O supa delicioasa, numai buna pentru pentru perioada aceasta a Postului.
Se curata ceapa. Se taie marunt si se pune la calit in ulei, in oala in care se va prepara supa.
Morcovii si patrunjelul se curata, se spala si se taie cubulete mici. Se pun si acestea peste ceapa si se lasa sa se caleasca impreuna. Se toarna 2.5 litri de apa peste legume, se adauga si telina lasata intreaga si se lasa sa fiarba.
Intre timp se curata ciupercile si se taie felii. Se pun la calit in uleiul incins intr-o cratita. Se amesteca pentru a se cali pe toate partile, se adauga si putina sare. Dupa ce sui-au schimbat usor culorea, se toarna 2-3 polonice cu supa din oala cu legume si se lasa sa fiarba inabusit timp de 20 de minute.
Dupa ce a trecut timpul, se toarna ciupercile in oala cu legume si se lasa sa mai fiarba impreuna.
Orezul se fierbre separat in apa cu putina sare. Dupa ce fierbe, se pune in oala cu legume, se adauga si sucul de rosii, se condimenteaza cu sare si putin piper, dupa gust si se lasa sa dea cateva clocote impreuna.
La final se adauga patrunjelul tocat, se acopera oala cu un capac pentru 10 minute apoi se poate servi.
Pofta buna!