Desert tort cu crema caramel si ciocolata

de Lau in Torturi, 2 Ian 2020 | 3256 vizualizari

 

Bunatati de Craciun

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 14 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • Crema de ciocolata
  • 300 ml frisca lichida
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 300 g ciocolata
  • 500 g capsuni
  • Crema de caramel
  • 200 ml frisca
  • 100 ml smantana pentre frisca
  • 100 g sos de caramel(cu ciocolata alba)
  • Decor
  • 200 ml frisca
  • 100 ml smantana
  • 100 g ciocolata
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema caramel si ciocolata:

Blat-albusurile le mixam spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, adaugam uleiul in fir subtire, mixam pan ce se omogenizeaza.

Faina o amestecam cu praful de copt si cernem peste oua, adaugam esenta si cu o paleta amestecam usor cu miscari de jos in sus pana ce se omogenizeaza.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca bine dupa care taiem blatul in 4 felii.

Crema de ciocolata-intr-un vas adaugam 100 ml smantana, 100 ml frisca si ciocolata rupta bucati, punem pe foc amestecand continuu pana ce se topeste, avem grija sa nu fiarba.

Acoperim cu folie si lasam sa se raceasca foarte bine, restul de frisca si smantana le mixam pana ce isi dubleaza volumul si devine o crema groasa, adaugam ciocolata si mixam pana ce se omogenizeaza.

Crema caramel-mixam frisca cu smantana pana ce devine o crema groasa, adaugam sosul de caramel si mixam pana ce se omogenizeaza.

Pe un platou asezam prima foaie de blat-insiropam (am insiropat cu suc de portocale)adaugam 1/2 cream de ciocolata,capsuni, a 2 foaie de blat-insiropam-crema caramel-foaie de blat-sirop-crema de ciocolata-capsuni si ultima foaie de blat-dam la rece 30 min.

Pentru decor,mixam frisca cu smantana si imbracam tortul,dam la rece 30 min,topim ciocolata cu frisca,turnam deasupra si decoram dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema caramel si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort curcubeu