De mult timp îmi doream să încerc această rețetă, dar am tot amânat deoarece mă gândeam că poate n-o să le placă fetelor mele. Am profitat de vacanță și de faptul că ele nu sunt acasă și am pregătit-o. A ieșit absolut delicioasă supa și sigur o voi pregăti și pe viitor.
Topești untul și călești ceapa tocată mărunt in unt împreună cu morcovul, păstârnacul, pătrunjelul și țelina rase prin răzătoarea mică.
Adaugi ciupercile tăiate felii subțiri (gen lame). Păstrezi câteva felii de ciuperci pentru a decora supa din castron, când o servești și le pui într-o tigaie cu o lingură de ulei și le prăjești câteva minute, pe ambele părți.
Adaugi cartoful tăiat cubulețe. Adaugi sare, boia de ardei dulce și piper, după gust.
După ce s-au călit toate legumele, torni supa / apa și lași să fiarba la foc mic, până când fierb toate legumele.
Dacă e prea multă supa, scoți câteva polonice și le pui într-un castron apoi adaugi smântâna pentru gătit și mixezi supa cu ajutorul unui blender vertical. Dacă e prea groasă, mai adaugi supa păstrată.
O servești fierbinte, cu crutoane de pâine sau pâine prăjită. Decorezi supa cu feliile de ciuperci prăjite și semințe sau pătrunjel verde.