Desert tarta cu pere si ciocolata

de Lau in Dulciuri, 26 Noi 2019 | 2535 vizualizari

 

M-am inspirat de pe blogul CIOCOLATĂ ȘI VANILIE

 

INGREDIENTE

  • 400 g aluat foetaj
  • Jeleu de pere
  • 500 g pere taiate cubulete
  • 2 linguri zahar(in functie de cat sunt de dulci perele)
  • scortisoara
  • nucsoara
  • ghimbir
  • 1/2 plic gelatina
  • Crema de ciocolata
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 100 g ciocolata neagra
  • 25 g unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu pere si ciocolata:

Aluatul il lasam sa se dezghete la temperatura camerei sau peste noapte in frigider.

Il intindem putin cu sucitorul si il asezam in tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt. Intepam cu furculita din loc in loc, adaugam o foaie de copt si niste orez sau fasole, dam la cuptorul incalzit cca 15 min (in ultimele 5 min am indepartat folia pentru a se rumeni frumos la 200 grade C.

Jeleul de pere-perele cu condimente dupa gust, punem intr-o oala si lasam sa fiarba paa ce se inmoaie perele, lasam sa ajunga la temperatura camerei dupa care adaugam gelatina hidratata si amestecam pana ce se omogenizeaza.

Adaugam crema peste foaie de tarta si dam la rece cca 2-3 ore.

In alta cratita topim ciocolata cu untul si smantana, avem grija sa nu fiarba, lasam sa se raceasca la temperatura camerei dupa care turnam peste crema de pere, nivelam si dam la rece cateva ore inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu pere si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Coliva de grau