuu, facem adancituri cu ajutorul unei...
Pregatim o tava cu pereti detasabili, o tapetam cu hartie de copt sau folie alimentara pe margine.
Intr-un bol amestecam pudra de biscuiti cu untul si amestecam pana ce se omogenizeaza
Adaugam in tava si presam usor cu o lingura. Dam la rece cat pregatim crema.
Mixam frisca cu smantana...
Faina o framantam cu untura rece pana obtinem o compozite sfaramicioasa, facem o adancitura, adaugam galbenusurile batute cu sare, zaharul vanilat, coaja de portocala si lamaie data prin razatoare, smantana.
Framantam un aluat omogen si nelipicios,invelim in folie alimentara si dam la rece 30...
Foietajul dezghetat la temperatura camerei, il taiem fasii de cca 1,5-2 cm grosime si le rulam strans pe formele unse cu ulei.
Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si coacem cca 25 min pana ce devin usor aurii.
Le desprindem cu grija si lasam sa se raceasca.
Laptele il punem la...
Untul moale il mixam cu 150 g zahar pana ce devine spumos. Adaugam pe rand galbenusurle, mixand bine dupa fiecare.
Amestecam faina cu praful de copt, coaja de portocala, adaugam peste unt si amestecam cu o paleta.
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce...
Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa,adaugam galbenusurile amestecate cu ulei,mixam pana ce se omogenizeaza.
Adaugam apa rece,faina cernuta,praful de copt,esenta de vanilie si amestecam cu paleta cu miscari de jos in sus pana...
Aluat- intr-un bol amestecam faina cu grisul, sare, zaharul, coaja de lamaie. Facem o adancitura, adaugam untul rece taiat cubulete, amestecam pana ce devine un aluat nisipos.
Adaugam smantana, esenta de vanilie si framantam pana ce devine un aluat omogen si nelipicios.
ll invelim in folie...
Maioneza facuta in casa am amestecat cu smantana, sare si piper dupa gust.
Peste cartofi fierti si taiati cubulete adaugam cca 2 linguri de maioneza, amestecam bine pana ce se omogenizeaza.
Asa procedam cu morcovul, pieptul de pui.
Pe un platou adaugam un inel de la o tava detasabila (eu...
Slanina o taiem bucati potrivite, o presaram bine cu sare si o lasam 2-3 zile, intoarcem zilnic in cratita in care o asezam.
Intr-o cratita adaugam bucatile de slanina (scuturata de surplusul de sare), zeama de varza (eu am folosit de la varza murata cu sfecala rosie), condimentele si daca...
Intr-o sticla adaugam cafeaua macinata, nessul, pastaia de vanilie despicata in 2, adaugam alcoolul (tuica), inchidem bine capacul, agitam bine sticla.
Punem intr-un loc intunecos sticla timp de 10 zile, agitand in fiecare zi prin rasturnare.
Cu o seara inainte fierbem laptele cu zaharul...
Mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.
Adaugam faina cernuta, nuca macinata, esenta si amestecam cu o lingura de jos in sus.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si am la cuptorul incazlit pana ce trece testul cu...
Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat si mixam pana ce se topeste si devine o bezea lucioasa.
Adaugam galbenusurile amestecate cu ulei, apa, esenta de vanilie, coaja de lamaie rasa, cernem faina cu amidonul si amestecam cu o paleta cu miscari unsoare de jos in...
Cojile-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare, cernem faina, adaugam coaja de lamaie data prin razatoare si amestecam cu o lingura pana ce se omogenizeaza.
Cu ajutorul unui posh facem...
Desert prajitura cu pere cu banane
Ungem tava cu unt(eu am folosit o tava de tarta)adaugam zaharul brun si cel alb. Curatam perele de coaja si de seminte,le taiem in 4,asezam in tava si in lcurile ramase adaugam felii de banana. Dam tava la cuptorul incalzit cca 10 min pana ce se caramelizeaza usor. Intre timp mixam...
Paine impanata la cuptor
Branza o dam prin razatoare mica,cu mainele umede am format bilute din branza l'ortolan. Cateii de usutroi i-am dat prin razatoarea mica si am amestecat cu rozmarin rupt bucati. Painea o crestam cu cutitul pentru paine,cu grija sa nu taiem pana jos. Taiem painea la distanta de cate 1...
Rulada de carne de porc cu cascaval si ardei
Bucata de carne o taiem pe orizontala pentru a obtine o bucata mai mare. Fiecare bucata de carne o batem putin cu ciocanul si condimentam cu sare si piper pe ambele parti. Adaugam felii de cascaval,felii de ardei,crengute de rozmarin,rulam cat mai strans si prindem capetele cu scobitori....
Paine integrala
Intr-un bol cernem faina integrala cu alba, adaugam zaharul, sarea si amestecam bine. Facem o adancitura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in putin lapte,untul topit si racit,treptat lapte caldut. La inceput amestecam cu lingura pana ce aceasta nu mai poate fi folosita, Framantam un...
Desert foietaj cu ciocolata
Aluatul dezghetat peste noapte in frigider il intindem putin. Eu am impartit aluatul in bucati mai mici (dar se poate pune toata ciocolata la mijloc) Pe fiecare bucata de aluat am uns-o pe mijloc cu crema de branza, am adaugat ciocolata. Taiem fasii late pe ambele parti si aducem fasiile...
Aperitiv cornulete cu jambon si cheddar
Aluatul de foietaj il dezghetam de seara la frigider. Intindem putin aluatul il taiem triunghiuri, ungem fiecare triunghi cu crema de branza. Adaugam cate o bucata de jambon, cate o feliuta de cheddar(sau putem sa il dam prin razatoarea mare) Rulam de la partea lata spre varf, dand forma...
Aperitiv branza L'ortolan cu jambon in foietaj
Rotita de branza o crestam putin cu cutitul (nu taiem), adaugam bucati de usturoi si crengute de rozmarin. Imbracam rotita cu felii de jambon. Asezam branza in mijlcoul aluatului si impachetam aducand maringinile una peste alta, lipim bine colturile. Asezam rotita in tava tapetata cu...
Muschiulet de porc afumat
Bucata de carne o spalam bine si o portionam de lunga dupa preferinta. Intr-un vas incapator adaugam vinul, uleiul si condimente dupa gust, amestecam bine adaugam bucatile de carne si apa cat sa cuprinda carnea. Dam la rece pana a 2 zi, intoarcem carnea sa fie condimentata pe ambele parti...
Desert cozonac Roscon
Intr-un bol amestecam drojdia cu putin lapte caldut, 1 lingura zahar si 1 lingura faina, lasam deoparte. Intr-un bol mai mare (lighean), cernem faina, adaugam zaharul, sarea, coaja de lamaie si portocala data prin razatoare,amestecam si facem o adancitura,adaugam untul la temperatura...
Desert tort cu jeleu de fructe cu mascarpone
Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile, mixand bine dupa fiecare. Adaugam uleiul, faina amestecata cu praful de copt, cacaua, esenta si amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza, cu miscari de jos in...
Desert tarta cu crema de vanilie si fructe
Blat-albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa si densa,adaugam uleiul,laptele si mixam pana ce se omogenizeaza. Amestecam faina cu praful de copt, macul si ciocolata,adaugam peste albusuril,esenta si amestecam cu o paleta pana ce se...
Ardei iuti umpluti cu branza la cuptor
Intr-o oala punem apa cu otet si condimente dupa gust. Curatam ardeii de cotoare si seminte. Din moment ce fierbe apa, adaugam ardeii si fierbem 3 min. Scoatem ardeii in apa rece cu gheata, ii scoatem sa se scurga bine de apa. Intr-un bol amestecam branza cu branza topita, salamul taiat...
Ardei iuti umpluti cu ton
Intr-o oala punem apa cu otet, sare, boabe de piper si foaia de dafin la fiert. Intre timp taiem capacelele de la ardei si curatam de cotor si seminte. Din moment ce fierbe apa, adaugam ardeii si lasam sa fiarba 5 min. Ii scoatem in apa rece (punem si cateva cubulete de gheata), ii lasam...
Paste carbonara
Pastele le fierbem conform instructiunilor de pe pachet, la 1 l de apa apa adaugam 1 lingurita sare si cand incepe sa fiarba, adaugam pastele. Intre timp pregatim sosul. Intr-o cratita mai inalta adaugam uleiul de masline si cand s-a incalzit, adaugam sunca taiata felii sau cubulete, lasam...
Chiftele in sos de rosii cu mozzarela la cuptor
Intr-un bol amestecam carnea cu usturoiul pisat, ceapa data prin razatoare si stoarsa bine, painea impuiata in lapte, impreuna cu restul de ingrediente dupa gust. Lasam 30 min la rece, dupa care cu mainele unse cu ulei formam chiftele si le prajim in ulei incins sau le asezam pe o tava...
Pasta de ton
Pestele il scurgem bine de ulei intr-o sita. Intr-un bol adaugam maioneza, adaugam pestele, ceapa(care o dam prin razatoare,pusa in apa 10 min si stoarsa bine de apa). Cu ajutorul unui blender de mana, il pasam pana ce obtinem o crema fina. Adaugam untul moale si taiat cubulete, il mixam...
Mancare de ardei copti
Ceapa o tocam marunt si o calim in uleiul incalzit pana ce devine transparenta, adaugam faina si amestecam pana ce se incorporeaza. Adaugam supa de pui sau apa, amestecam bine, adaugam ardeii taiti fasii, condimente dupa gust. Lasam sa fiarba cca 7 min dupa care adaugam rosiile si pasta...
Shakshuka cu chiftele
Intr-o tigaie calim ardeii tocati marunt cu rosiile, adaugam pasta de rosii, rosiile in suc, busuiocul, condimente dupa gust. Amestecam si adaugam supa de pui, lasam cca 2 min sa fiarba dupa care adaugam chiftelele si lasam sa fiarba 1 min amestecand continuu, facem adancituri cu ajutorul unei...
Desert cheesecake cu jeleu kaki
Pregatim o tava cu pereti detasabili, o tapetam cu hartie de copt sau folie alimentara pe margine. Intr-un bol amestecam pudra de biscuiti cu untul si amestecam pana ce se omogenizeaza Adaugam in tava si presam usor cu o lingura. Dam la rece cat pregatim crema. Mixam frisca cu smantana...
Desert cornulete tigareta
Faina o framantam cu untura rece pana obtinem o compozite sfaramicioasa, facem o adancitura, adaugam galbenusurile batute cu sare, zaharul vanilat, coaja de portocala si lamaie data prin razatoare, smantana. Framantam un aluat omogen si nelipicios,invelim in folie alimentara si dam la rece 30...
Desert rulouri cu crema de vanilie
Foietajul dezghetat la temperatura camerei, il taiem fasii de cca 1,5-2 cm grosime si le rulam strans pe formele unse cu ulei. Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si coacem cca 25 min pana ce devin usor aurii. Le desprindem cu grija si lasam sa se raceasca. Laptele il punem la...
Desert chec cu fructe confiate si nuci
Untul moale il mixam cu 150 g zahar pana ce devine spumos. Adaugam pe rand galbenusurle, mixand bine dupa fiecare. Amestecam faina cu praful de copt, coaja de portocala, adaugam peste unt si amestecam cu o paleta. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce...
Desert tort Tiramisu
Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa,adaugam galbenusurile amestecate cu ulei,mixam pana ce se omogenizeaza. Adaugam apa rece,faina cernuta,praful de copt,esenta de vanilie si amestecam cu paleta cu miscari de jos in sus pana...
Desert cornulete de zapada
Aluat- intr-un bol amestecam faina cu grisul, sare, zaharul, coaja de lamaie. Facem o adancitura, adaugam untul rece taiat cubulete, amestecam pana ce devine un aluat nisipos. Adaugam smantana, esenta de vanilie si framantam pana ce devine un aluat omogen si nelipicios. ll invelim in folie...
Salata in straturi
Maioneza facuta in casa am amestecat cu smantana, sare si piper dupa gust. Peste cartofi fierti si taiati cubulete adaugam cca 2 linguri de maioneza, amestecam bine pana ce se omogenizeaza. Asa procedam cu morcovul, pieptul de pui. Pe un platou adaugam un inel de la o tava detasabila (eu...
Slanina fiarta in moare
Slanina o taiem bucati potrivite, o presaram bine cu sare si o lasam 2-3 zile, intoarcem zilnic in cratita in care o asezam. Intr-o cratita adaugam bucatile de slanina (scuturata de surplusul de sare), zeama de varza (eu am folosit de la varza murata cu sfecala rosie), condimentele si daca...
Lichior de cafea
Intr-o sticla adaugam cafeaua macinata, nessul, pastaia de vanilie despicata in 2, adaugam alcoolul (tuica), inchidem bine capacul, agitam bine sticla. Punem intr-un loc intunecos sticla timp de 10 zile, agitand in fiecare zi prin rasturnare. Cu o seara inainte fierbem laptele cu zaharul...
Desert prajitura cu nuca si cafea
Mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam faina cernuta, nuca macinata, esenta si amestecam cu o lingura de jos in sus. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si am la cuptorul incazlit pana ce trece testul cu...
Desert prajitura cu cocos si ananas
Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat si mixam pana ce se topeste si devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecate cu ulei, apa, esenta de vanilie, coaja de lamaie rasa, cernem faina cu amidonul si amestecam cu o paleta cu miscari unsoare de jos in...
Desert Indiene
Cojile-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare, cernem faina, adaugam coaja de lamaie data prin razatoare si amestecam cu o lingura pana ce se omogenizeaza. Cu ajutorul unui posh facem...