Imi plac chiflele in fel si fel de combinatii, insa astazi va las reteta unor chifle simple! Ies pufoase, cu coaja usor crocanta si mananci din ele, mai ales cand sunt fierbinti, pana nu mai poti! Eu nu pot minti, sa zic ca mananc doar una atunci cand le scot din cuptor. Merg foarte bine simple, cu o cana de lapte, iaurt, la sandwich-uri, burgeri sau sa le serviti alaturi de o tocanita delicioasa! Merita sa le pregatiti ori de cate ori va doriti!
Intr-un pahar amestecati drojdia cu apa calduta si zaharul.
Intr-un bol cerneti faina. Laptele il puneti pe foc intr-un ibric, pana devine caldut. Adaugati peste faina, drojdia dizolvata, oul si sare. Incepeti si framantati. Turnati laptele treptat si framantati pana este incorporat. Adaugati untul moale, iar la final incorporati uleiul si mai framantati 3-4 minute. Daca framantati la robot, dati la viteza mai mare ultimele minute. Acoperiti aluatul si il lasati la loc cald, pana isi dubleaza volumul.
Ungeti masa de lucru cu putin ulei, rasturnati aluatul. Il impartiti in 10 bucati egale. Formati chiflele si le asezati intr-o tava, pe hartie de copt, cu distanta intre ele. Le lasati 15-20 de minute sa creasca. Amestecati galbenusul cu oul, ungeti chiflele. Deasupra presarati seminte.
Le introduceti in cuptorul incins, la 190 de grade C, pentru 20-25 de minute. Cand devin rumene si sunt coapte, le scoateti din cuptor. Le serviti calde, iar daca va raman, cat sunt inca caldute, le inveliti bine in folie alimentara, pentru a se pastra fragede.
Pofta buna!