Sos de caramel

de Lau in Dulciuri, 2 Ian 2020 | 2169 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g bomboane caramel
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingurita unt
  • esenta de vanilie
  • ciocolata alba optional
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de caramel:

Intr-o tigaie incalzita adaugam bomboanele, lasam sa se topeasca la foc mic amestecand continuu pentru a nu se arde caramelele.

Cand s-au topit, luam tigaia de pe foc, adaugam untul la temperatura camerei, frisca.

Punem tigaie din nou pe foc mic,amestecam cu o lingura pana ce se omogenizeaza, dureaza cca 5 min.

Eu am impartit in 2 sosul, in unul am adaugat 100 g ciocolata alba, am amestecat pana ce s-a topit.

Oprim focul, adaugam esenta de vanilie si lasam cca 5 min sa se raceasca, amestecam de cateva ori inainte sa turnam sosul in borcane.

Dupa racire sosul se mai ingroasa, dar punem borcanul in apa fierbinte si devine la consistenta dorita

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Trandafiri din caramele Sugus