Ouale si dulciurle din ciocolata, au devenit intr-un fel simbolul comercial al Paștelui.
Cu ocazia Paștelui catolic am facut o prajitura ciocolatoasa cu ricotta.
Un fel de pască cu ciocolata, foarte cremoasa si buna.
Este o reteta fara gluten si low ccarb
https://www.blogulluicatalina.com/2021/04/prajitura-pasca-cu-ricotta-si-ciocolata.html
Preîncălziți cuptorul la 180 ° C. Separați gălbenușurile de albușuri.
Topiti ciocolata cu laptele de cocos si untul la bain marie. Amestecati. Bateți gălbenușurile cu „zahărul”. Când amestecul este omogen, adăugați făina amestecată cu praful de copt și alunele zdrobite. Adăugați ricotta și apoi ciocolata topită. Amestecul este destul de dur, puteti reduce cantitatea de ciocolată sau adauga un pic de lapte. Se bat albusurile spuma. Incorporati albusurile in compozitia cu ciocolata. Se toarnă in forma unsa Coaceți timp de 20-25 de minute. Cremoasa si buna !