Desert rulouri cu magiun de prune si nuca

de Panacris in Prajituri, 21 Apr 2021 | 2230 vizualizari

 

Un desert savurat alături de cei dragi la o cană de lapte cald sau una vin fiert😉

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • Făină albă 000 760 g,
  • Lapte dulce gras 3,5% 250 ml,
  • Sare de mare 1 linguriță,
  • Ouă 2 bucăți,
  • Gălbenuș de ou 2 bucăți,
  • Zahăr tos 150 g,
  • Unt grăsime 82 % 125 g,
  • Coajă de lămâie 1 lingură,
  • Drojdie uscată 3 lingurițe, cca. 10 g,
  • Esență de rom ½ fiolă,
  • Esență de vanilie ½ fiolă.
  • Pentru modelat:
  • Ulei de floarea soarelui cca. 2 linguri.
  • Pentru umplutură:
  • Magiun de prune cca. 350 g,
  • Nucă rasă cca. 150 g,
  • Zahăr brun cca. 3 linguri.
  • Pentru uns:
  • Ou 1 bucată,
  • Zahăr brun cca. 1 lingură.
  • Pentru însiropat:
  • Lapte dulce cca. 300 ml,
  • Sirop de arțat cca. 100 ml.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulouri cu magiun de prune si nuca:

În vasul aparatului de frământat și dospit aluaturi se adaugă ingredientele lichide: laptele călduț, esențele aromate, untul la temperatura camerei, ouăle bătute cât să se înglobeze, albușul cu gălbenușurile.

Ingredientele uscate: făina, sarea, zahărul, drojdia, se amestecă și se adaugă peste ingredientele lichide.

Se finalizează cu coaja de lămâie rasă.

Aparatul se conectează la sursa de curent, se programează la modul de aluat, frământat și dospit, se închide capacul  și se lasă la treabă pentru cca. 90 de minute.

După ce a trecut timpul de frământare și dospire, se scoate aluatul pe masa de lucru, uleiată, se se întinde cu sucitorul, până ce se obține un dreptunghi de cca. 1 cm înălțime.

Peste aluatul obținut, se pune magiunul care se întinde într-un strat uniform pe toata suprafața, apoi se presară nuca măcinată și zahărul brun.

Dreptunghiul se rulează cât mai strâns, apoi se taie în rulouri de cca. 3 cm lățime.

Rulourile obținute se așează într-o tavă temorezistentă, tapetată cu foaie de pergament și se lasă la dospit minim 60 minute, până ce își dublează volumul.

Se ung cu ou bătut și după gust se preasară zahăr brun, apoi se dau la copt în cuptorul preîncins cca. 15 minute la 200 grade, apoi cca. 35 minute la 180 grade.

Între timp se pune la fiert laptele împreună cu siropul de arțar.

După ce trece testul scobitorii, se scoate tava cu rulouri pe un suport termorezistent și se însiropează cu laptele îndulcit, și se lasă la răcorit.

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulouri cu magiun de prune si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi Lica