Desert prajitura cu caramel, alune, mascarpone si ciocolata

de oanapl in Prajituri, 29 Apr 2021 | 4376 vizualizari

 

retete pascale
Vă invit să încercați și această prăjitură, deoarece este delicioasă.

 

INGREDIENTE

-pentru blat:

  • 2 ouă
  • 2 albușuri
  • 100 g zahăr
  • 50 g ulei
  • 50 g lapte
  • 110 g făină
  • 5 g praf de copt
  • 30 g cacao extra black
  • -crema de ciocolată:
  • 150 g ciocolată neagră (peste 50% cacao)
  • 50 g ciocolată cu lapte
  • 100 ml smântână pentru frișcă
  • 60 ml lapte
  • 20 g zahăr
  • 2 gălbenușuri
  • 5 g gelatină
  • 20 ml apă
  • - în plus:
  • 100g lapte condensat caramelizat (caramel) la cutie
  • 70g alune prăjite nesărate
  • 20g unt
  • -pentru decor:
  • 250g mascarpone
  • 70g zahăr
  • 300ml smântână pentru frișcă
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu caramel, alune, mascarpone si ciocolata:

Mixezi ouăle întregi, albușurile și zahărul măcinat până când își triplează volumul, apoi adaugi laptele și uleiul și omogenizezi cu o spatulă. Amesteci făina cu praful de copt și cacaua, apoi le cerni peste spuma de ouă. Amesteci ușor cu o spatulă până se omogenizează.
Torni aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt și îl coci aproximativ 15-20 de minute, până când trece testul scobitorii.
Lași blatul să se răcească complet, apoi îl tai în două pe orizontală.

Laptele si smântâna pentru frișcă le pui într-o cratiță pe foc și le încălzești (nu trebuie să fiarbă!), apoi le tori peste gălbenușurile mixate cu 20 g zahăr și le pui din nou în cratiță, pe foc. Amesteci încontinuu până începe să se îngroașe compoziția, ca o smântână subțire (și rămâne pe tel), apoi adaugi gelatina hidratată și topită pe baie de aburi și amesteci.
Adaugi ciocolata tocată mărunt peste amestecul cu lapte, lași 1 minut, apoi amesteci cu o spatulă. Acoperi vasul cu o folie alimentară și lași să se răcească complet.

Încălzești caramelul cu untul în cuptorul cu microunde pentru 15 secunde și apoi omogenizezi compoziția și o amesteci cu alunele tocate mărunt.

Pui un blat în interiorul tăvii (pe hârtie de copt), întinzi caramelul și întinzi crema de ciocolată mixată. Așezi al doilea blat, apeși ușor cu mâinile și dai prăjitura la frigider pentru minim 2 ore.
Mixezi crema mascarpone cu zahărul pentru 30 de secunde, adaugi smântâna pentru frișcă și mixezi până când se întărește cât să facă moațe.

Tai prăjitura cuburi și o ornezi după imaginație.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu caramel, alune, mascarpone si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

oanapl 1

30.04.2021, 19:25

Mă bucur că vă place! Vă mulțumesc pentru aprecieri!

Rocsi 1

30.04.2021, 20:32

Mmm, o patratica as dori si eu!

oanapl 1

01.05.2021, 14:10

Cu drag te servesc Rocsi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

ieri la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

ieri la 12:28

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

pe 22.12 la 16:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta simpla si delicioasa de prajitura cu mere si gris, de post