A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Ciorba de pui cu rosii si zeama de...

Postat de: katty in Ciorbe

Spalam bine carnea de pui si o punem la fiert. Spumam bine pentru a obtine o zeama limpede. Intre timp curatam legumele si le spalam. Taiem morcovul cubulete mici, ceapa o tocam fin, cartofii...Citeste continuarea

Branza de vaci de casa (alta varianta)

Postat de: momo121 in Mancare copii

O varianta foarte, foarte usoara de a obtine o branzica de vaci numai buna de facut placinte, de a o savura cu smantana si cu mamaliguta, sau orice va place... Asadar nu trebuie decat sa...Citeste continuarea

Ostropel cu carne de gaina

Postat de: Bunica in Pui

Cele doua pulpe de gaina le-am portionat in superioare si inferioare. Au fost mai mari si necesitau portionare. Le-am pus la fiert in oala kucta de seara. Le-am fiert timp de 30 minute....Citeste continuarea

Cotlete de porc la tava, cu...

Postat de: RODIMUR in Porc

Cotletele se spală, se zvântă, se bat cu un ciocan pentru carne, se îndepărtează surplusul de grăsime (dacă se dorește asta) și se crestează din loc în loc, după care...Citeste continuarea

Snitel din muschi de pui

Postat de: Bunica in Pui

Muschiul  de pui se scoate si se curata de pielea subtire daca are. Fasiile se taie in doua pe lungime. Cantitatea de carene se pune intr-un castron si se condimenteaza dupa dorina...Citeste continuarea

Salata de ciuperci cu porumb

Postat de: Bunica in Salate

Ciupercile se scot din borcan se pun intr-o stecuratoare si se trec pe sub un jet de apa rece. Tocam in cuburi mici ciupercile si castravetii. Curatam usturoiul si-l zdrobim. Porumbul scos...Citeste continuarea

Paine impletita in cinci, cu seminte

Postat de: ancutsa in Piine

  Aluatul: Într-un bol înalt / vasul de la mixer, pui drojdia uscată și torni peste laptele cu apa (amestecate). Lichidul trebuie să aibă aprox 27°C (cald, nu...Citeste continuarea

Pui in stil grecesc, cu peponaki

Postat de: ancutsa in Pui

   Puiul: Porționezi pulpele de pui, le pârlești și le speli. Le ștergi cu niște șervete de hârtie ca să absorbi apa. Le prăjești într-o cratiță cu...Citeste continuarea

Garnitura de cus-cus cu rodie

Postat de: RODIMUR in Mancare copii

Se spală rodia, se desface cu atenție și se adună semințele. Cus-cusul se fierbe în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj. Când cus-cusul a fiert,...Citeste continuarea

Desert papanasi moldovenesti

Postat de: Bunica in Dulciuri

Intr-un bol se amesteca ouale cu zaharul pana devin spumoase. Adauga branza de vaci,vanilia,coaja de lamaie si omonegizeaza.  Faina amestecata cu grisul ,praful de copt se incorporeaza...Citeste continuarea

Cartofi cu branzeturi si smantana,...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Cartofii se spală și se pun la fiert în coajă. Când sunt gata, se scot din apa clocotită, se lasă să se răcorească, după care se decojesc și se taie sub formă de rondele, cu...Citeste continuarea

Gulas de porc, cu cartofi

Postat de: vasimur in Porc

Pregătire ingrediente: Spălăm pulpa de porc, o scurgem de apă și o tăiem cubulețe mai mari. Curățăm ceapa, usturoiul, ardeiul, roșiile și cartofii și le spălăm bine. Ceapa și...Citeste continuarea

Muschiulet de porc cu sos de soia...

Postat de: rocsi_1612 in Porc

Spalati muschiuletul si il stergeti cu niste servetele. Il taiati felii mai grosute. Curatati usturoiul si il taiati in patru. Incingeti o tigaie, adaugati untul si bucatile de carne. Presarati...Citeste continuarea

Salata cu pui, oua si legume

Postat de: ancutsa in Salate

  Fierbi ouăle pentru 4 minute, să nu fie nici zemoase, nici fierte tari, ci mediu. Le răcești sub jet de apă rece (apa de la fiert eu o pun la plante, după ce s-a răcit) și le...Citeste continuarea

Dantele de zahar

Postat de: ancutsa in Dulciuri

  Dantelele: Păstrează proporția 1:1 de pastă de zahăr : apă. Eu am obținut 4 dantele mari și 4 mici și încă mi-a mai rămas pastă, pentru că am vrut să mă joc și...Citeste continuarea

Orez cu carne de vacuta si spanac

Postat de: mihaelar63 in Vita

Ceapa se taie marunt si se soteaza in ulei . Cand ceapa incepe sa devina sticloasa se pune orezul la prajit . prajirea se face timp de doua trei minute si se amesteca sa nu se...Citeste continuarea

Painici cu lapte, unt si chimen

Postat de: mihaelar63 in Piine

Se incalzeste usor laptele. Nu foarte mult , doar putin , sa fie caldicel . Laptele se amesteca cu doua linguri de faina , drojdia granulata si zahar. Se acopera vasul si se...Citeste continuarea

Cartofi gratinati cu smantana,...

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legume

Ceapa curatata se taie pestisori si se soteaza usor in ulei . Adugati cartofii taiati rondele . Lasati sa se imprieteneasca 5 minute si trageti tigaia de pe foc . Turnati deasupra...Citeste continuarea

Costite de porc lipicioase

Postat de: mihaelar63 in Porc

Costita de porc se feliaza in bucati potivite -cam de 3 degete latime. Puneti la fiert costita in apa cu suc de mere .Sarati . Acum se pune si ceapa , usturoiul , boabele de...Citeste continuarea

Crochete de pui

Postat de: mihaelar63 in Pui

Pieptul de pui se taie cubulete . Am introdus in vasul robotului de bucatraie pieptul de pui , usturol , ceapa , ulei , sare, piper si cimbru. Toate acestea le-am maruntit ....Citeste continuarea

Salata cu rosii si branza fetta...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Rosiile se spala si se taie cuburi . Ardeiul se spala se curata de seminte si se taie marunt dupa dorinat . Ceapa verde  se taie rondele . Ceapa se amesteca cu...Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata si dantele

Postat de: ancutsa in Torturi

   Blatul: Bați cu mixerul, albușurile cu sarea și îndulcitorul și dai deoparte. Separat, bați untul cu mixerul, până se deschide ușor la culoare, adaugi...Citeste continuarea

Porc in stil chinezesc (Pork stir fry)

Postat de: Bucataras in Porc

Pregateste ingredientele pentru stir fry: taie carnea in bucati mici sau fasii, morcovii curatati taie-i rondele, iar ardeiul capia in bucati potrivite. Curata si toaca marunt ghimbirul si...Citeste continuarea

Supa din rasol de vita, cu legume

Postat de: RODIMUR in Supe

Carnea se fasonează, se spală și se pune la fiert, cu 3 litri de apă, mai întâi la foc iute și după ce se formează spumă, se culege, se aruncă și apoi se micșorează...Citeste continuarea

Paine turceasca Ramadan

Postat de: rocsi_1612 in Piine

Intr-un bol puneti apa calduta, drojdia si le amestecati. Adaugati laptele si uleiul. Cerneti faina, o turnati in bol peste lichide. Presarati zaharul si sarea. Incepeti si framantati. O sa iese...Citeste continuarea

Desert rulada Krantz

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu sarea. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Se lasa deoparte. Galbenusurile se amesteca...Citeste continuarea

Pulpe de pui in vin

Postat de: mirela0911 in Pui

Se curata si se spala bine carnea apoi se lasa sa se scurga de apa sau se sterge cu prosoape de hartie. Se condimenteaza cu sare si piper. Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se pune...Citeste continuarea

Ciorba de caprioara cu spanac

Postat de: katty in Ciorbe

Taiem carnea in bucati potrivite si o spalam bine. Punem carnea la fiert intr-o oala cu apa rece. Spumam cat este nevoie si fierbem pana carnea se inmoaie. Scoatem carnea intr-o farfurie si scrgem...Citeste continuarea

Salata de vinete in stil grecesc

Postat de: katty in Salate

Dezghetam  vinetele si le scurgem bine. Daca avem vinete proaspete le coacem, le scoatem miezul si le scurgem bine. Pe un fund de lemn punem vinetele scurse si cu un cutit de lemn sau...Citeste continuarea

Reteta rapida si delicioasa de...

Postat de: momo121 in Prajituri

 Cum se prepara Reteta rapida si delicioasa de prajitura cu iaurt si branza dulce Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare si jumatate din cantitatea de zahar (dam...Citeste continuarea

Dulceata de zmeura

Postat de: sufletista in Dulceata / Gem

Intr-o oala cu fundul dublu, adaugam zaharul si apa si fierbem pana ce obtinem un sirop gros, facand proba cu farfuria rece. Aceasta trebuie sa se faca ca o bobita de roua. Adaugam zmeura(care...Citeste continuarea

Oua cu chorizo si kapia copti la...

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legume

Ardeiul galben, verde si rosu, curatati de seminte, ii taiati cubulete. Taiati chorizo felii subtiri. Puneti o tigaie pe foc, rumeniti chorizo pe ambele parti. Adaugati cubuletele de ardei,...Citeste continuarea

Desert tarta cu mere sau Gateau...

Postat de: Bucataras in Prajituri

Preincalzeste cuptorul la 200 grade C. Intr-un castron (sau in vasul mixerului) amesteca ouale  si zaharul, adauga si vanilia sau esenta de rom, in functie de aroma preferata si mixeaza...Citeste continuarea

Desert prajitura rasturnata cu prune

Postat de: sufletista in Dulciuri

Prunele le spalam si le scoatem samburii, le taiem in jumatate si le vom aseza in tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit o tava de 20/30) Adaugam nuca macinata,deasupra zaharul...Citeste continuarea

Desert tarta cu prune

Postat de: sufletista in Dulciuri

Spalam prunele, le scoatem samburii si le taiem in jumatati. Ungem tava cu unt,adaugam foaia de aluat (dezghetata de cu seara in frigider) o intepam cu furculita pe alocori,adaugam grisul pe...Citeste continuarea

Mamaliga in straturi, cu ficatei de...

Postat de: RODIMUR in Ficat

Se pune apă cu sare la fiert și se face o mămăliguță moale, pentru 3-4 persoane. Între timp, se fasonează ficățeii, se spală și apoi se prăjesc rapid, la foc mediu, pe ambele...Citeste continuarea

Desert crumble cu prune

Postat de: sufletista in Dulciuri

Pentru inceput pregatim aluatul faramicios. Intr-un bol adaugam untul cu zaharul si faina, coaja de lamaie si zaharul vanilat,framantam un aluat omogen. Invelim in folie alimentara si dam la...Citeste continuarea

Ficatei prajiti

Postat de: Bunica in Ficat

Ficateii se curata de pielite, se spala si se usuca cu prosop de hartie. Intr-o tigaie incapatoare pune uleiul si ficateii. Pune tigaia pe foc si acopera cu un capac,ca sa nu plesneasca...Citeste continuarea

Paprikas unguresc de gaina

Postat de: mihaelar63 in Pui

Carnea de gaina se spala si se portioneaza .Se usca de excesul de apa . Puneti carnea , sarata si piparata , sa se rumeneasca pe ambele parti in grasimea incinsa . Intre timp...Citeste continuarea

Supa crema de cartof dulce

Postat de: Xandrinne in Supe

Am pus la fiert, în apă cu puțină sare, legumele curățate, spălate și tăiate cuburi, până au fost fierte și a intrat furculița cu ușurință în cartof. Am strecurat...Citeste continuarea

Ardei in sos dulce acrisor

Postat de: Adele in Mancaruri de legume

Se pun ardeii spalati si uscati bine intr-o tava cu hartie de copt, la cuptor la 200 de grade C, pentru aproximativ 30 minute. Se lasa 5/6 minute in cuptor sa se formeze abur ,cu usa deschisa ,se...Citeste continuarea

Sandvisuri cu ton si mozzarella

Postat de: sufletista in Sandvisuri

Intr-un bol amestecam tonul scurs de apa sau ulei, adaugam smantana, ceapa tocata marunt, amestecam bine si la final potrivim de condimente dupa gust. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt...Citeste continuarea

Aperitiv friganele cu ceapa verde

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol batem ouale cu sare si iaurtul pana ce se omogenizeaza. Adaugam faina,piper dupa gust si amestecam pana ce se omogenizeaza. Adaugam mozzarela data prin razatoarea,ceapa verde...Citeste continuarea

Desert Tiramisu

Postat de: sufletista in Torturi

Galbenusurile le-am mixat cu zaharul cca 5 min pana ce au crescut in volum si s-au deschis la culoare. Adaugam mascarponele in 2 transe(eu am folosit 2 cutii de 250 g)si mixam cateva secunde...Citeste continuarea

Desert galuste cu prune din aluat...

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un bol amestecam branza cu restul de ingrediente pentru aluat,amestecam bine pana ce se omgenizeaza,acoperim cu folie si dam la rece 30 min. Intre timp am adaugat apa cu 1 lingurita sare...Citeste continuarea

Chifle cu lapte si oua

Postat de: panacris in Piine

Mno dacă și Maricica bis a sucombat, am trecut la alt ajutor în frământat, mixer-ul planetar, alias Thor 😉 În bolul de inox al mixer-ului se pun pe rând făina,...Citeste continuarea

Desert prajitura cu bomboane

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Intr-un castron incapator am maruntit biscuitii, piscoturile si foile de napolitana. Rahatul l-am taiat cubulete mici, bomboanele bounty si snickers le-am taiat tot cubulete dar mai mari, apoi...Citeste continuarea

Desert eclere cu crema de vanilie,...

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Preparam mai intai crema: Punem laptele pe foc mic intr-un vas mai larg, adaugam vanilia si il lasam sa dea un clocot. Amestecam intr-un bol mare, cu un tel, galbenusurile cu zaharul si...Citeste continuarea

Ravioli cu spanac si ochiuri

Postat de: Bucataras in Cook and smile

Pune pastele proaspete la fiert in apa clocotita cu sare. Scurge-le, pune putin unt peste ele si amesteca-le pentru a nu se lipi unele de altele. Pregateste mancarea de spanac: Pune...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Se prepara aluatul: eu am folosit mixerul, am pus untul rece taiat bucati, am adaugat zaharul pudra, apoi pe rand restul ingredientelor, oul, vanilia, scortisoara, coaja de portocala, faina,...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]