"Bunatati pentru Craciun"
M-am inspirat de la Mitnita
Intr-un bol adaugam faina cernuta, zaharul, drojdia, cojile date prin razatoare, amestecam si facem o adancitura, adaugam ouale batute cu sare, untul moale si amestecam la inceput cu furculita dupa care framantam cu mana pana ce devine un aluat omogen.
Acoperim bolul cu folie alimentara si dam la rece peste noapte.
Crema-ciocolata o topim cu untul pe baie de aburi si amestecam cu restul de ingrediente (fara nuca) pana ce devine o pasta omgena.
Impartim aluatul in 2, una o punem inapoi in frigider.
Intindem aluatul pe masa infainata sub forma de dreptunghi.
Ungem aluatul cu jumatate din crema adaugam nuca macainata sau tocata.
Rulam aluatul si il taiem in 2 pe lungime, il impletim si il asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Lasam cozonaci sa dospeasca pana ce isi dubleaza volumul(cca 1 ora)
Dam tavile in cuptorul incalzit pentru cca 40 min, la 180 grade C.
In timp ce cozonacii sunt in cuptor facem siropul, punem apa cu zaharul la fiert pana ce zaharul se topeste si se leaga un sirop.,
Scoatem cozonaci(facem proba cu scobitoarea)lasam sa se raceasca cca 5 min dupa care ii ungem cu sirop.