Un desert savurat alături de cei dragi la o cană de lapte cald sau una vin fiert😉
În vasul aparatului de frământat și dospit aluaturi se adaugă ingredientele lichide: laptele călduț, esențele aromate, untul la temperatura camerei, ouăle bătute cât să se înglobeze, albușul cu gălbenușurile.
Ingredientele uscate: făina, sarea, zahărul, drojdia, se amestecă și se adaugă peste ingredientele lichide.
Se finalizează cu coaja de lămâie rasă.
Aparatul se conectează la sursa de curent, se programează la modul de aluat, frământat și dospit, se închide capacul și se lasă la treabă pentru cca. 90 de minute.
După ce a trecut timpul de frământare și dospire, se scoate aluatul pe masa de lucru, uleiată, se se întinde cu sucitorul, până ce se obține un dreptunghi de cca. 1 cm înălțime.
Peste aluatul obținut, se pune magiunul care se întinde într-un strat uniform pe toata suprafața, apoi se presară nuca măcinată și zahărul brun.
Dreptunghiul se rulează cât mai strâns, apoi se taie în rulouri de cca. 3 cm lățime.
Rulourile obținute se așează într-o tavă temorezistentă, tapetată cu foaie de pergament și se lasă la dospit minim 60 minute, până ce își dublează volumul.
Se ung cu ou bătut și după gust se preasară zahăr brun, apoi se dau la copt în cuptorul preîncins cca. 15 minute la 200 grade, apoi cca. 35 minute la 180 grade.
Între timp se pune la fiert laptele împreună cu siropul de arțar.
După ce trece testul scobitorii, se scoate tava cu rulouri pe un suport termorezistent și se însiropează cu laptele îndulcit, și se lasă la răcorit.
Spor și poftă bună!