Desert prajitura/ Pasca cu ricotta si ciocolata

de Catalina L in Retete diabetici, 27 Apr 2021 | 4422 vizualizari

 

Ouale si dulciurle din ciocolata, au devenit intr-un fel simbolul comercial al Paștelui.
Cu ocazia Paștelui catolic am facut  o prajitura ciocolatoasa cu ricotta.

Un fel de pască cu ciocolata, foarte cremoasa si buna.
Este o reteta fara gluten si low ccarb
https://www.blogulluicatalina.com/2021/04/prajitura-pasca-cu-ricotta-si-ciocolata.html

 

INGREDIENTE

  • 4 ouă
  • 175 g de ciocolată neagră
  • 100 ml lapte de cocos
  • 30g unt
  • 250 gr de ricotta
  • 25 gr de făină fără carbohidrați Szafi (sau 1 lingură de făină de cocos sau 2 linguri de amidon de porumb)
  • 50 g alune zdrobite
  • 100 g îndulcitor natural eritritol
  • 1/2 plic praf de copt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura/ Pasca cu ricotta si ciocolata:

Preîncălziți cuptorul la 180 ° C. Separați gălbenușurile de albușuri. 

Topiti ciocolata cu laptele de cocos si untul la bain marie. Amestecati.  Bateți gălbenușurile cu „zahărul”.  Când amestecul este omogen, adăugați făina amestecată cu praful de copt și alunele zdrobite.  Adăugați ricotta și apoi ciocolata topită.  Amestecul este destul de dur, puteti reduce cantitatea de ciocolată sau adauga un pic de lapte.    Se bat albusurile spuma.  Incorporati albusurile in compozitia cu ciocolata. Se toarnă in forma unsa     Coaceți timp de 20-25 de minute. Cremoasa si buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura/ Pasca cu ricotta si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ouă pane umplute, un aperitiv gustos și crocant