Desert tort cu crema caramel si ciocolata

de Lau in Torturi, 2 Ian 2020 | 3451 vizualizari

 

Bunatati de Craciun

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 14 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • Crema de ciocolata
  • 300 ml frisca lichida
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 300 g ciocolata
  • 500 g capsuni
  • Crema de caramel
  • 200 ml frisca
  • 100 ml smantana pentre frisca
  • 100 g sos de caramel(cu ciocolata alba)
  • Decor
  • 200 ml frisca
  • 100 ml smantana
  • 100 g ciocolata
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema caramel si ciocolata:

Blat-albusurile le mixam spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, adaugam uleiul in fir subtire, mixam pan ce se omogenizeaza.

Faina o amestecam cu praful de copt si cernem peste oua, adaugam esenta si cu o paleta amestecam usor cu miscari de jos in sus pana ce se omogenizeaza.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca bine dupa care taiem blatul in 4 felii.

Crema de ciocolata-intr-un vas adaugam 100 ml smantana, 100 ml frisca si ciocolata rupta bucati, punem pe foc amestecand continuu pana ce se topeste, avem grija sa nu fiarba.

Acoperim cu folie si lasam sa se raceasca foarte bine, restul de frisca si smantana le mixam pana ce isi dubleaza volumul si devine o crema groasa, adaugam ciocolata si mixam pana ce se omogenizeaza.

Crema caramel-mixam frisca cu smantana pana ce devine o crema groasa, adaugam sosul de caramel si mixam pana ce se omogenizeaza.

Pe un platou asezam prima foaie de blat-insiropam (am insiropat cu suc de portocale)adaugam 1/2 cream de ciocolata,capsuni, a 2 foaie de blat-insiropam-crema caramel-foaie de blat-sirop-crema de ciocolata-capsuni si ultima foaie de blat-dam la rece 30 min.

Pentru decor,mixam frisca cu smantana si imbracam tortul,dam la rece 30 min,topim ciocolata cu frisca,turnam deasupra si decoram dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema caramel si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Kodrit Kadir