Tocanita de vitel a mamei

de mihaelar63 in Vita, 19 Apr 2021 | 4350 vizualizari

 

 Aceasta  tocanita imi aminteste cu drag de mamica mea. Era o adevarata magiciana in bucatarie. Din ce avea, prepara o masa diversificata pentru intreaga familie cu trei copii. Tocanita de vitel cu smantana si lapte, insotita de paste era preferata noastra, gustoasa si consistenta .Pentru a intregi imaginea din copilarie, am folosit farfurie, stergar si furculita ce mi-au ramas. Doar mama imi zambeste din amintire si din suflet.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne vitel
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 2 linguri faina alba [ eu am pus integrala acum ]
  • 3 catei usturoi
  • piper negru macinat
  • boia dulce de ardei
  • cimbru uscat maruntit
  • sare
  • 1/2 pahar ulei floarea soarelui
  • 1 pahar apa
  • 1 pahar lapte
  • 1 pahar smantana
  • 1 manuta patrunjel verde tocat
  • 1 punga [400 gr ] din pastele fainoase preferate
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de vitel a mamei:

  1. Carnea de vitel se taie cuburi potrivit de mari. Eu le tai asa cam cat jumatate cutie de chibriuri.
  2. Cuburile de carne se condimenteaza cu sare , piper , boia si cimbru .
  3. Amestecati carnea condimentata cu putina faina .
  4. Legumele se curata si se spala .
  5. Morcovul se taie in cubuletel . Ceapa si usturoiul se toaca marunt .
  6.  Prajiti carnea de vitel in ulei .
  7. Cand carnea incepe sa prinda crusta se trage intr-o parte si se prajeste morcovul , urmate de ceapa si usturoi .
  8. Turnati deasupra apa sa acoperebine carnea .
  9. In prima etapa se degreseaza bine vasul in care au fost prajite toata .
  10. Fierbeti timp de o ora . Verificati constant sa nu scada prea mult apa .
  11. Cand carnea este aproape patrunsa se pune si laptele .
  12. Fierbeti macar 10 minute pana veti obtine un sos de consistenta dorita .
  13. Adugati la sfarsit smantana si omogenizati .
  14. Gustati si dregeti gustul cu sare si piper daca este nevoie .
  15. Fierbeti pastele in multa apa cu sare . Scurgeti pastele de excesul de apa .
  16. Serviti tocanita de vitel cu pastele fainoase preferate .
  17. La servire adugati patrunjel verde tocat , pentru prospetime .
  18. Alaturi puneti salata sau muraturile preferate . Noi am avut salata de varza verde proaspata .
  19.   Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Folositi paste fainoase cu striatii . Sosul va intra mai bine in ele si vor fi foarte gustoase .

2

Imi plac pastele fainoase de calitate din grau dur care nu se sfarma .

3

Am avut paste italienesti cu o denumire amuzanta : radiattori . Chiar asa aratau ca niste radiatoare de masina . Spsul a intrat bine printre elementii radiatoarelor :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de vitel a mamei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de legume cu organe de vitel