Desert tort cu mure si cafea

de Lau in Torturi, 23 Noi 2019 | 3472 vizualizari

 

M-am inspirat de pe blogul Luchy

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 150 g faina
  • 25 g cacao
  • 2 oua
  • 125 g zahar
  • 75 ml cafea calda
  • 125 g iaurt
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
  • Crema de cafea
  • 150 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 250 g crema de branza
  • 100 g ciocolata alba
  • 2 lingurite ness
  • Crema de mure
  • 250 g mure congelate
  • 100 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura amidon
  • 300 g smantana pentru frisca
  • 3 linguri zahar pudra
  • Decor
  • 100 g smantana pentru frisca
  • 100 g frisca lichida
  • mure/zmeura/ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu mure si cafea:

Blat-ouale le amestecam cu telul cu zaharul,uleiul,cafea,iaurtul,sarea.

In alt bol amestecam faina,cacao,praful de copt,bicarbonat.

Adaugam peste oua amestecand cu telul pana ce se omogenizeaza.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartia de copt.Dam la cuptorul incalzit cca 40-50 min pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca foarte bine inainte sa il taiem.

Fiindca am folosit o tava de 30 cm,l-am taiat in 2 si am mai facut un blat.

Crema de cafea-untuol la temperatura camerei o mixam cu zaharul pudra pana ce devine ca o crema pufoasa,adaugam cafeaua,crema de branza,ciocolata topita si mixam pana ce se omogenizeaza.

Crema de mure-murele cu apa si zaharul le punem intr-un ibric/cratita la foc pana ce se inmoaie presand usor cu lingura pentru a le sfarama.Cand lichidul devine mai gros adaugam amidonul dizolvat in 2-3 linguri de apa.

Amestecam bine si mai lasam pe foc cca 2-3 min,lasam sa se raceasca foarte bine.

Smantana o mixam cu zaharul pudra pana ce devine pufoasa,adaugam murea(din care am oprit putin) si amestecam pana ce se omogenizeaza.

Ansamblare-asezam prima foaie de blat-insiropam cu cafea-adaugam crema de mure-foaie-sirop-crema de cafea-foaie-sirop-crema de mure-foaie de blat-insiropam si dam la rece 1 ora-

Mixam frisca cu smantana si imbracam tortul cu frisca-am decorat cu sirop de mure si(2-3 linguri frisca amestecata cu mure)decoram dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu mure si cafea" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de ciocolata, crema de mascarpone si jeleu de visine