Sarmale cu pasat si ciuperci brune

de Nepotii_si_bunica in Mancaruri de post, 28 Apr 2021 | 4283 vizualizari

 

Sunt minunate aceste sarmale cu pasat si ciuperci in zilele de post.

 

INGREDIENTE

  • 2 buc ceapa
  • 1 kg ciuperci champignon brune
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 500 g pasat
  • 2 lgt pasta de ardei
  • sare, piper dupa gust
  • 4 lg orez
  • varza murata
  • 30 ml ulei de floarea soarelui
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu pasat si ciuperci brune:

Curatam ceapa si o taiem marunt. O punem la calit intr-o cratita cu uleiul incins. 

Ciupercile le curatam, le spalam apoi le taiem cubulete mici. Le punem la calit peste ceapa. Adaugam si pasta de ardei sau boia si amestecam.

Intre timp spalam pasatul si orezul apoi le punem in cratita cu ceapa si ciuperci. Amestecam bine apoi condimentam cu sare si piper dupa gust. Le mai lasam putin la calit impreuna apoi luam cratita de pe foc.

Luam foile de varza pregatite inainte (tinute in apa rece daca este nevoie) si impachetam sarmalele. O parte din varza se taie fideluta.

Luam o oala incapatoare, turnam uleiul apoi punem varza taiata fideluta. Asezam sarmalele iar deasupra mai punem un strat subtire de varza taiata. Se umple oala cu apa cat sa treaca de ssrmale cu vreo doua degete bune si se pune pe foc.

Se da focul tare pana incepe sa fiarba apa apoi se reduce. Se lasa sa fiarba la foc domol cca 2 ore. Dupa ce au trecut cele 2 ore, luam o sarma si o gustam. Daca e fiarta si e pe gustul nostru, oprim focul, daca nu, mai lasam sa fiarba pana sunt gata.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Oala sa fie incapatoare deoarece la fierbere sarmalele se vor umfla tare.

2

Numarul sarmalelor vor iesi in functie de cat sunt de mari frunzele de varza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu pasat si ciuperci brune" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Falafel cu sos picant de roșii