Desert chec cu capsuni si afine si glazura de ciocolata

de Ancutsa in Dulciuri, 29 Apr 2021 | 2484 vizualizari

 

Am pregătit acest chec în note de primăvară: cu căpșuni și afine, coajă de lămâie și apă de flori de portocal. La final, l-am glazurat cu ciocolată cu lapte. și l-am decorat cu căpșuni și frunze de mentă (din ghiveciul meu mic pe care l-am îngrijit cu drag). Un desert deloc complicat, dar delicios, de weekend sau orice altă ocazie.

Retete pascale

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 5 ouă mari,
  • 100 g căpșuni proaspete,
  • 100 g afine congelate,
  • Un praf de sare,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 1 linguriță coajă de lămâie,
  • 1 linguriță apă de flori de portocal,
  • 80 ml ulei,
  • 120 + 25 g făină,
  • 7 g praf de copt,
  • Decor:
  • Frunze de mentă, după gust,
  • 4 căpșuni proaspete,
  • 50 g cuvertură de ciocolată cu lapte Callebaut 33,6% cacao
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu capsuni si afine si glazura de ciocolata:

Aluatul:

Bați spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi îndulcitorul. Adaugi treptat apa de flori de portocal, gălbenuşurile, coaja de lămâie, uleiul, amestecând bine. Adaugi apoi 120 g făina amestecată cu praful de copt și omogenizezi cu o spatulă.

Amesteci fructele cu 25 g (o lingură) făină și le adaugi la aluat, amestecând cu mișcări largi, pentru a nu desumfla compoziția. Făina le ajută să plutească frumos în aluat și să nu se scufunde la baza blatului.

Torni aluatul într-o tavă pentru chec, pregătită cu hârtie de copt și dai la cuptorul preîncălzit, la foc mic, aprox 30-35 de minute sau până trece testul scobitorii.

Lași checul la răcit.

 

Pentru decor:

Decorezi checul cu ciocolată topită, căpșunile spălate și tăiate în jumătăți, dar și frunzulițele de mentă spălate și uscate.

 

Poftă Bună!

Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/04/chec-cu-capsuni-si-afine-si-glazura-de.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu capsuni si afine si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Chec Bounty